Защо този път липсваше кандидат-президентски дебат?

Кампанията била донякъде вяла
12 ное 2021 10:32, Ния Христова
60
Остават два дни до изборите на 14 ноември. Достигнаха ли посланията на политиците до хората?
 
"Кампанията беше донякъде вяла. Не само хората се умориха, даже политиците се умориха какво да кажат на масовата публика. Много партии сякаш разчитаха, че президентската кампания ще им позволи да си увеличат резултата. Президентските избори изсмукаха вниманието, получи се странно преливане към псевдомажоритарни избори", коментира експертът по комуникации Любомир Аламанов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според него всяка партия е гледала себе си и собствения си електорат. 
 
"Не може да се очаква никаква креативност и нови послания, защото няма време за тях. Когато има толкова чести избори, партиите предпочитат да минат към механично натрупване на гласове. Това може да се види при БСП - обединиха се партии, които преди са били отделно. Партиите мислят рационално", коментира политологът д-р Теодора Йовчева.
 
"Има нов субект - "Продължаваме промяната", има популярен кандидат-президент. Това би повишило избирателната активност", изтъкна д-р Йовчева.
 
Аламанов изрази надежда скандалът с машините да не окаже влияние на вота.
 
Без правила дебатът се превръща в надмощие на по-арогантния. По този начин Аламанов си обяснява липсата на кандидат-президентски дебат у нас.
 
"Категорично трябваше да има дебат, говорим за избор на държавен глава. След включването на проф. Герджиков и Лозан Панов очакванията за президентски дебат наистина се покачиха. Фактът, че не се случи, за мен е сериозен пропуск. Не позволява на избирателите да преценят тези и визии. Политическото общество загуби от липсата на дебат", заяви д-р Йовчева.
 
Аламанов се съгласи с тезата, че партиите на промяната са се сринали, докато партиите на статуквото са се стабилизирали. 
 
"Защо им е трудно да се обединят на тези субекти? В крайна сметка, БСП припозната ли е като партия на промяната? БСП е единствената партия, заедно със СДС, която от началото на прехода присъства в политическия ни живот. Проучванията показват, че няма да има сериозна промяна", каза още д-р Йовчева.
 
Гледайте цялата дискусия във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
За дебат са необходими двама що годе на едно ниво интелектуално. Дебат Радев - Панов/Герджиков е все едно дебат Радев - Луна.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ги е страх от Костадин Костадинов! Затова Възраждане!
10
1
 
10
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Вие, кога сте виждали шапкари да дебатират нещо различно, освен написаното в Устава?;)))
9
1
 
16
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Президентски дебат липсваше понеже Радев бърка манипулация с мобилизация. При един дебат Радев - Герджиков или Радев - Панов военния речник от 5 думи и юмрук нямаше да помогне.
8
1
 
2
 
! Отговори
Луна Йорданова преди 2 години
Не може, да има дебат, когато аз, Луна съм вашият президент! Моята харизма лустрира всички други кандидати и обезсмисли президентският вот;)))
7
6
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Защото акъла на Радев е в главата.Президентски дебат като този в САЩ може да има само,ако има втори тур,а не четирима или петима за грачат в хор срещу един.
6
3
 
13
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
Защото некои фуражки немат ниииищо под тях! Обективен съм.
5
4
 
8
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Герджиков ще има мобилизиран електорат на ГЕРБ и ДПС. Ректор на Софийски университет Свети Климент Охридски. Повтарям - Ректор на Софийски университет Свети Климент Охридски. Е как може така? Как се съвместява хумболтов университет, превод на Аристотел, средновековна литература с еднокнижност, махленска простащина, чекмеджета с кюлчета злато и т.н. Нямало неоспорими доказателства . Нещата избождат очи . Та какъв дебат да има с ГерБджиков и зашо да му се вдигат акциите?
4
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Защото дебат на кандидат президентите е безсмислен, дебата трябва да е между водачите на партиите, а те няма да се явят на дебат никога! Ние сме парламентарна република, а не президентска, че да има смисъл от дебат между кандидати за една парадна позиция! Няма значение кои е президент защото всички важни решения се взимат в парламента от парламентарното мнозинство! Президентския дебат винаги е бил пясък в очите на хората защото от президента не зависи нищо!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото фигуранта го хвана шубето и избяга от дебат с професор Герджиков!
2
2
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Нямаше дебат , защото нямаше и кандидати за президент! Има само мухльовци , които искат да се самоназначат за голяма заплата , но не и да управляват държава !!! Да управляваш държава се иска и мъжество, и акъл , и най-вече -дупе !
1
3
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Радев освен заучени фрази нищо не може да измъца ..До безумие про..Ст човек после цял свят ще му се смее на простоти...та