Ще е епична кампания: Къде ще са най-сериозните битки на вота?

Пеевски водач на две листи на ДПС, Борисов срещу Христо Иванов в Пловдив
30 авг 2022 21:09, Красимир Ангелов
53
Ще е епична кампания: Къде ще са най-сериозните битки на вота?

Близо месец преди парламентарните избори, партиите регистрираха по места листите си. В сряда ще бъде изтеглен и жребият, с който ще се определят номерата, с които партиите ще се явят на изборите на 2 октомври.

Къде ще са най-сериозните битки на вота?

Традиционно, най-интересната битка се очертава в 25-и МИР в София. Освен в Пловдив, там водач на листата на ГЕРБ е лидерът Бойко Борисов. От "Продължаваме промяната" срещу него на вота се явява Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Както и лидерите на БСП и "Демократична България" - Корнелия Нинова и Христо Иванов.

От "Има такъв народ" в битката се включва бившият зам.-енергиен министър Пламен Данаилов. Бойко Борисов и Христо Иванов влизат в още един сблъсък в Пловдив-град. Другите водачи на листи са Никола Минчев - "Продължаваме промяната", Кристиян Вигенин - БСП, Гроздан Караджов - ИТН.

Във Варна също се очертава интересен сблъсък - ген. Атанасов се изправя срещу бившия си съпартиец Даниел Митов, който е водач от ГЕРБ. Двамата често кръстосваха шпаги в словесни двубои в миналия парламент.

Делян Пеевски пък отново води две листи на ДПС - в Благоевград и Пазарджик.

Първи коментар за влизането на Пеевски в битката за града направи Антоанета Цонева, която ще се изправи срещу него като водач на "Демократична България". Във Facebook тя написа: "Ще е епична кампания."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е този Христо Иванов.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софиянци в богатите квартали масово ще отсвирят Надето Йорданова в полза на острието на ГЕРБ Румен Христов, няма съмнение.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У Сливен
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Симитли.