Коя партия предпочетоха ромите на вота?

Bulgaria ON AIR анализира 4 секции в София, Пловдив, Варна и Велико Търново
16 ное 2021 20:53, Красимир Ангелов
35

Изборите за парламент и президент вече отминаха, а ЦИК все още не е обявила окончателните резултати.

Оказа се, че за три вота през годината, избирателите от дадена секция могат коренно да си сменят предпочитанията. Bulgaria ON AIR анализира 4 секции в София, Пловдив, Варна и Велико Търново.

В столичния квартал "Факултета" изборите печели ГЕРБ. Втори са "Продължаваме промяната". Тази секция е една от малкото, в които партията събира най-много гласове. В 75-о училище в квартала има 5 изборни секции. Но на този вот се отчита изключително ниска избирателна активност.

Според едни - защото е имало много полиция и хората са се притеснили, според други - защото жителите са разочаровани от политиците.

Още по темата
И в пловдивския квартал "Столипиново" избирателната активност е в пъти по-ниска от вота през април. Но за ДПС гласуват повече от половината гласоподаватели. В Антикорупционния фонд следят рисковите секции.

"През ноември наблюдаваме 57% за ДПС в тази секция, същевременно партията отбелязва 1,5% в областта", обясни анализаторът към Антикорупционния фонд Марио Русинов.

В една от секциите във варненския квартал "Максуда" само за няколко месеца сменят пристрастията си от ГЕРБ към ДПС.

"Активността пада, същевременно относителният дял на победителя в секцията скача. Спрямо априлските и юлските избори повече хора са гласували, за сметка на резултата в областта. Има тартори, които държат в зависимост местното население, понякога държат личните им карти", обясни анализаторът.

В ромския квартал във Велико Търново силна подкрепа отново получава ДПС.

"Чувал съм, че става нещо, но не съм виждал. На някои давали пари, аз не съм взимал", казва местен жител.

В Буковлък край Плевен избирателите също са непостоянни. За четири поредни избора гласуват за ДПС, ГЕРБ, "Има такъв народ" и в неделя отново за ДПС.

"През април месец тук е имало купен или контролиран вот. Активната работа на МВР е допринесла тази секция да е по-малко рискова за юли и ноември в сравнение с април", уточнява Марио Русинов.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как коя? Която даде "повИчИ кИбабчИтЪ и пари"!Не, бе како, по съвест гласувах, *** то туй машиноту многУ сложну, бе!Налъ знайш, ний само до 5 клас таковата, учим. Щот само да пузнавъми цифрите на банкумату.
25
0
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
"Голямата" мобилизация на ДПС - няма такава. На изборите на 4 април ДПС имаха 336306 гласа, а сега 340997 гласа, т.е. почти същия брой гласове. При ДПС има спад в гласувалите за тях в България и доста повече гласове в чужбина от 23004 гласа на 4 април, сега гласовете на ДПС от чужбина са 87740.
24
5
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ако няма изгодни предложения-гласуват за ДПС. Тука въпросът е:На ГЕРБ ли свършиха парите или наистина Рашков е свършил някаква работа?Впрочем,продажбата на гласове до голяма степен се контролира от ДПС и може то да си ги е прибрало от пазара, с оглед на голямата мобилизация за тези избори?
23
8
 
14
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Парите свършиха другари роми! Вече не сме във властта!Сори!
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Филиповци има много снимки и плакати на Бойко, а за кой са гласували няма значение. То е ясно.
21
23
 
13
 
! Отговори
Ямбол преди 2 години
Нормалните хора гласуват за Герб. Некадърниците, лудите и продажниците за всички останали.
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който им плаща, за него гласуват.
19
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На първите парламентарни избори на които се явиха гербаджиите през 2009 година в Стара Загора покрай мен мина конвой от около 15 коли с римляни окичени с плакати и знамена на герб това ми беше достатъчно да разбера на къде отиват нещата.
18
11
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ=МАФИЯ преди 2 години
На изборите на 4 април 2021 година, ГЕРБ си купиха 837797 гласа, а сега само 596456 гласа, защото вече по-трудно си купуват гласове.
17
6
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ясно е коя партия предпочитат цветнокожите.Партията,която плаща.Но този път МВР пресече търговията и цветнокожите останаха без предпочитания.
16
2
 
36
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
ДПС са се активизирали явно както на наша територия така и в южната ни съседка.(почивни дни,кинти и т.н.) Лошото е,че хора които не говорят български имат право на глас.
15
8
 
27
 
! Отговори
? преди 2 години
ГЕРБ е в сърцата на ромите.
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимно 16-гласове ли чуваш пак?????
13
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ печелеха чрез изборни измами в комисиите, рекет по общините, купуване на цели квартали......И отгоре професор Константинов замазваше престъпленията. Гешев правеше заслон на купувачите. Мафия.
12
6
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Да повярваш на "медия" като тази трябва да имаш вакум между ушите!
11
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ както винаги са силни в купуването на ромската обич
10
4
 
32
 
! Отговори
Без коментар преди 2 години
В столичния квартал "Факултета" изборите печели ГЕРБ.
9
19
 
24
 
! Отговори
Ани преди 2 години
На мен ми направи впечатление че след като Бойко Рашков започна да преследва купения вот, БСП катастрофално загуби изборите. Не така обаче се получи с ДПС. Просто тема за размисъл.
8
11
 
36
 
! Отговори
истина е преди 2 години
България трябва да отвори и Белене ,защото затворите няма да поемат крадливите герберисти
7
6
 
9
 
! Отговори
това е важно преди 2 години
Нашите *** братя най-добре знаят кой е приятел и кой враг на Българите. Защото в своята подривна дейност, Русия ги ползва особено активно. Те все пак не са българи и "естествено" не чустват отговорност. Но в замяна на това, пред тях картите са открити и те знаят от първа ръка.