Валерия Велева: Радев има голяма роля за обезкървяването на левицата

Президентът еднолично управлява България, заяви Стойчо Стойчев
Обновена: 16 ное 2021 21:52 | 16 ное 2021 21:52, Красимир Ангелов
61

Вълна от оставки на партийни лидери се образува след изборите на 14 ноември. Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова хвърли оставка след тежките за левицата изборни резултати.

"Нормално е да подаде оставка, тя губи над 100 000 избиратели. Това са трети избори, в които резултатите падат. Решението ѝ е естествено от морална и политическа гледна точка. Тя не даваше публична гласност на вътрешнопартийната битка срещу нея от последните 2 години. Опитваше се да я пакетира под шапката на това, че не бива да се изнася мръсното бельо навън, но го показа. Тепърва ще чуем много истини за БСП", коментира журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според нея Радев има голяма роля за обезкървяването на левицата.

"Президентската партия "Продължаваме промяната" работеше срещу БСП. Месец преди изборите, под шапката на Радев, се появи един политически проект, всичко това под благословията на служебния кабинет. Лошото е, че вече е много късно за онова, което Нинова ще каже. Трябваше да говори, когато излезе юмрукът. Закъснялата истина си има цена, ще я платят БСП, Нинова и страната. Една разбита партийна система означава идването на авторитарен режим", заяви още журналистът.

Политологът доц. Стойчо Стойчо подчерта приноса на Румен Радев за ниската избирателна активност.

"Машинното гласуване, което беше тест за дигитални умения, стресна много хора и те не отидоха да гласуват. Радев казва, че демокрацията била победила, но това звучи странно на фона на рекордно ниската избирателна активност. Това е човек, който еднолично управлява България от пролетта досега. Като граждани трябва да се замислим цялата тази работа не води ли до една различна реалност, с подобни лозунги пред 30-те години дойдоха едни управления", подчерта доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

И Валерия Велева определи Радев като човека, държащ еднолично властта в юмрука си. А "Продължаваме промяната" - като неговия инструмент.

"Не може заради един човек да разрушим цялата къща, в момента се разрушава къщата на държавността. И който го каже, бива тричан. Кирил Петков каза, че ни е важен бизнесът. Но всъщност е важно пътят до Скопие да минава през зачитане на историята, без минало няма значение накъде ще вървят полетите", анализира Велева заявките на Кирил Петков.

И определи вижданията му за управление като "черни дупки в мислите му".

Доц. Стойчев пък посочи, че не вижда скорошно стабилно управление.

"Няма да има мнозинство, което да стъпва на принципна основа. Досега всички се обединяваха в името на махането на ГЕРБ. Имаше прегръдки през годините, които не дадоха резултат. Партиите на промяната махнаха себе си, изчегъртаха се сами. Станаха носни кърпички за еднократна употреба в ръцете на Румен Радев", добави политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
И СЛЕД РАДЕВ.... преди 2 години
...... ЩЕ ИМА ГЕРБЕРИ. В БЪЛГАРИЯ...ХАХАХААА ....ДИКТАТУРИТЕ НЯМАТ ДЪЛАГ. ЖИВОТ----ТЕ ВИНАГИ.СА ВРЕМЕННИ..!!!!
51
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ДС/ЗАДКУЛИСИЕТО В. КОМИТЕТА НА РАДЕВ---ВКАРВА ПУТИНСКИ КАПИТАЛИЗЪМ С КАНАДСКИ СРЕДСТВА. И АМЕРИКАНСКИ ПАРИ.... /НО простотията не го схваща/.... И ТОВА Е ПО-ДОБРЕ. ЗА ГЕРБ!!!!.... КРАХА НА РАДЕВ Е НЕИЗБЕЖЕН.... СЛЕД НЕГО СМЕ НИЕ!!!!
50
3
 
5
 
! Отговори
добре преди 2 години
Оставка - разбирам , но ако Румен Радев не предложи Корнелия Нинова за премиер , ще,загуби много гласове и не само от социалистите. Това , че Кирил Петков се самопредлага за премиер , не би трябвало да е решаващ аргумент. Той е предприемач и няма никакъв ръководителски опит. Нинова е най-подготвена за тази позиция. Не ни интересува мнението на външни сили, настояващи за разрушаване на социалната партия. Ние българите решаваме . Елена Йончева се изходи върху името си. Йотова подобно.
49
3
 
5
 
! Отговори
Най наглата преди 2 години
Не е мнение,не е коментар,не е анализ,не е грам мисъл,даже нищо не е...Това е да ровиш и да се превърнеш в много повече от едно нищо!
48
12
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Г-жа Велева и доц.Стойчо,това чекмедже е празно и няма да се напълни.Търсете друго.Заложихте на куц кон.
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Борисов от април губи 250 хил гласа, но си кротува, че без него шайката се разпада тотално.
46
5
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Венсеремос БСП !!! Венсеремос товарищ Радев !!!
45
15
 
18
 
! Отговори
моч преди 2 години
Браво на Ганиела !!!Намери се поне едно предаване и един водещ , който даде възможност ИСТИНАТА да получи своята трибуна . Фигуранта ще ни доведе до национална катастрофа , това вече е очевидно гарантирано но , също така силно се надявам този перфиден хунтаджия гарантирано да получи подобаващо и заслужено възмездие за всичйите си престъпления и най-вече за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА !!!!
44
4
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Тая що си не върти бюрек-баница в Сараите на Доган???!!!
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая и Славуна да проумее че никой не гласува за него, за Христо, за Киро, за Асен, пък дори и за лелката Корнелия.. а срещу корупцията на ГЕРБ.
42
3
 
7
 
! Отговори
жестоката истина преди 2 години
50 ядрени бойни глави. Това е мизата на изборите в България. Това е мисията на Промяната, а не борба с корупцията и превръщането на България в Швейцария на Балканите.
41
20
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Велева,Дачков,Бареков,Томова и пр. са се...активизирали в последно време,като...партизани в тила на...врага,за подривна дейност.Техните бомби са...перото и измишльотините с които ни заливат по медиите.На кого...служат е ясно,но ясно е и друго,че това не е...безплатно.Ами да си...служат и да си печелят с...пот сребърниците.Както е казал народа; -Кучетата си...лаят,кервана си...върви.
40
29
 
22
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
всички гербаджийски *** плюват като обезумяли. чертаят мрачни картини, за пост бойковата епоха. и с телешки ентусиазъм повтарят всичко , което измъдри техния вожд
39
26
 
25
 
! Отговори
българин преди 2 години
Неуважаема госпожо Велева,не ви уважавам.Моето лично мнение е,чи вие сте много пристрастна към две партии/според мен престъпни организации/,които доведоха страната ни до пълна катастрофа.Не ни представяйте личните си предпочитания,под формата на някакви политически анализи.
38
20
 
32
 
! Отговори
До Ха така преди 2 години
Радев е национален предател! Ще убие и последната българщина на тази територия - чака ни признаване на ОМО Илинден, признаване на Истанбулската конвенция и нови военни бази. Да не говорим за многомилиардните заеми, които и правнуците ни ще плащат!!!
37
17
 
26
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Валерия вместо да оплакваш БСП се подготви да лееш сълзи за тулупа , защото нищо не може го спаси след като натирят Гешев , и как ще изкарате само с теца на Доган не знам !?
36
15
 
25
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Общо взето, от всичко прочетено днес, устаноеих, че Радев не е виновен само за ланшния сняг.
35
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова се оказа слаб играч,не и е виновен нито Радев,нито Доган,нито Бойко.Тук се иска дълбочина и стратегическо мислене а тя беше плоска в действията и краткосрочна в идеите си.Резултата и е нормален-срив.
34
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един ден на Радев ще бъде издигнат паметник, на който ще пише, че е унищожил най-антинародната и престъпна партия - БСП, наследницата на кървавата и антибългарска партия БКП!
33
17
 
27
 
! Отговори
Кой измами партиите? преди 2 години
И всичките партии да унищожи зеления чорап, заради неговата президентска република, нищо не може да го спаси, защото се оказа, че той е не само против ГЕРБ и Бойко Борисов, а против всички които не подкрепят идеята му за еднолична диктаторска власт. Реално, всички партии у нас спазват демократичните принципи на мирно съвместно съществуване между политическите партии в страната. Диктаторът Радев насъсква хората едни срещу други заради интересите си. Не случайно Нинова и Хр. Иванов са в оставка...