Отрязъци от разписки открити в дома на кандидат - депутат

Рашков: Изправени сме пред множество престъпления против политическите права
18 ное 2021 17:00,
127
Отрязъци от разписки открити в дома на кандидат - депутат
Снимка: БГНЕС

Отрязъци от контролни разписки за гласуване са открити в дома на кандидат народен представител, заяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.

Той допълни, че кандидатът за член на 47-мото Народно събрание е от Софийска област.

„Не съм проучил дали е избран от листата на една известна политическа партия. По сигнала е извършена проверка и в дома му са намерени редица следи от това престъпление - не само пари и списъци, а и контролни разписки от машината и финален протокол, за да може да докаже,че е гласувал ДПС”, каза той.

„Изправени сме пред множество престъпления против политическите права на гражданите”, каза Рашков.

Още по темата
„За предходните извънредни парламентарни избори установихме 91 случаи, в които образувахме досъдебни производства като престъпление против изборните права на гражданите. Нито през юли, нито сега твърдим, че сме успели да противодействаме на всички престъпления. Сега за първия тур на изборите се оказа, че постигнахме „рекорд”, защото установените случаи, по които ние и прокуратурата сме приели, че има данни за започване на досъдебно производство против правата на гражданите, делата вече са 122. Това е сериозен ръст”, допълни вътрешният министър.

„Нямаме право да бъдем оптимисти, че след като сме предприели действия ние сме елиминирали това уродливо явление у нас - политиците да си купуват с пари местата в парламента. Не сме решили този въпрос, той остава и аз вбъдеще. Ще продължим да водим битка срещу този вид престъпност у нас. Тя не се различава по същност от която и да е друга у нас. Дълбоко убедени сме, че трябва да водим тази битка”, заключи Рашков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
17
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Сигурно има хора, които се спомнят мракобесническото правосъдие на комунистическия режим. В него човек беше виновен до доказване на противното. В момента едно комунситечско ченге демонстрира абсолютно същия подход. В цивилизованите държави кой е виновен и кой не се решава от съда.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фацата му докарва на дънна риба!
62
3
 
10
 
! Отговори
Почтените ментори преди 2 години
"Неко този,който е безгрешен пръв хвърли камък..."Думи на сина Божи Исус Христос. Като следя политическите събития у нас и най-вече действията на Радев,служебния кабинет/Рашков/,новите партийци от ПП,старите партийци от БСП и мутрите,си мисля, че камъните,които хвърлят по сочените от тях за грешници,не се връзват с безгрешието им,тъй като такова липсва.Надявам се, че съдбата ще им го върне и за фарисейщината им ще бъде платено подобаващо.
61
2
 
7
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
За повечето хора не е важно какво се казва, а е важно как се казва.Пиша това , защото предвиждам какво ще стане-опитният бърборко ще напълни залата с изречения, от които много много няма да се разбере, ноще остави впечатление у някои, че много знае!
60
8
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Ако това не е предателство на Борисов към България, то не виждам какво друго е?
59
9
 
17
 
! Отговори
ели преди 2 години
Този психопат ще ни докара до гражданска война !
58
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич си Рашков!-:) Такъв министър ни трябва! А не като послушковци те на Борисов! Мразят те само " избирателите" на ГЕРБ!Ще свикнат вече! 2 ри избори губят и ще Губят всеки следващи докато се пръснат съвсем крадците! България иска нови политици! И колелото се завъртя отдавна!-:)))
57
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор в тога и с фес. Банкянски финес
56
7
 
9
 
! Отговори
Рашков верно ли бе? преди 2 години
НИЕ СМЕ предприели действия да елиминирали това уродливо явление у нас - политиците да си купуват с пари местата в парламента....а ония известен бизнесмен "ДАРИТЕЛ"-кандидат министър на ТРАНСПОРТА от ПП"ПП" дето щял да ни оправи пътищата и влаковете...????ТОЙ милия не е бизнесмен който си купува МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО и става "ПОЛИТИК" за нЕЕЕкакви си 200-300 хиляди дарение...???
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали купиха машини, за да не се купуват гласове и да не се опорочават изборите? Или някой, трябваше да гушне една комисионна? Кой ли е?
54
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната лъжа,има ли някой който ти верва
53
10
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
КАК КУПУВАШ ГЛАСОВЕ КАТО НЕ! ПУСКАШ ОТРЯЗЪЦИТЕ В КУТИЯТА!?! ТОЕСТ ОТЧИТА ГО САМО МАШИНАТА! АМИ ВИЕ С РАДЕВ ГО ВЪВЕДОХТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ! И НАЛИ РАЗПИСКИТЕ СЕ БРОЯХА С ВИДЕО И СЕ ЗАСИЧАХА С МАШИННИЯ ОТЧЕТ?!?
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само празни приказки,че получава и заплата немалка затова и голема пенсия,ето такива ще ни управляват
51
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тоя лъха на ДС, полуистини и откровени лъжи без доказателства се леят
50
10
 
13
 
! Отговори
До Зозо преди 2 години
Няма да се учудя ако и ти си в играта с продажбата на гласове като гледам постоянто ти висене по форума и герб агитацията . Май е време Рашков да те прегледа малко и тебе. Адреса лесно се намира.
49
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха стига бе др.Рашков,това ли сънува пак.................празни приказки без покритие! Само вицове
48
14
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
На балотажа се оформя втора награда за Рундю. Огорчената Корни е призовала верните си комунисти да не излязат в неделя.
47
0
 
11
 
! Отговори
умно преди 2 години
Гледайте дебата тази вечер. И си правете изводите.
46
8
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахааа, Дамаджан Чашков пак изтрещя предизборно :)))))))))))))))))) Пак пушилка в стил ДС от преди 1989г. Пак нищо няма да направи :)))))))))))))))
45
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред турското посолство в София се провежда протест. Хиляди граждани са се събрали пред дипломатическата мисия на Анкара в София. На мястото има засилено полицейско присъствие.