Герджиков: Загубихме, но повлияхме на политическия стил за обединение

Целият държавен апарат работеше за действащия президент, заяви той
Обновена: 21 ное 2021 22:15 | 21 ное 2021 20:28, Веселина Йорданова
171
Герджиков: Загубихме, но повлияхме на политическия стил за обединение
Снимка: БГНЕС

Честито на победителите, всички се надяваме, че ще се сбъднат техните обещания за следващите пет години, а не моите прогнози от последните седмици. Това каза кандидатът за президентът проф. Анастас Герджиков на пресконференция след края на втория тур на президентските избори.

Той посочи, че резултатът е такъв, защото с Невяна Митева не са достигнали до сърцата на всички българи, но и че хората не вярват вече на никого.

Няколко неща ни попречиха - това, че през цялото време нашите съперници вместо да изтъкнат какво са направили през последните 5 години, непрестанно повтаряха, че сме свързани с дадени партии и хора, това не е истински дебат, каза още той

Целият държавен апарат работеше за действащия президент, подчерта Герджиков. По думите му вътрешният министър е бил говорител на предизборния щаб.

Гласът на ДПС се раздели сравнително равномерно между мен и г-н Радев, каза още той.

Според него обаче истински големият проблем е ниската избирателна активност.

Въпреки всичко това, което направихме, не остана без резултат. Повлияхме значително за промяна на политическия стил и поведение - изведнъж всички кандидати заговориха за обединение, каза Герджиков и допълни, че според него това ще остане и се вижда и в поведението на партиите, които за момента оставили разделителните линии.

Той увери избирателите си, че гласовете им ще продължат да се чуват.

Това, което е сигурно, е, че няма да поема по пътя на политиката. Естествено, че ще се върна в университета, заяви още Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: Анастас Герджиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко как ги избираш тези - Плевнелиев сега този, лика прилика са, този е по злобен от Плевнелиев.Отново грешен избор.
40
5
 
31
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Този дали е очаквал, че ще спечели?!
39
27
 
41
 
! Отговори
От UK преди 2 години
Не гласувам, напуснах ,защото диващината и простащина още тогава бяха окупирали държавата ни. Поздравления професоре, тези 31 % гласували за вас са светлинка в тунела и доказателство ,че има мислещи и интелигентни хора в България.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичам ви, българи!
37
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От първия ден лъже този чичак, на това ли учиш студентите, лъжи и злоба.Скоро ще си понесеш последствията Рашков няма да те остави да дишаш спокоино.
36
5
 
30
 
! Отговори
ММ преди 2 години
Много сте прозрачен! Не може на кутрето на Летеца да стъпите. Един интелигентен човек ще загуби с достойнство. А вие дори и това не можете. Загубихте с голяма разлика. Поздравете Радев. Но лекето си е ***. Как сте се издигнали до този пост, така ви личи липсата на интелигентност.
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охльо бохльо загуби. Недей да плачеш, че ще довтасат природозащитниците.
34
3
 
27
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Този е е бати мазната пиперка.
33
4
 
2
 
! Отговори
Герчо преди 2 години
...е се, но не се изложихме!
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли този да не го показвате вече, че плаши децата.Прехвърлете го на турската телевизия.
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шушумигата поне си призна честно, а къде е ББ?
30
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето Тиквата казваше, ме едно магаре да предложи и то ще лъде избрано. Ето че след 13г. диктатура и корупция на ГЕРБ нещата стигнаха дотам, че който и да се яви срещи хората на Тиквата, то ще спечели. Даже и ако изборът беше между тоя *** и Луна, резълтатът щеше да се съшия На хората им втръсна от Банкянския толуп и винаги ще гласуват против. Сега на Боко му остана софийската кметица, но не за дълго. Докато могат ще пълнят шакафчетата от там
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като немаш ореол на герой и изглеждаш на охл юв, немаш шанс в БГ :))) Аз самия съм се убедил, че имаш ли външност и некаква аура, образованието изчезва в небитието :))
28
3
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 години
Преди целият държавен апарат е работил само за т.лупа с мощно рамо от медиите. През тази кампания медиите не се спряха да го отразяват, дори и днес са му дали поле за изява. За направеното плещи банкянският, ректора пък обеща обединение, но не каза, как ще стане, нито по какъв начин Радев разедини народа. Ректора може да се утеши, че активност беше ниска и да омаловажи резултата, може би от това ще олекне на герб и вожда.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купи си нов чорапогащник и болката от загубата ще ти мине.
26
16
 
15
 
! Отговори
кеф преди 2 години
Целият държавен апарат работеше за действащия президент, Значи когато този апарат работеше за хунтата и джипко, това не беше проблем, Но сега е. На крива ракета, космоса и пречи. ГерБДжипков не успя да вдигне самолета, но той май е свикнал да го возят.
25
26
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Излиза, че Румката е подкрепен от 18% от имащите право на глас.
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не те ли е срам бе ! Цецка Цачева взе повече проценти
23
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъди достоен поне заради титлата си, не плюй спечелили те, или това е манталитета на герб и дпс.Много се съмнявам, че ще бъдеш ректор отново по скоро директор в училище в кърджали.Противен човек.
22
6
 
22
 
! Отговори
Само Радев преди 2 години
Ако съдим само по ХОРАТА които се играят от радост , че Радев е президент , само по себе си говори , че ОБЕДИНЕНИЕТО съвсем НЕ е Ваша заслуга !! Върнете си се обратно в университета , и си гледайте интелектуалните дела , ако не ВИ СЕ СМЕЯТ СТУДЕНТИТЕ , за това кого представяхте и кой е гласувал за вас най-много !!!