Явор Божанков: Радев връща Борисов на власт

Правителството правило всичко друго освен да организира изборите
64
Явор Божанков: Радев връща Борисов на власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Инфраструктурата си беше един от проблемните сектори – състоянието на пътищата, договорите, които заварихме, голяма част, от които незаконни за пътна поддръжка, без поръчки, без конкурси, фирми, които работят на абсолютно непазарни цени, което води до некачествена инфраструктура. Това е въпрос и на инфраструктура, на държавна политика, въпрос на наказателно-правна политика“. Това заяви народният представител от „БСП за България” в 47-то Народно събрание Явор Божанков пред Нова телевизия.

„За нас разграничителната линия е  ясна – ние с ГЕРБ и с малкия ГЕРБ, с ДПС и с малкото ДПС, правителство не бихме направили, те са част от корупционния модел“, категоричен е Божанков, като уточни, че малкият ГЕРБ е “Възраждане“, а малкото ДПС – “Има такъв народ“. Той допълни, че биха работили с всеки друг, готов да довърши съдебната реформа, който застава ясно от страната на антикорупцията.

„Реален риск Борисов да се върне има, особено с последните действия на служебния кабинет по отношение на непрестанните атаки“, категоричен е Божанков. Според него проблемът в момента е един - служебният кабинет трябва да си организира изборите, а той прави всичко друго, освен това. „Назначава хора в “Напоителни системи“, уволнява от най-ниско до най-високо ниво администрация, което е абсурдно за служебен кабинет“, смята той.
По думите му тезата на левицата по отношение на Газпром“ не е политически мотивирана. „80% от българската икономика, синдикати и работодатели, казват договор със сигурни доставки и на ниска цена. Асен Василев вчера каза, че ако цените са добри, защо не и доставки от “Газпром“. В коалиционното ни споразумение беше казано преговори с всички, включително и с “Газпром“, припомни Божанков.

„Служебен кабинет има три тежки критики в три сектора – външна политика, инфраструктура и енергетика. Ами това са точно трит сектора, управлявани от Слави Трифонов и “Има такъв народ“ и нямам обяснение защо точно кадрите на ИТН са в служебния кабинет“, коментира Явор Божанков и продължи: „Направиха един кризисен щаб, Борисов го правеше това, когато не можеше да реши проблема и прехвърляше отговорност, а и когато искаше да уплаши хората. Ами не, няма такава ситуация и единственият резултат от тези непрестанни остри атаки, ще решат проблема на Борисов да се върне на власт“, смята той.

„Служебният министър ни обвини нас и Нинова, че изнасяме хиляди тонова оръжия. На другия ден обяви, че сделки за 1 млрд. са спрени. На третия ден стана най-интересно, като обяви, че подписва сделки за 1 млрд. с дестинация предимно Полша, тоест сега да си обяснят военният министър, служебният кабинет и Радев тази дестинация Полша и този абсолютен рекорд за един ден каква е дестинацията, къде отиват? И ако може тази грозна атака да престане, защо придоби абсурдни измерени“, заключи Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: БСПЯвор Божанков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
15
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 33 от твоите уста в божиите уши. Има прекалено много кръгли ид-и-0-ти, които чинно гласуват за мафията въпреки чекмеджетата, странните договори и разпадащите се магистрали след 1г ползване (сега се връщам от Бургас всичко на Борисов си ЛИЧИ)! По-зле от ББ няма как да има ама някакви със стокхолмски синдром си мислят че се борят с комунизма, качвайки охранителят на другаря Живков на власт...
25
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали знаете, че Герб повече няма да види управление!!! И Баце го знае....
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диана"Лани" хахаха, селооооо
23
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата в пенсия!!!
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги връща....За първи път се посегна на крадците и се видя кой е крал....То пък на народа му е харесало да го тъпчат с пестициди без контрол и ниски пенсии, заплати, нулево здравеопазване и т.н. За първи път някой посегна на"организираната престъпност" и вой до небето. Лукойл не плаща данъци, нищо народа плаща.Така, че ако все още е останал някой със здрав разум, ще изхвърли завинаги тикви, чорапи и всякакви червени капиталисти. Бухалките от 90-те с откраднатите от нас пари, са днешните бизнес
21
5
 
15
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Ауууууу колко страшно,че ГЕРП ще покажат още веднъж,че сте некадърници и крадци.Лани се наслаждавахте на усещанията си,изрезките,предположенията,лъжите си А достатъчно,крайно време е хаоса и Л .уни..цата да свърши .
20
4
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Аааааа, така ли? Правело служебното всичко друго, но не и да организира изборите. Ха-ха. Миналата година нещо нямахте забележки към служебното като че ли то не правеше по сто на сегашното. Ама сега понеже ни засяга нас сме много чувствителни нещо. Бумеранг, Божанков, бумеранг.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз си мислех, че като гласувам, избирам Борисов. А то Радев и без моя вот, ще върне Борисов на власт? Тоя май нещо ни будалка.
18
3
 
18
 
! Отговори
Васко преди 1 година
И какво лошо от това. Стига експерименти! Вие и за *** на каца за зеле не ставате.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.14 Опитвате се да копирате ГЕРБ в коментарите за Радев, но не сте си научили урока: не се казва Радю, а Рундю и не се повтаря папагалск това което не вярно. Военноноборудване и боеприпаси за него не се подготвят за износ начаса, а минимум 2 месеци след поръчката, и то ТРЯБВА ДА Е НА СКЛАД, а не да се произвежда след това. Това означава,че поръчката е разрешена от Нинова,не от служ.кабинет.Веднаж одобрена отказ от нея няма, защото една партида струва стотици млн.,дори > 1 млрд.лв.
16
9
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Ако банкянския Т-и-к-в-у-н успее да се пребори на изборите за мнозинство - със сигурност ще се върне на власт. Все пак, независимо, че е президент, генерал Радев е само един глас.
15
3
 
18
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Божанков какво плачеш като ... за ...? Ти като беше в ГЕРБ добре ти беше , сега мина от другата страна и плюеш! Нима забрави как купуваше гласове , как участвахте в безпринципната коалиция и докарахте станата до фалит , как се изнасяше оръжие за Украйна през Полжа , как Нинова преведе на ошфорка в Дубай 800 000?, как смени навсякъде борда на директорите и като толкова искахте "Газпром" защо не напуснахте коалицията , а стояхте до край? Не ставате за нищо , отивайте там където има комунизъм!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанков, ти си голям лъжец! Вицето Асен Василев нареди: в никакъв случай договор с Газпром! Това може да се провери! Двамата с Киро прекъсваха връзките с Русия: отказ от заплащане с рубли, терор спрямо руските дипломати и изгонването им, сагата с двата газови танкери, закупуване на ГАЗ с надценка до 50%, продажба на оръжие и снаряди чрез посредник на Украйна, издевателства над Митрофанова.Вие от върхушката на БСП бяхте срещу Русия! Сега се опитвате да лъжете, че сте 'за', но никой не ви вярва.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как Радев да върне Борисов на власт, хората ще го върнат, а ще пенсионират завинаги мошеника Петков който трябва да е в затвора доживот.
12
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1000 пъти е по добре Борисов отколкото харвардските мошеници Кирчо и кокорчи, крушевишката *** Корни Техноимпексова и лодкаря комунист Бойкикев. ПП, БСП и ДБ са вече история, ти горнооряховски селянин Божанков също.
11
7
 
21
 
! Отговори
О, божке, божанке преди 1 година
На тия все някой им в крив. Беше промяната, с която се коалираха, беше Бойко и постоянно им е, сега и Радев. Просто такива некадърници няма. Дано на есен се върне Бойко и да нарита всички, че ми писна.
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанов е абсолютен кpeт., нямащ нищо общо с реалността!
9
5
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Явката Божанков е син на баща си - най силния търговец със скраб във северна България, покойник от 2 г. Явката няма един ден трудов стаж, преди да стане депутат преди 5 г. Има две деца, които е отглеждал в баривски квартал на Лондон и е харчил на тати парите, преди да се завърне в БГ за да го назначат за депутат. Това го пиша за всички редови членове и фенове на БСП, за да си знаят просто, че нямат никакъв шанс да растат партийно, поради липса на родословие. Като кучетата хахаха
8
10
 
6
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 1 година
Макар Божанката да е собственик на колоритен диалект, предпочитам култовите лафове на Божинката.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анти Трол преди 1 година
До ДемократичнаБългарияТи си срам за Синята идея! Целуни се с Продължава простотията, БКП и тези измислени твой жълти градски десни, където необичат да се къпят!