ДБ отива сама на изборите, регистрира се още утре?

От Промяната изчакваха прогнози на социолозите
15 авг 2022 17:07, Нели Христова
94
ДБ отива сама на изборите, регистрира се още утре?
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" ще се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 2 октомври още утре, твърди "24 часа".

Срокът на партиите да подадат документи за регистрация пред Централната избирателна комисия изтича в 17 ч в сряда. Повечето от големите партии избраха да подадат документите си в последния момент, като за "Демократична България" и "Продължаваме промяната" обаче се чакаше да решат дали няма да се явят заедно на вота.

Десните на няколко пъти направиха оферта към ПП да обединят листите си за предсрочните избори.

Известно е, че лидерите на "Промяната" изчакваха и прогнозите на социолозите какво би им донесло това. Според изследването на "Маркет Линкс" от миналата седмица обединение между двете формации би "изяло" около 1,2% спрямо общия им изборен резултат, ако се явят поотделно. Но така биха задминали ГЕРБ с близо 4%, докато самостоятелно явяване прави партията на Бойко Борисов първа политическа сила.

Опасенията на ПП обаче са, че така ще се лишат от периферията си в центъра и най-вече леви избиратели, които не припознават вече БСП. Още вчера съпредседателят Асен Василев даде публично знак, че по-скоро такова обединения няма да има.

В интервю за БНР той обясни, че не е само математиката дали така те ще спечелят, или загубят гласове, а с ДБ имали идеологически разминавания - "Промяната" била по-скоро центристка партия, отколкото дясна. Обеща обаче днес или утре да кажат ще има ли коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
А.Василев - "Промяната" била по-скоро центристка партия, отколкото дясна.......... Хахахахааа, че те ДБ да не са дясна партия?!? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
14
2
 
23
 
! Отговори
toti преди 1 година
То път ,няма да минат чертата.....прецакаха се и го знаят,щото тощ Иванов е ментак!!!
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пинокио изпадна от каруцата заедно с оная от село Крушовица и ония двамката Столипиновеца и другия ге й кокорчев. Победата ще я видят. Всички гъбари сме се обединили и ще гласуваме за единствената народна партия Възраждане само тя ще Възроди държавата и оттърве от двуличните евро гейци и кравари.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви десни са ДБ, та те са по леви и от БСП. ПП, БСП и ДБ отиват в историята на 02.10.2022
11
3
 
14
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Пак гредичка! Тези от ПП не се вързаха..
10
5
 
22
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Много рисков ход. All-in, всичко или нищо. Знаят много добре че са на ръбъ на влизане но също се надяват да вземат повече гласове с ПП и да се коалират. Но според мен ДБ ако е сама, остава заслужено вън. Дори ме съмнява 3%
9
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, браво Христо!! Оставете "Продължете поскъпването" да се сблъскат с "любовта" на народа. България трябва да поеме по чисто демократичен път и към снижаване на цени. ДБ скочиха срещу Гешевтурата и се представиха достойно. Единствената партия която не разочарова в това правителство.
8
13
 
13
 
! Отговори
ГЛЪТНАХА преди 1 година
Вода удавиха се. ПП СЪЩО. БСП СЪЩО. ДАДОХА рамо на ТУЛУПА. Пълен провал. РАДЕВ у тебе ни е надеждата. Действай с тежка ръка.
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ Е ОТ "НЕМИТАЯ ЕВРОПА" - КЪПАНЕ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО А СЕГА ПО РЯДКО.
6
2
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Коксал Баба Иванов ще гледа парламента по БНТ в петък - парламентарен контрол :))))) Така са предателите, никой не ги иска. Освен при Корни да се пробва, ама и там няма да го вземат Уж десния - червен :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ САМО да се ИБЕ.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли значение дали са сами или ще вземат за копитцето друг неудачник? Откъдето и да ги погледнеш, един от друг по-червен болшевик, току изкарат и някой меншевик, ама все са си ко...мО...няги, синчета или техни внуци - тъкмо по вкуса на наш Юмручко Решетников.
3
2
 
30
 
! Отговори
Пуснах за ДА преди 1 година
Бойкикев нищо не направи, нищооооо. Бойкикев на бунището!
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха моля последният да пусне водата.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя вече 2 години ходи небръснат и некъпан , за да се хареса на избирателите си