Няма предвидено откриване на изборни секции в Украйна

В ход е обаче откриване на наше посолство там
25 авг 2022 12:36, Красимир Ангелов
10
Няма предвидено откриване на изборни секции в Украйна
Снимка: БГНЕС

Няма предвидено откриване на изборни секции на територията на Украйна, но е в ход откриването на нашето посолство там, като вероятно ще има възможност за гласуване в него. Това обяви на брифинг в Министерството на външните работи (МВнР) постоянният секретар на ведомството Иван Кондов.

Той заяви, че тече процедура по откриване на секции за гласуване за изборите за народни представители на 2 октомври в украинското посолство у нас. По думите му от ведомството ще направят всичко възможно, за да бъдат разкрити секции за гласуване.

По отношение на възобновяването на дейността на посолството на България в Украйна, служебният зам.- министър на външните работи Костадин Коджабашев каза, че началото на септември ще замине първата група, която ще възстанови работата на дипломатическото ни представителство в Киев, ако условията позволяват. На този етап няма решение за отваряне на генералното консулство в Одеса, тъй като условията там не позволяват да функционира нормално дипломатическо представителство, подчерта той, цитиран от БТА.

Коджабашев добави, че ако нещата вървят по план, в края на септември ще замине и втората група, и посолствата на България ще функционират нормално в оптимално допустими граници във военна обстановка.

При решение, че са набрани необходимите кандидати за участие в изборите, е възможно на територията на посолството да бъде разкрита секция, но това зависи от военната обстановка, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После да се чудим , как да ви прибираме отново.
7
0
 
2
 
! Отговори
И македония преди 1 година
И Косово- Няма такава държава.
6
1
 
2
 
! Отговори
Каква Украйна? преди 1 година
Няма такава държава.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ни" "ви", я се изясни първо ти какъв си. Кой си ти че да казваш? Министър ли си, кво си? Анимационен герой, том и джери. Само че в реалността котката изяжда мишката.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше ли да излезнем по улиците за да ви напомним колко стрхливи мишки сте? Всички други държави, отдавна се върнаха в посолствата си в Киев, само ние като отявлени русофили си правим още оглушки.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те хохлите са още тука.
2
0
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 година
слаФчу и тошку нема ли да вземат отношение по въпроса ?!
1
0
 
3
 
! Отговори
чурчулей преди 1 година
А кога ще открият секция в Катманду?А в Сан Марино?Щото целия свят трябва да разбере,че българина мре да е депутатин!