Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет

Според него именно бездействието на служебния кабинет е довело до кризата
21 окт 2021 14:50, Нели Христова
283
Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет
Снимка: БГНЕС

Бездействието на служебния кабинет и на Румен Радев създаде силно обществено напрежение и хаос в държавата. Това заяви в Смолян кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„За съжаление прогнозата ми, че след недомислената заповед на здравния министър цели сектори, включително здравеопазването, ще спрат работа и няма да има кой да ни лекува, се сбъдват. Вместо да са на работните си места, тази сутрин лекарите се редиха на дълги опашки, за да си правят тестове. Неадекватните реакции на управляващите поставят под риск живота и здравето на пациентите. Служебният кабинет можеше да даде срок за реакция и на здравната система, и на всички български граждани, така, както се обсъжда гратисен период за въвеждане на зелените сертификати за администрацията и учителите“, коментира проф. Герджиков. „В една правова държава законите и правилата трябва да важат с еднаква сила за всички“, посочи още кандидатът за президент.

Според проф. Герджиков, хора с ключови роли в кризата, каквито са медицинските специалисти са изолирани от вземането на решения, а политиците, които определят правилата изглеждат все по-некомпетентни. „Следващата ми прогноза е, че ако правителството не спре с погрешните мерки, здравната криза ще премине в образователна, която ще засегне както най-малките ученици, така и висшето образование. Фактът, че дори партии и граждани, които подкрепят Румен Радев не одобряват мерките и начина, по който бяха въведени, говори ясно, че действията на кабинета са плод на паническа реакция, а не на стратегия срещу кризата“, смята кандидатът на президент.

Кандидатът за президент коментира, че вчера Румен Радев се е опитал донякъде да се дистанцира от назначеното от самия него правителство, като е казал, че е работа на правителството да се справи с кризата с коронавируса. „Всъщност истинският проблем е, че влязохме в четвъртата вълна на епидемията силно разединени и затова ще се справим по-трудно, отколкото ако гледахме в една посока“, смята проф. Герджиков. По повод проявената агресия срещу министър Николай Денков вчера, кандидатът за президент коментира: „Категорично осъждам вчерашното насилие над министър Денков и призовавам всички да бъдем единни и да пазим демокрацията“.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева днес се срещнаха с граждани на Смолян. Градът отбелязва своя празник без традиционните тържества, които бяха отменени заради ситуацията с коронавируса. На тази дата Родопите се освобождават от османско владичество по време на Балканската война през 1912г. Кандидат-президентската двойка поднесе венец на паметника костница на връх Средногорец, в памет на загиналите герои за освобождението на Родопите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДРАГИ БЪЛГАРИ, СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА 3-А НАЦ. КАТАСТРОФА ОТ БКП! ОБМЕНЯЙТЕ В $ И ЗЛАТО,ЧЕ ДО КОЛЕДА ЧУДЕСА ЩЕ СТАВАТ...
57
2
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Тоя Герджиков бил много *** ,а уж професор,!Кабинет избран за два месеца не може да го сменяш всяка седмица,!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа па е розов на снимката.
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С този избор,Бойко отново работи за Радев.Само така.И ние си харесваме президента,.
54
13
 
3
 
! Отговори
бай Гейтс преди 2 години
рунтю си ритна мандата ще гласувам за Костадин Костадинов
53
4
 
11
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Тоз си скъса професор ската диплома, а след изборите ще полива градинките на университета.
52
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СОРИ, КОМУУНЕТА, НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ ВСУЕ! ОДЕТЕ СА ВАКСАЙТЕ ПО ЗАПОВЕД НА РЕПИЛА СИ И СЛЕД ТОВА НА М.НАТА СИ! ВТОРИ ТУР НЯМА ДА ИМА! ЧОРАПА МАКС 20% ВАКСАНИ ЩЕ ВЗЕМЕ! ЧАО!
51
3
 
12
 
! Отговори
Класа преди 2 години
Червило, гланц наконтила се е момата Герджиков за предизборната кампания. Явно магаретата в ОПГ ГЕРБ свършихащом прибягнаха до това поредно недоразумение.
50
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ ТОВА Е НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА 14НОЕМВРИ ДА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ ЗА ПРОФЕСОРА другите да хващат гората и да правят по 50 лицеви опори
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злоба и кал . Това са мераклиите за власт и пари.
48
14
 
2
 
! Отговори
СС преди 2 години
Радев много падна в очите на хората, според мен той знаеше какво ще стане, съмнявам че Кацаров сам е решил за сертификата, и двамата знаят че изчезват след изборите проблема е по сериозен. Всичко е от ЕС забравихте ли Радев имаше среща с Фон *** ли как беше там преди две три седмици, набиха му канчето за сертификата и сега действа, защото е марионетка, всички за марионетки, лошото е за нас обикновените хора няма кой да ни защити, европейците не дават 5 пари за хората от България искат да мрем
47
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички беди сърупали ни се на главите напоследък се дължат на малоумнито управление на Румен Радев.
46
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ, ЧОРАПЧЕТА ?ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА...
45
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се напиняй Герджи,няма да те изберем.Имаме си истински мъж за президент и пак ще си го изберем.А ти ще си тръгнеш с подвита опашка,също като баба Цеца.
44
3
 
20
 
! Отговори
до отровна гад преди 2 години
Масовите притести на герб могат да се обобщат с подкрепата за Гешеф преди време, когато ги питаха кой и защо подкрепят, а те бягаха като пилци и се криеха с маски и качулки. Другият беше преди 2 седмици, когато банда роми задръстиха центъра да си търсят парите, които вече сме йм платили и са в чекмеджето, и сега е третия масов протест с осем човека пред някъв ваксинационен пункт в околията на София. Толкова с гербавите протести и революции хахахахахаха
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОРА ЩЕ НАПРАВИ НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ, С УСТНИ...ЩЕ ОБЕДИНИ РАЗЛИЧНИТЕ С ОСТАНАЛИТЕ....
42
4
 
12
 
! Отговори
ДЕДО преди 2 години
ГЛЕЙ СА ПИЧ, ЗЕМИ НЕШТО НОВО ИЗМИСЛИ, ТОЛКОЗ ФАЛШИВО МИ ПЕЕШ " РАЗИДИНЕНИ " ЗЕМИ СМЕНИ ПЛОЧАТА, ТИ ША НИ ОБЕДЕНИШ, ОКОЛО ЧЕКМЕДЖЕТО, ДА НЕ ДЪРПАТ И ТЕБЕ ЗА УШЕНЦЕ, ДОСТОЙНСТВОТО, КАДЕ Е ТО, СЛАДУР, ЕЙ УБАВЕЦ СИ, УБАВА ЧЕРВЕНА ПИЖАМА ИМАШ С МЕДАЛИОНИ НАКИЧЕН, БРАВОС
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен чорап -> зелен сертификат.
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И посегнаха на министъра на образованието...Така...Случайно...Просто човека каза, че твоят Бойко е откраднал от децата 8 милиона за лагери-фантом....
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи честно, че това са мъжки устни!?!?