"Зеленият сертификат" е дискриминационен, категорична е Манолова

Тя призова Кацаров да отмени заповедта, която убива малкия бизнес
26 окт 2021 13:41, Красимир Ангелов
120

По-малко от месец остава до изборите на 14 ноември, а пандемията у нас продължава да властва. Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова внесе в съда жалба срещу въвеждането на "зеления сертификат". Какво очаква тя от решението на съда?

"Зеленият сертификат" е дискриминационен и застрашава базови граждански права, като правото на труд, правото на мнение, правото на предвиждане. Така и не получихме отговор защо хората, които са прекарали болестта, но нямат PCR тест, няма да получат "зелен сертификат". В моя екип имаме представители на всички тези групи. Само двама можем да получим сертификати. По едно и също време боледуваха, аз се ваксинирах и имам сертификат", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя поясни, че човек от екипа й си е направил антигенен тест и е прекарал вируса вкъщи. И по думите й трябва да се чуят разумни аргументи защо се случва  така.

"Бяхме във Видин, където 2 сестри от медицинско отделение да прекарали болестта и имат много антитела, но не могат да получат "зелен сертификат". Това ще застраши и по сериозен начин работата и на болничните заведения", добави Манолова.

И се надява, че здравният министър ще отмени заповедта, която убива малкия бизнес и дискриминира хората.

Манолова подчерта, че екипът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е основно и главно от млади хора.

"Те са креативни, позитивни, образовани и е чудесно, че се вълнуват от социалните проблеми. Расте едно поколение, на което спокойно може да поверим бъдещето си. Нашата партия и група има предизвикателството да бъде парламентарният омбудсман, който да отвоюва по-високи доходи за работещите доходи, по-високи пенсии, подкрепа за младите семейства. Извадихме 31 кризисни антимерки, които изпратихме в отворено писмо. Настояваме за пълно компенсиране за повишената цена на тока на малкия бизнес", добави тя.

От ефира на Bulgaria ON AIR Манолова призова както да се спре износът както на ток, така и на дървесина. И отсече, че не искат постове в следващия парламент.

"Отговорност може да се носи и без да се заемат висши позиции. ИТН се провалиха като първа политическа сила да създат правителство на промяната", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
13
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Нагла посредственост. И колкото повече си ***, толкова повече се буташ отпред и искаш да заемаш място пред екрана. Направо ме е срам, че тая беше в парламента. Как е възможно да има още хора, които да й вярват, че мисли за болните деца или се е загрижила, че някой го дискриминирали. НЕ! Тя просто яхна поредната възможна вълна, за да влиза пак в сградата на НС. Айде отивай пред президенството, какво правиш в медиите.
51
7
 
11
 
! Отговори
Л преди 2 години
С високи нива на антитела съм, а не мога да получа зелен сертификат. Преболедувах Ковид-19, но не съм ходила да се изследвам. Беше студено, не се чувствах добре, имаше опашки и се чакаше по 2 часа навън за PCR тест. От тогава мина почти година, антителата ми са все още високи. Но на никой не му пука за антитела, важното е да се плати PCR тест. Разбира се, че се чувствам дискриминирана.
50
2
 
2
 
! Отговори
Номер 50... преди 2 години
МНОГО СМЕ И СМЕ ИМУНИЗИРАНИ----К19....ИЗОБЩО НЕ НИ ЛОВИ!....ЛОВИ САМО КОМУНИСТИТЕ ЗАГУШАТА....ХАХАХАА
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая заприлича на кокер шпаньол с таз прическа.Такава карикатура е Майчето,че няма накъде повече.
48
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случката ми днес: Отивам в мола до банката по работа. В сградата полицай и служителка на РЗИ /така казаха/, имате ли зелен сертификат. Не викам и няма и да имам по легалния начин. Питам ги: Бихте ли ми показали вашите сертификати настана сконфузна ситуация хахаха цирк
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Конституцията ще каже, че е дискриминационна само да подлъже някой да гласува за нея, защото май не минава 4 %! Истински представител на народа - личният интерес е над всичко останало!
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е , Майче , няма нужда да казваш , че царят е гол - това го знаят всички , но не на всички им отЪрва :едни европейски парички трябва да се "усвоят"... А зарад тез парички ще се нагледаме на какви ли не npcmomuu !
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50Такива като теб не трябва да се размножават със сигурност
44
2
 
4
 
! Отговори
АБЕ МАЯМАТА..... преди 2 години
Ше съдиш ли Радев за "зеления сертификат"...и само си лаеш профилактично КАТО БОЛОНКИТЕ....????
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес сертификат, за да ти позволят да работиш, утре сертификат, за да имаш деца.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обувките ще си изядат всички, не само тия, ако е за докопване до властта.
41
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А червения морков :)))
40
1
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Прическата на МаяМааа се казва къс боб :D
39
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се докопа до Парламента е решена на всичко, дори и болните да не си седят под карантина , а да разнасят вируса. Тези с антитела ,преболедували но НЕЛЕГАЛНО за да няма карантина на семейството сега реват че нямат сертификат. Ако бяха записани в РЗИ щяха да имат. Не си дават сметка и не ги интересува докато Те са се лекували в къщи техните съпрузи/ги и деца ходещи на работа и на училище колко хора са заразили и от тези заразени колко са починали. Това не ги интересува изобщо.
38
2
 
17
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Пелети в БГ - 700лв! В Турция, същата БГ фирма - 300лв! Айде кажете ми какво става?!
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ЗАЩО ТАЯ ДРУГАРКА НЕ ПРОТЕСТИРА ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА, ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ НА СТРОИТЕЛИ, ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНИТЕ ХВЪРЧАТ- КЪДЕ СА ПАЛАТКИТЕ НА БОЛНИТЕ ДЕЦА- АМАН ОТ *** МАНОЛОВА И РУСА И КАФЯВА ВСЕ Е ГРОЗНО ГНУСНА И "ВИСОКОМОРАЛНА".
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни са учили в Харвард и затова са за ваксините и сертификатите, а Мая е учила в Москва и затова е против тях.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как избори идват :)
34
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая да хваща гората. Зеленият сертификат си е есктра. Преди малко ходих в Бриколаж и ме изненадаха на входа. Не мислех, че ще ми искат. Освен на телефона си носех и книжното копие. Вътре спокойно, почти нямаше хора, напазарувах си нещата. В къщи сме фифти-фифти, но е неваксинираната част също е за зеления сертификат. Нищо страшно няма във ваксините.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Мая новата партия щяла да се казва - "Изпразни се вътре,БГ."