Фермери се оплакват на Йотова от административния натиск

Държавата била мащеха за дребните фермери
30
Фермери се оплакват на Йотова от административния натиск
Снимка: Прессекретариат на президента

Убиват ни бюрокрацията, административният рекет, нелоялната конкуренция, липсата на работна ръка. Държавата е мащеха за дребните фермери. Това споделиха с вицепрезидента Илияна Йотова собственици на семейна ферма във Великотърновско. Те разказаха за препятствията, които всеки ден трябва да преодоляват, за да могат да работят.

“Земеделската политика не е правена на терен, всичко е докарано до молива – единствено значение има какво пише в документите. Ако объркаш една запетая, трябва да връщаш държавната субсидия. Глобиха ни два пъти за една и съща нива – първо, че сме я обработили неправомерно, после, че не сме я обработили”, споделиха те и посочиха, че всяка година им се извършват проверки. Оплакаха се, че се следят реално работещите, а не тези, които съществуват само по документи, но са близки до властта. “Самите закони залагат предпоставки за лобизъм и корупция. Затова и президентът Радев налага вето, защото законите се пишат за определени хора", изтъкна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът посети фермата по покана на собствениците й, които настояваха да представят пред нея проблемите си. Ако не настъпи промяна, фермерите обмислят продажба на всичко, което са изградили сами от нулата. “Вярата ни е в младите хора, които искат да се занимават с това тук, в България", посочиха те и изразиха надежда за промяна със следващо редовно правителство и парламент и работещи и силни институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: фермериЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази *** обикаля като за последно,дори не излезнаха в отпуск с др.Радеф както е по закон,правят си кампания с държавни пари,радвай се остават ви броени дни и после идва глада да видите как е !
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече ефект щеше да има, ако се бяха оплакали на арменския поп.
15
0
 
8
 
! Отговори
ф преди 2 години
Намерили на кого да се оплакват.
14
2
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Текезесяри се оплакват на партийната секретарка Йотка :)))
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов: Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак. Ваньо Танов: Да? Бойко Борисов: В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция. Ваньо Танов: Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера. Аз го извиках при мене и почнахме да разговаряме. Обади се г-н Дянков и каза: Аз карам влака, да дойде при мене.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова е зяпала като теле в календар. Ще им помогне със сигурност.
11
0
 
10
 
! Отговори
izh преди 2 години
Ами още от 90-те години дургарите делегираха права върху замеделието на една партия , срещу изборни подкрепи и боксов буфер. Та колкото и да лаете ДПС червените мутроприватизатори ги тефлонираха. Земеделието стана най голямата перачница на пари. Там вече никой не може да му хване счетоводството. Работниците - малпграмотни. Шефовите на замеделски фирми - не смеят да си отворят устата, По върховете на бранша - разпределят европорциите. Който посегне да разтури структурата е ОБРЕЧЕН. Пример Б. Б
10
9
 
3
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 2 години
Пала4а е тиквата , защото унищожи държава и народ ,и изгони младите !!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мис Пиги гледа умно и демагогства. Има ли президента някакви пълномощия - няма
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правели им проверки , и ?
7
2
 
19
 
! Отговори
3737 преди 2 години
И тази *** какво ще помогне?
6
4
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Парите не са крадени, от евросредства са имате голяма грешка.
5
6
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Те другарите освен да се оплакват друго не умеят и да крадат също де... но вече няма кой да им помогне, другарката йотова няма никакви възможности.
4
8
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Добре ли сте?
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕРВЕНАТА КОРУМПИРАНА КРАВА И КОРУМПИРАНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** НАКУПИЛИ ТЕХНИКА ЗА МИЛИОНИ С КРАДЕНИ ПАРИ.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се оплакваш на палача си е меко казано смешно
1
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента точко герб и мутрата саботират ваксинацията и насаждат антиваксърски настроения в държавата.Пуска и неговата ппооdлога Алибегов.Ако този *** народ отново гласува за герб...ще докаже колко необратимо *** е българина.