Никола Минчев: Темата за газа се използва предизборно

Енергийната ни зависимост от Русия вече била в историята
53
Никола Минчев: Темата за газа се използва предизборно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Темата за газа се използва предизборно, най-вечер от опозицията в последния парламент в лицето на ГЕРБ, заяви  председателят на 47 НС Никола Минчев пред Нова телевизия.

„Такава схема, при която се купува руски газ умишлено през посредник, за да се прикрие реална доставка от „Газпром” – това не е така. Затова беше заведено и дело от Кирил Петков - за да се разсеят тези съмнения”, каза Минчев.

„Със сигурност тази енергийна зависимост от Русия, която имахме в продължение на много години, е в историята. Благодарение на действията на предишното правителство вече имаме диверсификация. Диверсификацията не изключва нито един доставчик, стига той да е надежден партньор, какъвто „Газпром” не беше и мисля, че продължава да не е”, заяви Минчев.

Относно идеята на ГЕРБ за Закон за диверсификацията, Минчев каза, че не му звучи реално да се постигне тази цел чрез законова промяна.

„Смятам, че е по-скоро предизборна идея”, каза Минчев. „Стъпката е чрез намиране на различни източници – не през закон, а през реални действия на изпълнителната власт”, допълни той.

Минчев отговори за ареста на бившия премиер Бойко Борисов и обвиненията, които той отправи към тогавашните управляващи.

„Не мога да приема този тип говорене за обстановката, в която е взето това решение. Не мисля, че е редно да се замеряме с този тип обвинения. Този тип говорене трябва да остане в миналото на българската политика”, заяви Минчев.

Относно предстоящите избори Минчев заяви, че Бойко Рашков ще бъде водач на листа на ПП.

„Ще бъде в конкретна листа, но това ще бъде оповестено малко по-нататък”, каза Минчев.

По думите му при евентуално бъдещо правителство на „Продължаваме Промяната”, от партията по-скоро ще настояват Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: газппНикола Минчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тоя е един ***, излязоха някакви платени 2000 човека да викат за него и го обожествиха :D
45
1
 
5
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Младежо,чегъртане му е майката.Нали това ви беше девиза.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предизборно, ами...... Но за кои избори говорим? За тези на 02.10.22 или тези които ще са на 05.02.23 г.?
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А я тогава ми кажете. През 2017 когато Европейската комисия завърши производство срещу Газпром за нелоялна конкуренция в Източна Европа и страните имаха право на компенсации за нанесените вреди от незаконните практики, защо ние не го направихме и това ни струваше близо 5 млрд долара !?!
42
0
 
2
 
! Отговори
затваряй прозорците преди 1 година
До Анонимен настинал си,перманентно или са те изтървали повечко пъти като малък! Отиди и на очен преглед,очевидно не виждаш! Здравето е на първо място,а ти си го подценил до степен,която генерира такива мнения....
41
0
 
4
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Ни най-малко не се притеснявай, след изборите ще се използва същата тема "Предзимно"
40
1
 
2
 
! Отговори
обективно преди 1 година
тиквуниадата зле,вие 2 пъти по-зле 8ми март ден на жендаря,енергийна криза от печалбарстване с посредници, български хелзингски комитет да управлява евросредства и власт искате? Предателства на всеки фронт на българския интерес от вас чуждопоклонници и бързахте да скалъпите комисионните,защото и децата знаят,че дойдат ли бсп на власт погрома е сигурен и доказан във времето (3на коалиция,4на коалиция) а за противния перчем говорител на канадско-резбарския непартиен съюз няма да коментирам
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За отбелязване е, че Минчев не е ходил в казармата, а беше председател на парламента, където като шеф при война трябва да взема и военни решения.Такива хора ли искаме още да ни упатвляват?
38
1
 
9
 
! Отговори
винкел преди 1 година
рашкОФ е забелязан да обикаля пернишките кръчми и да черпи , подкрепа търси !
37
0
 
17
 
! Отговори
Корупцията ПП преди 1 година
Минчев, по 100 млн лв на месец ни прибират посредниците от комисонни. Ти как искаш да не се говори по тази тема, твоя не е ли корупция да ни продавате пак руски газ, но с 30% по-висока цена?
36
0
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Пернишки винкел, прибирай се у Перник! И се научи да се биеш, че иначе як кютек може да отнесеш от твоите съграждани! Те не си поплюват, цяла България ги знае!
35
0
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 година
николчо , Добрев показа документи и разясни схемата ви , до сега не съм видял вие да показвате документи от къде купувахте уж четири пъти по евтиния газ . що така ?
34
0
 
10
 
! Отговори
и те така преди 1 година
тия лягат и стават с мисълта за ГЕРБ :)
33
1
 
18
 
! Отговори
Да Минчев,лошо е преди 1 година
това,че провалихте страната,няма газ,енергетиката е колабирала,икономиката е в разруха,инфлацията е огромна,цените не спират да растат,хората не могат да си плащат сметките,външната ни политика е нелепа,а вие лъжите на поразия колко хубави са нещата,как вие сте направили чудеса,а за лошите са виновни опозицията и световните процеси...Та лошо е това,тези факти да се използват за политика,по- добре е да казваме колко сте велики,да ви изберем пак за да доразрушите което не не сте успели.
32
0
 
13
 
! Отговори
факт преди 1 година
тия от *** *** колкото се мъчат да ни убеждават че не лъжат толкова повече лъжат . всички хора в България са на ясно че купувате руска газ чрез посредници бе аматьори , но вие си гоните комисионната .
31
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво мисли съдраният бачкатор от прованса със заплата в плик, който не носи НИЩО на държава и общество, грам не ми пука. Важното е, че тези, които издържаме държавата на 90% ще гласуваме за ПП и ДБ. Иначе казано- хората, които генерираме 90% от БВП, ще гласуваме на 90% за ПП и ДБ. Има и изключения. Съдраният бачкатор ще си гласува за Копейкин и няма как да познава около себе си интелигетни и заможни млади хора. Пляскайте сега минусите. Мерси.
30
0
 
12
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Нещо много бързо се научиха да лъжат тези младежи. Нищо лошо и некадърно което те сътвориха не трябва да се говори преди изборите,Ами кога бе младежо,след изборите ли.Ами,то тогава няма смисъл.
29
0
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
МИНЧЕВ СТИГА СИ ЛЪГАЛ РАНОРАНО ПО ПРИСЪДРУЖНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ СЛУГИНАЖ МИНЧЕВ ВЪРВИ СИ В МАЙЧИНАТА КАНТОРА И СТИГА ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИ 112 МЯСТО РЕВЯХТЕ БОРИСОВ БОРИСОВ А СЕГА ПОДМЯНАТА 112 МЯСТО ЛИ Е ИЛИ НАЙ НАЙ ПОСЛЕДНО
28
3
 
5
 
! Отговори
Джо1984 преди 1 година
До тест за нацията ниА ако Възраждане и Костадинов не са "путинските марионетки" а само желаят Възраждането на България! Аз като "войник" съм гласувал само един път - за царя, сега като "Интелигентен и почтен човек" ще гласувам втори път и то за Възраждане, ако НИ излъжат, ще е само един път и разбира се няма да чуем повече за тях. Но СЕГА ТРЯБВ да ГЛАСУВАТ НЕГЛАСУВАЛИТЕ (като мен) защото от всички партии в бившият парламент само Възраждане, не се копроментираха с действита си!
27
0
 
19
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Значи за 60 милиона от Хемус с онази фирмичка, ни занимавахте 3 месеца, а сега за 200 милиона на месец от газа не е важно а ? Е това ви е новият морал и почитенност. И да попитам, ти усещаш ли че живееш по-зле а? Защото ако усещаш, значи ти е отнето нещо което си имал, а си го имал заради тези 12 години глупендарски ***. Тук има фактури и цифри, няма говорене, а от ПП само говорят и лъжат защото те това само могат ПР и Гугъл.