От ВМРО: Кирил Петков трябваше да си подаде оставката

Не вярвам следващото НС да образува правителство, смята Александър Сиди
27 окт 2021 21:50, Красимир Ангелов
46

ВМРО взе решение да внесе жалба във Върховния административен съд  да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков в качеството му на министър. Решението е взето след като Конституционният съд се произнесе, че указът на президента Румен Радев от 10 май за назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев, е противоконституционен.

"Очаквам съдът да отхвърли жалбата ни. Кирил Петков трябваше да си подаде оставката още на 20 август. Той не го направи, а това щеше да бъде най-достойно", заяви кандидатът за депутат от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Кандидатът за депутат от ВМРО призна, че не вярва следващото Народно събрание за образува стабилно управление.

"Има тежко разделение в обществото, чака се пак месията, който да ни спаси. Това трябва да спре, да не слушаме фалшиви новини и черна пропаганда. Хората мислеха, че това ще е Слави Трофонов, но бяха излъгани. Трябва да се мисли с разум", коментира Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че ВМРО обира негативите от коалицията си с ГЕРБ.

"Демократична България започна да бие по коалиционния партньор на ГЕРБ, защото така им беше по-лесно. Проведе се и много тежка кампания срещу ВМРО. Ние отнесохме негативите на това упрамлевие, а днес ГЕРБ продължава да бъде първа политическа сила", подчерта Сиди и призна, че са направили грешка на предишните избори през юли с коалицията с Веселин Марешки.

Кандидатът за депутат разкритикува начина на въвеждане на "зеления сертификат" у нас.

"Аз притежавам такъв, защото съм ваксиниран, но виждам какво означава да дискриминираш някого. Беше глупост въвеждането от вторник за четвъртък. Ако е нуждо, да се въведе локдаун, за да спрат да умират хора", призова Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
При първия удобен случай,влечугите изпълзяха,и днес сайтовете са пълни с помия.Престъпници,няма да ви стане играта.Радев ще бъде отново президент,и К.Петков на първо място.Но ще почакаме до другия месец.Гади ми се като чета изказвания на герберастката п-плач,депесарси престъпници,ВМРО-ци,че дори и от БСП.Някои са готови да се съюзат с герберастите,водени от злоба към президента.Но обществото може да е невежо,но не му е изпит акъла иззяло.
17
4
 
8
 
! Отговори
Фен на ВМРО преди 2 години
Ще гласувам за ВМРО ако видя Каракачанов как пробягва 1000 метра.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години Борисов се подмазва на САЩ: спря Южен Поток, спря АЕЦ Белене, подари им 4 милиарда лева зарисунки и за безвизов режим за българите нищо не се чуваше, от 6 месеца Бойко не е фактор в българската политика и САЩ обмислят безвизово пътуване за българите! САЩ се опитват да ни подскажат, че докато избираме Бойко, визи за българите ще има поради корупцията в страната която Боко и компания създават!
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде скрийте се вече, власт няма да видите повече, колкото и да се напъвате.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 добре си го казал. То Киро освен за водопроводчик, за друго не става. Проблема е че тетките решиха, че може да оправи и техните тръби, а то завалията не става и кранчето в кухнята да смени, камо ли тръби да сменя. Ама айде, от нас да мине. Да ходи да оправя кранчетата на тетките. За друго не го щем.
13
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Киро е толкова нагъл, че вече не мога да го гледам. Ясно му беше, че е нарушил Конституцията, но се върти като дърта ромка на пазар. Стигна до там, да заявява, че КС бил допуснал друга държава за се меши в България! Моля? Това не се случи точно защото Конституцията не допуска двойно гражданство! Днес е Канада, утре ще е Турция или ОАЕ! Тоя, не само че не се извини и не напусна, но и имаше наглостта да ни се подиграва от екрана и да продължава да демонстрира неуважение!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от евреи и пък и войвода- егати оксиморона.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очаквате от млад меринджей с фирма за хранителни добавки които съдържат магически български бацил който е био еко гейо супер мега добър и лови и ковида.
10
9
 
8
 
! Отговори
руский фигурант преди 2 години
След Герджиков И Лозан Панов се изказа за оставка на рундьо руската ***. Единственият който защити фигуранта е ромския адвокат екимджиев което е съвсем красноречиво. кое не ви е ясно чалгопитеци?
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил е виновен и трябва да бъде разстрелян. Далаверите на "ВМРО" с пашапортите и с наемите от имотите на Ванчето са подробности. Най-важното е да върнем шайката на Тиквата на власт за да грабим от държавни заеми и европрограмите. Нека да фалираме тази територия и да отидем в чужбина където са ни парите, любовниците и къщите.
8
9
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
В банята имаше теч.Дойде майстор водопроводчик и го отстрани.Платих му и благодарих,без да ме интересува гражданството.В държавата има теч и не ме интересува двойното гражданство,важното е да спре теча...
7
6
 
16
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Кирил е прав, истински българин, дайте му шанс, защото знае какво трябва да се направи. На България й трябват учени хора, а не прости като Борисов и Сие. Народе, събоди се, докажи, че мислиш за децата си
6
4
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ПОЧТЕНИЯТ човек си подава оставката, когато КС го изобличи в ЛЪЖА!!! НЕПОЧТЕНИЯТ СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ КОЛКО Е ПОЧТЕН!!! И не говоря само за Кирчо.
5
6
 
9
 
! Отговори
Съранно преди 2 години
Сиди нещо не ми звучи много български. В Алжир има град Сиди Бел Абес. Май имаме войвода патриот от Арапия.
4
8
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
"Ако имаше повече министри като Кирил Петков,България щеше да изглежда много по-добре!"
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вашите лидери? А другите от статуквото? Или те не лъжат, мамят и т.н.?
2
7
 
9
 
! Отговори
Долу ВМРО преди 2 години
Тези решиха да изпъкват и това измислиха
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много знаете ве. От къде накъде да си подава оставка?