Съхраняват машините за вота срещу 110 бона месечно

Няма как да бъдат манипулирани, заяви шефът на на "Сиела Норма"
46

Съхраняват ли се машините за гласуване на най-доброто възможно място? Този въпрос доби актуалност във връзка с предсрочните избори през октомври, а партиите започнаха и спекулации дали няма да има измами при машинното гласуване.

"Държавата може да направи свой склад, но може да потърси и по-евтин частен склад. Ние не сме намерили. Складът е сертифициран по всички стандарти за сигурност. Жандармерията непрекъснато също го охранява. Частната охрана и жандармерията гарантират 100% неприкосновеност. Трябва да влезеш в много тежък заговор, за да направиш нещо. Не възразявам да се търсят по-добри решения", заяви изпълнителният директор на "Сиела Норма" адв. Веселин Тодоров Bulgaria ON AIR.

По думите на Тодоров държавата е опропастила всичко, с което се е захванала. Но в случая може да преговаря за по-добри условия и цени.

"По-добре е нормален капитализъм, отколкото държавен капитализъм или комунизъм", изтъкна гостът в студиото.

110 хил. лв. месечно е наемът за съхранение на машините. Тодоров посочи, че когато машините не са в движение, би могло наемът да струва доста по-евтино. И предположи, че не всеки месец се плаща тази голяма сума от ЦИК.

"Начинът, по който са направени машините и методиката, по която се работи, дават много добри гаранции - в пъти по-големи от хартиеното гласуване. Машините може да бъдат достъпени единствено през USB порта. Практически е невъзможно да бъдат манипулирани. В склада не може да се направи нищо негативно. Досега не е имало разминаване между протокола от машината и ръчното преброяване на разписките. Разминаванията са нищожни", обясни Тодоров.

Наличните машини са над 12 800, като част от тях са повредени. Фабричните дефекти ще бъдат отстранени напълно безплатно, гарантира Тодоров.

Той се надява процедурите по организиране на вота да стартират най-късно до края на август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те да ги бяха закарали в избата на президентството щеше да е без пари. И охрана си има и терен. Президентството е огромно. Ама нали трябва да уредят някой да гушне 110 бона месечно?! Реално Киро и Асен са подготвили фалшифицирането на изборите от воле. Как мислите, че спечелиха? Помните ли, че нито една соц.агенция не успя да познае резултатите? Как така стана, че с секции имаше по 23 гласа за ПП, а после с химикал беше поправено на 123.Видяхме протоколите с поправките. Отделно са крали гласове.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавен склад да се изгради, с камери, климатик и противопожарна система. Този мошеник пак се появява на всеки избори и започва да мрънка за пари държавата и колко е лоша и колко малко му плаща. Те ще правят саботажи като на Капъкуле, за да си върнат Склада. Само реклама и лъжи предлагат частните измамници.
18
0
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Радев милиардера
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По 9 млрд лв на месец ни излиза досега Подмяната!
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можеше да има смесено гласуване, но Крум Зарков гласува не и този глас се оказа решаващ. За награда в момента Крум Зарков е служебен министър. Има кръгове от олигарси клиенти на прокуратурата, които плащат милиони, за да се пренасочват гласове. Единственото решение за борба с манипулациите е ударно гласуване. Ако излезнат 60% да гласуват не може да се внедри нагласения вот. Трябва да гласуват масово хората. Само така ще се преборим с измамниците.Трябва да се броят хартиените отрязъци.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия милиони за нищо ги нямате, бре!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плащаме милиони за съхранение , милиони да се купят машините, а гаранцията им изтича за 2 години....., след това отново милиони за нови машини. И всеки път печатат милиони бюлетини като резерва , ако се развалят някои машини. всичко ни излиза двойно, а депутатите, които ги "избираме" са все по-прости като просто Киро
13
0
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 година
Аз мога да ги съхранявам и срещу 99 999 на месец, давайте ги тия машнини.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се гласува само с машини аз няма да гласувам, защото нямам доверие на тях.
11
0
 
12
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ЛЕЛЕ ТОЗИ ТОЛКОВА ЛЪЖЕ Я КАЖИ КАК ИЗФАБРИКУВАХТЕ ФАЛШИВАТА ПОБЕДА НА ПЪПЪ НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЕ ГЛАСУВАТ С ТЕЗИ МАДУРОВСКИ МАШИНИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ГЛАСУВАНЕТО ГЕШЕВ ЗАЩО СПИШ РАШКОВ ЛИ МИЛИОНЕРЪТ С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА СИГУРНОСТТА НА МИШИНИТЕ ДОКАТО БКП ВЛАДЕЕ РЕПРЕСИРА МАНИПУЛИРА ГРАБИ БЪЛГАРИ СПАСЯВАЙТЕ СЕ
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КС в Германия отхвърли машините заради манипулации. С тези машини гласуват в Индия. Показват им с картинки кандидатите,защото са неграмотни. В ЕС няма друга държава с машинно гласуване. Пробваха преди време, но бързо се доказа, че изборите се фалшифицират лесно и сигурно. България като най-богата държава явно има сметка да купи машините и да плаща милиони за склад, който може да си построи. Кой баламосвате, бе измамници? Свещи да си купите с парите, които откраднахте от народа !
9
0
 
16
 
! Отговори
Калкулатор Първи преди 1 година
Какви наеми бре? С парите от наема за една година може да построите цял склад!
8
1
 
15
 
! Отговори
Антимашини преди 1 година
Докато има машини ,няма да гласувам.Софтуер се манипулира от разстояние.Ако бяха надеждни в Германия щаха да ги ползват.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАК ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗАРАДИ ТЕЗИ МАШИНИ
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинетът Петков заложил фалшифициране на вота като е оставил машините в частен склад. Месечният наем, който държавата плаща на Карго партнер ЕООД, е 110 хил. лева.Няма гаранция, че софтуерът не може да се манипулира от разстояние, казаха IT-специалисти. От РИК питат дали не са слагани по 8-10 гласа. Няма ли да разследват измамниците?
5
1
 
12
 
! Отговори
АЙ СИКТИР преди 1 година
Що кат са толкова сигурни НиКЪДЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА НЕ СЕ ГЛАСУВА С МАШИНИ??????Във Великобритания услугите на цялата държавна администрация се избират и функционират през смартфона и после по пощата. Интересно защо гласуват с хартиени бюлетини.*** !
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде машините за гласуване ги изхвърлиха от употреба но в България ги въведоха за да ги манипулират.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Практически е невъзможно да бъдат манипулирани." - но реално... ;)
2
0
 
8
 
! Отговори
"съхраняващ&quo преди 1 година
И тия дето ще пуснем да ги манипулират ако дадат толкова, доволно.
1
5
 
8
 
! Отговори
Малко е преди 1 година
Тренеше по милион на ден. Баце