Борисов след срещата с Радев: Аз няма да съм номинацията за премиер

На който му е мила държавата, трябва да направи компромис
Обновена: 20 апр 2023 16:16 | 20 апр 2023 16:16, Нели Христова
90
Борисов след срещата с Радев: Аз няма да съм номинацията за премиер
Снимка: БГНЕС

Не си казахме нищо различно, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата с президента Румен Радев. "Обсъдихме бюджета, обсъдихме проблемите в него, това, че миналата година сме харчили от ПВУ и сега трябва да върнем отнякъде тези пари."

"Тази омраза, която шевства в момента, няма да ни доведе до никъде. Затова призовавам за още търпение и още внимание. Тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да я правим тази година", заяви Борисов относно отварянето на бюджета, като "човек, който е внасял 10 бюджета".

"Предиозборното говорене свърши. На който му е мила държавата, трябва да направи компромис. Това е извода от разговора ни с президента, който прекрасно разбира", допълни лидерът на ГЕРБ и отново призова за здрав разум.

"Всяка сутрин ПП-ДБ обикалят студиата да обясняват как с ГЕРБ не, абсурд. А в същото време за всяко едно действие те разчитат на нас", каза още Борисов и заяви, че си го обяснява със страх какво ще каже някой техен критик. "Аз нямам такъв страх, ние ще понесем и загуби, и критики, но те са в полза на държавата".

По думите мандатът ще бъде връчен "през следващите дни", но отбеляза, че е предложил Радев да го забави малко, за да даде повече време на партиите.

"Не сме се разбрали за нищо, както казват те Step by Step", заяви Борисов за разговорите с ПП-ДБ.

"Аз няма да съм номинацията за премиер. Бил съм три пъти, три за щастие. Най-доброто за България е коалиция между двете големи партии. Има и други варианти, но те са по-неработещи и по-слаби. Няма да има друг вариант, докато не се изчерпят всички възможности за коалиция между двете големи партии", каза Борисов.

"Хората, гласоподавателите, не само ни дадоха този резултат, но и свалиха резлутата на другите партии. Те не очитат това, или, може би го отчитат, но това води до този страх. Аз предпочитам България да върви напред, ако ще и ГЕРБ да има 5%", заяви бившият премиер. "Затова го правя - за хората, за народа, за държавата. И съм убеден, че това е правилното."

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
3
 
! Отговори
Step by Step преди 11 месеца
И чужди езици по-назнайваме .. абе къде сме НИЕ, къде сте вие бе ... простаци
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ББ няма да е премиер, защото от Козяк не му разрешават. Ще бъде куриер, затова по няколко пъти на ден ходи до това посолство.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Което не означава,че няма да дърпаш конците на когото и да е.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
'' ПП заяви и пред Радев '' ....................................... нарича се надпартиен експертен кабинет - ако ПП не даде подкрепа на един надпартиен кабинет издигнат от Герб ... и същевременно търси подкрепа за един кабинет издигнат от ПП, това значи връщане на етап нула и ПП ще плати най-голямата цена. Tова което ПП очевидно не разбират е, че ще платят много по-висока цена ако не се договорят с Герб, отколкото ако се договорят.
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
П.рост, но Хитър и Лукав, това е Винету! А, Киро Т. е просто... Т.п!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
още по голяма разруха има ли правителство
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ти си с номинация за затвор мафиот гаден
48
16
 
12
 
! Отговори
МАФИЯТА РЕВЕ.... преди 11 месеца
БОЙКО ПАК Е N :1......НАЙ-ОДОБРЯВАНИЯ ЛИДЕР В БЪЛГАРИЯ..... ИЗБРАН ОТ НАРОДА..
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха-ха , всъщност на който не му се влиза при бъй Ставри ,трябва да направи компромис !
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама,че е нагъл Лойло.банкенския бандит
45
4
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 11 месеца
Баце се чуди как хем да излъже шарлатаните, хем да не дразни Козяк. То е ясно, че наесен пак ще има избори, на които шарлатаните още ще се спихнат, а неговите мутри ще запазят общо взето позиции, обаче въпросът е как да се дотикат дотам нещата без щети. Интересното е, че никой не отваря дума за програмен кабинет, приет с някакъв консенсус, който да управлява до следващите избори. Което е правилния компромис.
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дали ще е Борисов или някой друг от ГЕРБ за министър председател на дидат.Това няма никакво значение за Опозицията! Просто пак няма да подкрепи ГЕРБ и и узакони властта! ГЕРБ няма да бъде допусната повече да " управлява" България!! Това е положението!!-:))
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Он треба да е първа номинация за централния, он за премиер се гласи
42
4
 
10
 
! Отговори
Ангеларий преди 11 месеца
А коя е Мата Хари?
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Баце тупа топката и търси опрощение и споразумение за него и сараите. Държавата агонизира и върви към своя край неумолимо. Тези са готови да потопят "кораба" и да избягат като плъхове.
40
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Трагично за всички ни, в днешно време, да си либерал и демократ означава да изповядваш тясна селекция от (разрешени) гледни точки независимо дали те са политически, културни, икономически или научни, които биват налагани от нещо, което изглежда като мнозинство. На повърхността им, тези убеждения изглеждат добродетелни, но при по-внимателно вглеждане, разкриват поразително ниво на лицемерие, една корозирала реалност на заблуди, предназначена да поробва умовете, да всява вечен страх, и да смазва другомислието, опакована като демокрация.
39
4
 
9
 
! Отговори
Петров преди 11 месеца
язе че ги пуснем по пързалката, че кажем дека не сакам да сум премиерин, ама они пак на мойто че додат, язе знам как да ги излажем, помисли си лидера на ромската общност в България Борисов
38
5
 
9
 
! Отговори
гневен мъж преди 11 месеца
Ти,още 30-40 твои слуги,с още 15-20 крадливи бизнесмени,чрез които окрадохте народната пара,първо в затвора,след това ще говорим за друго.Не разбра ли,че твоето време изтече,и че си загубена кауза?ще го разбереш когато ти сложат белезниците.Омразен си на целия народ.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ало селски,не си в краварника,пиши свястно ,ако си адекватен!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изолацията на ГЕРБ и Бойко я видяхме на изборите! Точка ! И не пишете когато сте приятно пийнали!