Дела срещу ръчното броене на разписките от гласуването

ВАС насрочи датата за гледането им
63
Дела срещу ръчното броене на разписките от гласуването
Снимка: Pixabay

Върховният административен съд (ВАС) образува и насрочи дела по внесените днес жалби срещу ръчното броене на 100% от разписките от машинното гласуване. Съгласно Изборният кодекс ВАС трябва да се произнесе по тях в 3-дневен срок от постъпването на жалбите.

От съда информираха, че в 15.41 часа Централната избирателна комисия внесе в деловодството на ВАС две жалби - едната от ПП „Изправи се БГ! Ние идваме“ и ПП Демократична България - Обединени“ и другата от кандидата за депутат на „Изправи се БГ! Ние идваме“ за 7 МИР – Габрово Теодор Георгиев. След проверка беше установено, че в преписките липсва препис от протокола от заседанието на ЦИК, проведено късно снощи. Липсващият документ беше входиран в деловодството на съда в 16.35 часа. Веднага след отстраняване на непълнотата ВАС образува и насрочи делата, които ще бъдат разгледани в открито съдебно заседание в 15.00 часа в понеделник, 15 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: васделаразписки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Кой ще гласува за ПП на Лаурел и Харди например. Кой би се доверил на хора, публично известни от 6 месеца. Ама не, с "резервни" машини всичко става! Хора, готвят ни голяма фалшификация на изборите! Имам чувството, че вече на някой лист вече са написани "резултатите"!
31
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Съдията от предното дело??? Съдията, съдията, съдията .......
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо 30% може, а 100% не може според Костинбродсата вуйна. Като времетраене е едно и също, защото автобусите от училищата изчакват всички секции да са готови и тогава потеглят. Ама как така нямаме доверие на машинките и техните манипуратори - ами да, нямаме доверие.
29
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да не се броят разписките, къде е проблема ?!
28
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като минат изборите файда никаква.Трябваше масови оставки от тези дето ще ги броят,да напускат да видим как ще намерят хора?!Много лесно на чужд гръб,накой да се изкриви от работа и чакане.
27
4
 
28
 
! Отговори
ЧАО преди 2 години
Чао на пчеличката Мая. Няма да може да влезе в парламента. Ще пролея сълза за нея.
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбогом майо! А толкова народ ти повярва...
25
34
 
5
 
! Отговори
Протестър преди 2 години
Партиите на промяната няма да позволят да се върне порочната практика да се броят хартийки!!! Живеем в 21 век не в 18!!
24
6
 
40
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
ДБ показаха как се харчат парите на черепа на протестите и как Христо лисунгера се опитва да махне спец прокуратура по ПОРЪЧКА НА РАДЕВ И БОЖКОВ. ИМА НАГРАДА. ТОВА ЛИ Е МОРАЛА НА ХРИСТО ИВАНОВ????ВЪН ЛЕШПЕРУНГЕЛИ ТАКИВА ИЗХОДНИ БАТАЦИ!!!! ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА !!!
23
41
 
5
 
! Отговори
ДБ преди 2 години
Броенето на разписките е опит да се върне стария изборен модел на ГЕРБ-ДПС!! Когато вота и бюлетините се фалшифицираха!! Борисов иска пак да брои пачките в чемеджето си!!
22
6
 
36
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
РАДЕВ Е ВИНОВЕН !!!ВЪН ЦИРЕЙ
21
11
 
6
 
! Отговори
Нов Президент 1 преди 2 години
Трябват ни НОВИ министри и Президент, които да МАХНАТ маските и Сертификатите за Българи и да вкарат в МИША дупка всякакви араби и китайци, да ходят навсякъде с торба на главата, за да НЕ ни заразяват..Сегашния Президент ИЗБРА Служебното правителство, така че тия явно няма да направят НИКАКВА промяна..ГЕРБ, ИТН, Слави, БСП, НЯМА да променят НИЩО... НЕ ни трябват Адвокати и Съдии за Президент. Тия подкрепят и Мошеници, престъпници щом им плащат хонорар.. Никъде не правят така..
20
3
 
2
 
! Отговори
Нов Президент 2 преди 2 години
Онази партия-"" Продължаваме Промяната "" НЕ са махнали маските, така че промяната явно беше САМО за групата им, докато бяха Служебни министри на място от на Борисов, да прибират подкупи от араби, за да носят маски...А, докато ЧАКАМЕ да дойдат НОВИТЕ министри и Президент, най- добре да сложат ТАКСА- 5000( пет хиляди) лева за чиновници- данъчни, митничари и полицаи, ако ВЛЯЗАТ в Магазин, Ресторант или другаде...А за сегашните, министри( докато ги махнем)- ТАКСА - 10000 (десет хиляди ) лева..
19
1
 
38
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Даааа,всички мошеници като Ристьо и Галевица се страхуват от преброяването на разписките от гласуването.Всички престъпници и слугите им се страхуват от Гешев и искат оставката му.Наивниците създават прекрасна среда за мошениците и правят България развъдник на всякакви негодници.Евала на празните глави.Няма що.
18
16
 
6
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Кви дела , съда вече се произнесе и то доста ясно по въпроса - ЦИК ако щат и 100 пъти да броят разписките , единственото нещо което се приема за иборен резултат е протокола от машината.
17
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ и Ибгни пуснат дийп фейкове записи като видят, че не могат да лъжат с машините и разписките. Ще искат касиране на изборите. Радев е обещал до март 2022 да са служебни министрите. До тогава смятат да източат и парите от ЕС.
16
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що, бе, нали искате прозрачност и честност? Почтените мошеници щели да водят дела. :D Ще водят дръжки. Хората видяха как са влезли на 4 април и 11 юли с измама в НС. И тогава са сменяли машини с несертифицирани. Първите два пъти са били само проби да видят дали ще се усети народа. Ама един път стомна за вода, втори път стомна за вода и третия път стомната се счупила. Айде, отичат в канала бояджиите Мая и ДБ.Съд за тях.
15
50
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатора от Банкя обича да брои!! Брои бюлетините, брои пачките, брои разписките...
14
5
 
28
 
! Отговори
Джон Куртев преди 2 години
Изпразни се на вън , късно е либе за китка
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде мутри вън, или по-скоро стари муцуни с нови дрехи или стари знаете какви с нов бардак.