ГЕРБ с експеримент: Може ли да се гласува по два пъти на изборите?

"Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините, на които ще гласуваме"
8 ное 2021 13:39, Нели Христова
321
ГЕРБ с експеримент: Може ли да се гласува по два пъти на изборите?
Снимка: БГНЕС

На машините на предстоящия вот на 14 ноември може един избирател да гласува два пъти. Това показаха от ГЕРБ на брифинг на партията на примерна машина. Обяснението е, че веднъж ако злонамерен избирател гласува само за президент, преди да вземе картата може да поиска да гласува и за парламент. Според указанията на ЦИК той не може да гласува повече, ако се подпише и пусне отрязъка в урната. Ако избирателят откаже да се подпише обаче би могло отново да му се даде възможност да гласува и за парламент, но никой няма да види, ако той избере да гласува отново за президент. Така злонамерен избирател би могъл да даде два пъти гласа си за президентския вот.

"Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани с машините, на които ще гласуваме. За гласуване е друга страна? Или са за резервни части? Не ни се дават отговори и ни правят забележка защо задаваме въпроси. Не в ролята си на политици, а вролята си на граждани питаме. Когато няма отговори няма доверие в изборния процес. Днес ще зададем още въпроси. Има ли пропуск в правилата за провеждане на избори, който позовлява на гражданин да гласува още веднъж. Отговорът е: "Да, има." каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"В изборния процес се конституира държавата. Затова е предвидено българските граждани да участват лично. Те лично трябва да броят. Между 120 000 и 140 000 българи са ангажирани в изборния процес", каза Радомир Чолаков.

"Голямата ми грешка е, че тази сутрин слушах Христо Иванов, че ГЕРБ води кръстоносен вот срещу машинното гласуване. Той забравя, че там откъдето са тръгнали кръстоносците отдавна са се отказали от машините - в Германия и Хоиландия. Той знаел, че машините 228 били в камион. Ние ходихме там и помолихме да ни кажат, а той знаел, че били в камион. Дали са в сакове или торбички няма значение. Те са същите като тези, които са сертифицирани. Но защо са там? Защо са при другите сертифицирани машини", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Затова е тази паника над контролните разписки. Ами нали затова са контролни, за да контролират. Христо, кой даде на ДПС, който си отиде, двете най-важни комисии. Регионалната и икономическата. Вие или ГЕРБ? А като си шишукахте с Данчо Цонев? Благодарение на него си прекарахте промените в бюджета. Работихте с тях в предишния парламент. Ако не беше ГЕРБ щяхте да направите шеф и на БНБ. Ние ви спряхме", коментира още Борисов и призова другите партии да поискат отговори на въпросите около 228-те машини, както и защо няма да се броят разписките, за да се провери протокола от устройствата.

Той разкритикува служебния кабинет и президента Радев в управлението на кризите, в които е навлязла страната. "Цените на горивата, на тока, на хранителните продукти, виждат умрелите, виждат, че в болниците издъхват. Безсмивлено е вече. Изпусната работа", каза още той и прогнозира процедура по свръхдефицит, защото правителството е взело още половин милион дълг.

Борисов посочи, че не се страхува от проверките на Бойко Рашков по изграждането на АМ "Хемус". "Единственото, което ме притеснява е, че българите няма да имат път до Видин. Другото е, че като не се консервират обектите, ще се компрометират. Не ги оставяйте на природните стихии. Ще започнат да ги събарят. Още нямат изградена системата за отводняване", каза още той. "Ако беше лесно, Тодор Живков щеше да я направи, а не да я спре до Ябланица. Ако беше лесно, другите щяха да я построят", каза още Борисов.

Адвокатът на Борисов бил в чужбина, обясни той и каза, че се връща във вторник и тогава ще заведе дело за клевета срещу Бойко Рашков, който посочи, че лидерът на ГЕРБ имал банка. "Името на банката било следствена тайна. А да кажеш, че е моя не е ли следствена тайна", каза той и попита защо след като ЦИК обясни, че въпросните 228 машини са предназначени за изборите на друга държава, защо се пазят в същия склад, в който и сертифицираните машини. "Толкова ли нямаше складове в София. Били по-встрани. Ама са в същия склад", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
1
 
2
 
! Отговори
..... преди 2 години
ако има 10 карти в една станция ще може да гласува и 10 пъти всеки, само идот може да направи такъв експеримент от който няма мисъл и да вдига врява до небесата.
254
4
 
3
 
! Отговори
некъфф преди 2 години
Баце Бойко , я ми кажи как ще гласува неграмотния ти еректорат ,ония *** със сини венци, на който раздаваш кебапе,бира и по 50 лева за да гласуват...сега ко ше го правят като немогатда разчетат компутаро за да те изберат пак....а кажи мой Винету....
253
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете на вожда чел само Винету, че както не може да свалиш два скалпа от една глава, така и не може да гласуваш два пъти.
252
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само на Баце му идват такива идеи. Що така? Той иска и машините да имат само един бутон с номера на шайката му! И на колко човека ще им хрумне тази идея? На 20? На 200? Колкото и да се напъва, Баце е бита карта. ***!
251
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако герп ги контролира-може.При тях и мъртвите възкръснаха за да гласуват.
250
1
 
7
 
! Отговори
ВИЦОВЕ ОТ ПОЖАРНИКАР преди 2 години
ВИЦОВЕ ОТ ПОЖАРНИКАРСКИЯТ МАРКУЧ - "Обяснението е, че веднъж ако злонамерен избирател гласува само за президент, преди да вземе картата може да поиска да гласува и за парламент." И ЩЕ ПОЛУЧИ БЪРЗО ПОЛИЦЕЙСКО ПРОИЗВОДСТВО ПО ЧЛ.168 И ЧЛ.169 ОТ НК !!!
249
2
 
4
 
! Отговори
?! преди 2 години
Сигурно е възможно да се гласува и три пъти , но само на тези машини , които ти си поръчал , и се опита да смесиш с другите в склада ?! Само две места в света това може да се случи - Мeксико и *** !!
248
4
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 2 години
Който казва,че хартиените бюлетини са ненадеждни,всъщност казва,че хартиените документи са ненадеждни.А такива има от няколко века поне!Единствените които спечелиха от машините са вносителите и производителите им!
247
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, гербер.астчета жалки, има едно "ако", а нали знаете акото какво прави.То и тиквата ако избяга в Дубай ще е най добре, но се е окопал и харчи милиони от чекмеджета и магистрали, та да си гарантира имунитет...
246
2
 
6
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Колко са умни!Само машината ще разбере като пусне разписка и звукът от втората разписка ще оглуши като камбанен звън стаята,а после и злонамереният избирател ще разбере какво предвижда обвинението по НК.Е,ако е неосъждан ще е глоба от хиляда до пет хиляди,но ако е м изпитателен срок примерно за шофиране в пияно състояние присъдата му от изпитателният ще стане ефективна и присъединена изцяло към новата,за да не бъде як фен следващият път на който и да е.
245
16
 
10
 
! Отговори
БЛАГОДАРИМ РАДЕВ преди 2 години
.... И ЗА 350 УМРЕЛИ БЪЛГАРИ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО!!!!!
244
15
 
7
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РАДЕВ преди 2 години
..И СОБСТВЕНОТО СИ ПОГРЕБЕНИЕ КАТО НАРОД И НАЦИЯ!
243
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фантазиите на банкянския туфлек се предават директно на тъпитее герберчета.
242
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо предният. Ходи си пий хапчетата гербераст. Вашият пожарникар даде държавата на Доган и Пеевски и не се наяде, та иска още. Що хора измряха заради крадливата им шайка. Виждат края и газ пикаят. Такива га.лфони като теб дърпат родината ни надолу
241
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХУНТАТА НА КРЕМЪЛ ГАДЕВ ОБРА МИЛИОНИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ- ИЗТЕГЛИЛ ГИ ОБИКНОВЕН ЧОВЕЧЕЦ МВР ГО ИЗВИКАЛИ, РАЗПИТАЛИ И ГО ПУСНАЛИ, И ЗАЩО Е ПУСНАТ АМА КАК ТАКА, ЩЕ ЗАДЪРЖИ МИЛИОНИТЕ- НАЛИ НЕ СА НЕГОВИ А НА МАГИСТРАЛИТЕ- МАЛИЙЙЙ ТИЯ СА ЕДНА ОГРОМНА ПОЗОРНА ШАЙКА.
240
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадецът вика дръжте крадеца. Герберастията свикна да печели с лъжи и измами и сега е в ужас, че при честни избори увяхва. На 14 съвсем ще си глътнат граматиката като разберат, че Киро е първи. И правителство ще има, и бай Ставри чака...
239
8
 
6
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Колко са умни,но не казват че има наказателна отговорност както,ако чрез декларация гласуваш и като член на СИК в друго населено място и в това,в което живееш.Само оправдания,но няма как да спрат хода на историята,а всяка лидерска партия съществува докато и лидерът и е на върха.Пример класически са голистите във Франция.И на дьо Гол студентските протести му разказаха играта,а у нас Хаджигенов на Бойко.
238
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я колко са паметливи някои хора та се сетиха, че боко тиквата като пожарникар е носил зелени чорапи! Комунягата еднокнижник дори е преподавал в милиционерското училище, интересно как е назначен и там.
237
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъмночервените гербер.асти са в паника, парите от чекмеджета и магистрали свършват, а изборите са загубени за тиквата и той става лееко истеричен, защото знае какво го чака,
236
6
 
9
 
! Отговори
Радев е гол преди 2 години
Фалшифицирането на избори е престъпление!Обяснението че Сиела, които не са производители, ще демонстрират на Грузия и Албания (където изборите преминаха наскоро) чужда стока, няма да убеди никой съд не само в Блъгария, не само в Брюксел, ами и в никоя друга слънчева система някъде във вселената. Очакваме прокуратурата да се заеме. Но не като Цацаров! Спонсори на Продължаваме Престъплението са големи софтуерни фирми и всички пътища водят натам.