Сандов: Стефан Янев продаде душата си, за да бъде в парламента

Надеждата ни е, че ДБ и ПП ще имаме 121 депутати, каза бившият вицепремиер
22 авг 2022 11:55, Анисия Иванова
103

От "Продължаваме промяната" предпочитат да се явят без обединение с "Демократична България" на тези избори.

"Ние протегнахме ръка, като нашата гледна точка беше, че така бихме могли да претендираме доста по-категорично за първото място в изборите и за възможността първи да съставим правителство. "Продължаваме промяната" направиха свое собствено социологическо проучване и онова, което беше като техен аргумент, за да предпочитат самостоятелно явяване, е че поотделно можем да направим по-добър резултат и след това да търсим следизборна коалиция. Не са отрязани пътища помежду ни. Няма някакво отдалечаване", коментира бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов от ДБ в "България сутрин".

Той посочи, че има някои разлики в програмите им, които е възможно да привлекат поотделно повече гласоподаватели. Според него на последните избори "Демократична България" е стигнала до минимума си заради появата на "Продължаваме промяната" и грешки в кампанията, които трябва да бъдат изчистени на тези избори.

"От принципна гледна точка няма какво да променим. Ще разказваме, че сме били изключителни последователни. Ще можем да разказваме вече, че ние можем да управляваме, а не просто да бъдем в опозиция. Ще променим някои неща в организационен план за по-добра координация и комуникация на нашите послания. Комуникационно ние трябва да затвърждаваме нашите послания през погледа, който имахме от другата страна и чрез волята, с която успяхме да реализираме доста от нашите намерения", каза още Сандов пред Bulgaria ON AIR.

"Надеждата ни е да имаме 121 депутати с "Продължаваме промяната" след изборите. Ако това не е възможно, то БСП са един от възможните коалиционни партньори. Може би някои от по-малките регистрирани субекти, които ако минат бариерата, може да търсим сътрудничество. Надявам се, че "Ние идваме" също ще успеят да преодолеят бариерата. Ние имаме много пресечни точки с тях - борбата срещу корупцията, съдебната реформа и ценностите за устойчиво развитие на страната ни. Можем да намерим добра основа за партньорство, ако те успеят да преодолеят бариерата", обясни бившият министър на околната среда и водите.

Според него партията на Стефан Янев няма да успее да прекрачи бариерата за влизане в НС. Той отбеляза, че от "Демократична България" имат много сериозен проблем с "Български възход". Сандов изтъкна, че Янев е продал душата си, само и само да бъде в парламента, и то на хора, които дирижират политическия пейзаж в България през различни партии.

"Ние подсигурихме много възможности за гарантиране на енергийните доставки за най-тежките месеци. Включително имаше сценарий при изцяло липса на руски газ и проблеми с по-големите енергийни мощности. Много сериозен проблем нямаше да има. Служебното правителство ще прави нов опит да договаря краткосрочно доставки на газ. Вероятно това ще се случи, просто на по-висока цена. За мен е грешка. Ако ние бяхме подписали онзи договор, щяхме да бъдем упреквани, че тенденциозно сме избрали търговец от САЩ", смята гостът.

"Демократична България" обжалва пред Върховния административен съд решение на Централната избирателна комисия за организацията на машинното гласуване.

Сандов отбеляза, че за гарантирането на прозрачност в изборния процес е необходимо кодът на машините да бъде отворен, което не дава възможност за манипулация на изборните резултати, а за сравнение дали тези машини функционират по начина, по който би трябвало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са родоотстъпници и майкопродавци. Главата си посипвам с пепел, че повярвах на лъжите им. Опропастиха надеждите на милиони българи, които им вярваха и се надяваха на промяна. А гномчетата от ДБ винаги са били дребни мошеници и друго не могат... Я съберат общо десетина процента, я не.
47
2
 
26
 
! Отговори
Мери преди 1 година
То и вие от ДБ давате мило и драго, за да сте в парламента
46
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ са Костовисти. Значи са за архива.
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анониментия 5-6 бона са джобните, имаш ли идея кви кинти взимат от комисии, представителни, и други пера?
44
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия халюциногенни гъби ли ядат или живеят в сънища? Какви 121 гласа им се мержелеят, да не им се случи да гледат парламента от външната страна само, че натам отива.
43
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето хрантутковци в парламента са празни души които са готови и майка си да продадат само да се задържат там.Що да не взема 5-6000лв?Нищо,че мозъчните му клетки не функционират изобщо даже.Примери много - Константинова,Нинова,Атанасов(много кефи тоя)Сандов и разни хазарти,мошеници,Петков да не забравя,все пак е лидер в това отношение.Защо въобще в тази малка държавица където законите тотално се потъпкват има аджеба 240 депутати.Кому са нужни след като никаква работа не вършат?
42
5
 
24
 
! Отговори
ссс преди 1 година
дали си я продал или не, първи напусна дясната ви джендърска коалиция наред с Кирчо и хасан-кокорчо, ристо дебелото и безграничната ви алчна леле корни.. ти за какво я продате на тази коалиция?
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
глада кокошка просо сънува
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,добре де,защо вие трябва да сте в парламента,а Стефан Янев-не?Всеки,който успее да спечели доверието на хората,може да влезе в НС.Няна богопомазани.И,не Янев,а ДПС е заплаха за вас.
39
8
 
23
 
! Отговори
сина преди 1 година
надеждата на хера е, че ПП и ДБ /две крила на една партия на прокопиев/ ще съберат 121 дупетати, иначе хера хваща пътя си към фащ и няма вече да сибира киро и кокоро на кафе да им дава инструкции как да действат срещу "агресора" и как да предават българските национални интереси. киро гръмна, като ракета от бензиностанция!
38
5
 
18
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Давайте,хората са с плитки мозъци.Като знам от коя партия се пръкнахте, а тя е в коалиция с ГЕРБ се чудя кой още ви вярва.Алеко Константинов преди 130 години го е казал,че всички са маскари.
37
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом казваш, все пак сте специалисти в продажбата на души. Айде вашите си ги правете каквото искате, но продавате и тези на обикновения избирател
36
5
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
До ГОСДЕП САЩЩе ти побелее главата от чакане!
35
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ, ПП и Възход на Янев са откровено антибългарски партии. Преследват едно и също като цел. Никой не е забравил селфито с щастливата усмивка на Янев до американския президент. Най-усмихнатата снимка на натовския генерал!
34
4
 
55
 
! Отговори
Шарен чорап преди 1 година
А ти за колко се продаде, за да продължат хората да се трепят в Кресненското дефиле
33
17
 
10
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Като си рузки т,р,ол,поне използвай нормални български думи,защото ГОСДЕП си е съкращение от телевизията в Останкино,което показва на кои богове се молиш и в чии п,ростотии вярваш!!Ако фалира САЩ,то значи,че светът е приключил със съществуването си!Аз не бих живял в свят на О,РКИ И В,АТЕНКИ!!
32
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли може да има по-големи продажници от зелените талибани като тоя.
31
3
 
42
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 1 година
Сметката на ПП е проста: за всички е ясно, че ДБ остават под чертата, и файтонът с техни симпатизанти ще пуснат за ПП, за да не им изгорят гласчетата, от което ПП ще добави 1-2 процента. А Сандов нека не се кахъри за Янев, и вместо това да си припомни неблаговидните метаморфози, които разните "еко" и "Зелени" претърпяха, докато кацнат при ДБ-то.
30
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говори за партията на Янев и 4% бариерата, от гледна точка, сякаш ДБ са сигурен участник в следващия парламент. Да не вземат те да се окажат под прага. Голям смях ще падне.
29
7
 
36
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ако ***, начело с онзи ъ-кащ и нищо съществено не казващ плъх и онзи гном, страдащ от параноя, че зад всеки ъгъл го преследва Путин, и Продължаваме погрома имат 121 гласа, да знаят, че ще ги изметат и заличат още след четири месеца. Какво е това самочувствие в тези абсолютно некадърни смо'таняци, май и те не знаят.