Йотова защити Радев: Не е знаел за двойното гражданство на Петков

Президентската администрация си била свършила работата
320
Йотова защити Радев: Не е знаел за двойното гражданство на Петков
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е канадски гражданин, в момента, в който го е избрал за министър, убедена е вицето Илияна Йотова.

„По този случай президентската администрация е свършила работата си така, както повелява законът. Има си съответните органи и институции, които проверяват случая. Очакваме техния резултат. Конституционният съд също се произнесе. Това е институция с огромно доверие и авторитет, нека да не го рушим. Виновност или невинност се доказва само в съда”, обясни тя пред Нова телевизия.

Още по темата

„Аз също се занимавам с даване на българско граджанство. През годините съм имала много запитвания за определени граждани от чужди държави относно това дали те са български граждани, или не. Нямам право да дам подобна информация. Това са лични данни", добави Йотова.

Тя поясни, че е готова да се включи във вицепрезиденти дебат. Предстои да се вземе решение дали дали Румен Радев ще участва в такъв дебат.

„В последната седмица ще преценим дали въобще има нужда от такова нещо. Малко се обърквам в стратегията на нашите опоненти. Темата за единството беше изоставена, за да се смени с една груба, агресивна и на моменти невъзпитана кампания срещу нас”, поясни кандидатът за вицепрезидент", каза още Илияна Йотова.

Кандидатът за вицепрезидент коментира и пандемията. По думите й поредицата от грешни решения доведоха до недоверие във ваксините от страна на хората. Тя призова гражданите да се имунизират.

Относно предстоящия вот, Йотова заяви, че работят за победа на първи тур.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджински е магарето на боце, нали?
234
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Розовият чорапогащик като е в траур ще мине ли на черно?
233
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За огромно съжаление, пп " Продължаваме Промяната" защитава ЛГБТ центъра, потрошен от хората на Боян Расате. Следователно, пп Продължаваме Промяната подкрепя обратните и ЛГБТ "общността". Вижте официалното им становище на тяхната страница във фейсбук. Друг е въпросът, че на тази страница се пише за евреите и всякакви други чужденци, само няма родолюбие към България. Да се чуди човек за кого да гласува.
232
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджанката луха супата още на първия тур.
231
2
 
13
 
! Отговори
marchelo преди 2 години
Преди три дни,когато интервюираха РР го попитаха дали знаел за двойното гражданство на КП отдалечавайки се от камерата той каза,че знаел
230
2
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Radew пръйна ли?Или не е знаел на де отишла пръйнята?Рашков да я хване веднага
229
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова се метна на амбразурата да защитава радев, че ще и изстине мястото. Много лъжляци, много нещо. Да си ходят всичките ! Да ги изметем на изборите !
228
1
 
29
 
! Отговори
Отврат преди 2 години
Вижте я на снимката: дебела, охранена и самодоволна комунистическа номенклатура, родена от родители комунисти и цял живот не свършила работа за 2 лева! Само паразитиране, нищоправене и тук-таме високопарно говорене в някоя медия, от позицията на привилегирована и с нескрит неприязън към обикновения човек!
227
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнанието не оневинява. Нали така е в правото? Радев си е затраял за двойното гражданство на Петков. Но ИТН първи се усетиха и Тошко Йорданов задеде този въпрос в Парламента. Сега дават смешно обяснение. Голям провал на Президента.
226
2
 
18
 
! Отговори
Гуцкa Йотова преди 2 години
хахаха, пишете си глупостите, защото ми завиждате, аз съм вицепрезидент, квиии квииииик, и ще спечелим още един мандат, квииии квииииик, цял Костинброд и Маслово се гордеят с мене, квиии квииииииик
225
2
 
9
 
! Отговори
всичко е боклуци преди 2 години
До обективен Да идва Султана и си прибере раята!
224
1
 
23
 
! Отговори
Той не знаел ? преди 2 години
Нали това му е работата. За това се е клел и взима пари. Не знае кого назначава ли ? Ми да ме назначи мен тогава.
223
1
 
16
 
! Отговори
Цоцова преди 2 години
най-обичам да цоцам от цоциализма са научих още кът малка цоцка
222
1
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Току що гледах Йоло Денев. Жалко, че не може да кара самолет
221
1
 
26
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Аз пък искам да я видя касиерка във Фантастико.
220
1
 
26
 
! Отговори
Една майка преди 2 години
Игнорантността не е оправдание в съда. Длъжен е бил да знае, защото е бил длъжен да направи проверка. Такива неща се проверяват! Утре може да назначи някой педофил за слжител в детска ясла! И като изнасили някое дете да каже "аз отде да го знам, че педофил бил бря.." .Амаха, този пр0ст фатм***к е безумно нагъл.
219
1
 
22
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Тази, ако не беше в политиката, горе-долу можеше да се класира за шефка на смяна в супермаркет. Преко сили.
218
1
 
30
 
! Отговори
Bul gur преди 2 години
Така ли? Не може да бъде.Къде е спал?
217
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ КОМУНИСТ преди 2 години
До избирател 218 -Много сте зле с история ,икономика ,познаване на основния закон в нашата държава България - Конституцията на Република БЪЛГАРИЯ!Абсолютен еснаф ,профан , неук и незнаещ човек!Явно комунист!)
216
1
 
24
 
! Отговори
Знаещият преди 2 години
Комунистическа ПАЧАНГА1