Радев: На балотажа ще се сблъскаме с мобилизацията на картела на статуквото

Правителство нямало да се състави лесно, но партиите имали шанс
Обновена: 14 ное 2021 21:47 | 14 ное 2021 21:39, Камелия Цветанова
116

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ясно е, че изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, с беззаконието, с авторитаризма, опитите за мимикрия, манипулациите да се разколебаят хората да гласуват, каза Румен Радев, който макар и днес да получи най-много гласове, отива на балотаж в битката си за втори мандат като президент.

Той благодари на гласуващите, които са показали, че са загрижени за бъдещето на България и поздрави всички партии, които влизат в състава на новия парламент.

Още по темата

„Пред тях стои императивната задача да съставят правителство и то трябва да бъде реформаторско, антикорупционно, социално и да  бъде съставено прозрачно, както да бъде подкрепено от ясно изразено мнозинство, което да не оставя съмнения за зависимости“, посочи Радев.

Според него няма да е лесно да бъде съставено правителство и в следващия парламент, но партиите на промяната имат шанса да имат политическа инициатива.

„Надявам се да се възползват от нея“, посочи Радев.  

Според него има еволюция при консултациите за съставяне на правителство въпреки провалите през последните два парламента.

„Ще има балотаж, резултатът към момента дава оптимизъм, но ще е грешка да си мислим, че изборите ще са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото и единственият начин да победим огромните му ресурси е да надделеем над лъжата, манипулациите и заплахите, е да бъдем мобилизирани“, посочи той.  

„Нямайте съмнения, че мобилизацията на партиите на статуквото ще е пълна и заради това и нашата победа зависи от гласа на всеки българин, който вярва, че една нова България на справедливостта, закона и солидарността е възможна“, каза Радев.

„Ние бяхме заедно с вас през целия си мандат, не ви предадохме и бяхме на площадите. Ще разчитаме на гласовете на всички българи, които искат България да е модерна страна“, обърна се той към избирателите от негово име и от това на вицето Илияна Йотова.  

Радев увери, че ще има дебат с конкурента му Анастас Герджиков преди балотажа, но преди първия тук не е имало такъв, защото той гледал на всички като равни и не било възможно да има дебат с всички кандидати за държавен глава.  

Според него победата не е спечелена на първия тур, защото проблемите на изборите тази година е ниската избирателна активност.

„Правомощията на президента са ограничени, но в условията на криза той има важна роля. Аз съм сигурен, че ние ще упражняваме тези правомощия по най-добрия начин, както досега, така че България да върви напред“, каза още Радев.

Илияна Йотова добави, че двамата с Радев ще продължат битката си за разрушаването на една система, които не е давала отговори на въпросите на българите в последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Само се запитайте дали познавате някой който да е гласувал за този? Аз лично - не.
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ясно е, че изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, с беззаконието, с авторитаризма, опитите за мимикрия.." - каза този, който погази основни закони на държавата, където е държавен глава! А народът показа, че харесва такива индивиди, народът се прояви като Андрешко, само дето в блатото заведе собствената си кола!
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тази избирателна активност вие какво очаквате?Мислещите хора не гласуват.Добрата новина е, че мислещите са 70% ОТ НАРОДА.Оправяйте се.
89
1
 
1
 
! Отговори
До Олд преди 2 години
Каквото и да напишеш *** ... Кой ли мислиш, че го чете ...
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АниНа Слави партията не е лоша, тя е състаена от масони,атлантици, масоните не са лоши хора, дори помагат на страната в трудни моменти.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До законностА не е ли по-добре да построят магистралата? И да намерят част от парите какво от това, важене резултата и да има пътища и магистрала!
86
6
 
6
 
! Отговори
законност преди 2 години
Аз лично настоявам диверсантите задигнали пари от магистрала Хемус да бъдат заловени и парите възстановени. Това ще е действителния тест за ПП дали е част от мафията.
85
1
 
12
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Прелистихме една тъжна и много продължителна страница от българската история. Вече го няма Слави да опростачва младото поколение.
84
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радка - Чорапка отива на балотаж и то с 50% за нея само заради ниската избирателна активност...и пак напълнила гащите за...всеки случай. Такива не ни трябват.На пресконференцията горката Йотова едвам успя да САМА да вземе думата насред потока от заучени военни клишета. Герджиков - обратно, даде думата първо на дамата, да не говорим че беше с класи над опонента. За пръв път го слушах м/у другото.
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво на чорапа.прецака всички партии, които го подкрепят,неговата партия ще управлява,той ще е президент.каква по-голяма победа.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А верно КК е масон и той?
81
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИМА 1 СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА - ББ ПЛАЩАШЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛИ, РР СИ ПОЛУЧАВА ПАРИТЕ ЗА ТОВА!
80
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите си заслужавате Радев. Прросст народ слаба държава!
79
12
 
40
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
На балотажа загуба за Радев. Ще гласувам против Радев.
78
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 5 години смръдня на войнишки чорапи.
77
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е послушен слуха на мафията, която ще съсипе България. Радвайте се българи.
76
10
 
34
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Този човек е най-слабия президент на България от демокрацията насам. А го избраха още на първи тур. Личи си че се превърнахме във най-малоумнатаа и простоватаа нация я Европа!
75
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, колко съм ***, чак сега загрях защо от ГЕРБ подкрепят професора. Било заради близкото звучение на името до ГерБжиков.
74
7
 
21
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
ПРи население най-елем.ентарно и най-бедно в ЕС няма как фигуранта да не е победител. Добре, че предстоящи световни събития ще ни отърват от превратаджиите, а тогава простотията ще бъде поставена извън закона
73
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни дзанни сочат, че дебат няма да има. А причината- ами Радев мина 50%! Напред, Радев !