Димитър Ганев: Възможно е да изпаднем в спирала от избори

Коалицията зад кабинета "Петков" няма да има мнозинство
5 сеп 2022 19:45, Петя Славова
34
Димитър Ганев: Възможно е да изпаднем в спирала от избори
Снимка: БГНЕС

Има възможност да изпаднем в спирала от избори, прогнозира политологът Димитър Ганев от "Тренд". 

"Коалицията, която управляваше, и подкрепяше кабинета "Петков", категорично няма да има мнозинство в следващото Народно събрание. Тези четири формации няма как да имат мнозинство. В България със сигурност ще има друг тип конфигурация", каза още политологът пред Нова тв и коментира последното проучване за електоралните нагласи на агенцията.

Според него, ако се търси коалиционна формула, то тя ще бъде следната - няколко партии ще формират мнозинство около определена програма и кабинетът няма да бъде съставен от ярки партийни лица и в него няма да присъстват политически лидери. Това Ганев определи като единствената възможна хипотеза, за да застанат определени формации на една маса и да постигнат споразумение.

"Другият вариант е да се отиде на нови избори. След нов вот вероятно социално-икономическата ситуация ще предполага, че кабинет със сигурност трябва да се направи. Можем да се окажем в много тежко икономическо състояние, в която всяка една претенция „няма да съм този или онзи” може да изглежда като глупава прищявка", коментира още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Банкер преди 1 година
Политолозите, че колко пъти ще изпадате в спирала от избори. Само през миналата 2021 г. изборитя бяха три пъти. През настоящата 2022 са само веднъж. За сега. Сигурно заплатите ви зависят от броя на изборите за година. При мен не така. Изобщо не получавам заплати, а дивиденти.
16
2
 
0
 
! Отговори
Да... преди 1 година
До 15 номер...Точно така... Сидеров или Коцето Копейкин или Гологлавия да е Президент. Или направо Путин да стане Президент и на нас в България.....
15
1
 
4
 
! Отговори
Решението преди 1 година
Да направим България Президентска Република и това ще е жесток удар и промяна за всички партийки дето напират лакомо.
14
2
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ИЗЦЕПКИТЕ НА РАДЕФ: ЧЕ АКО УПРАВЛЯВА ТОЙ -НЯМА ДА СЕ КРАДЕ -А ТО ПРИ НЕГОВИТЕ НЕ.ГО.ДНИ.ЦИ. СЕ КРАДЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ЗБОГОМ!!!!АААААААА???
13
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
От 2 год държавата е пропаднала викате Мутри Вън но се оказахте излъгани преврат саботаж инфлация Грабители алчност върнахме се 80 год назад в тия смути международни времена олигархията руши граби манипулира
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен=== Към лъжците Киро и Кокоро трябва да се прибавят Корнела и Ристю! Оставиха хаос,галопираща инфлация,чудовищни цени,непосилни сметки,глад,мизерия,безнадежност! Тези никога повече не трябва да се докосват до властта!!!
11
3
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Докато тия неолиберални бклуци драпат за власт, по-добре е да има спирала, иначе току-виж забременели и се размножили. Като се откажат, ще махнем спиралата.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече я има спиралата и като гледам май и на тези избори няма да има български кабинет а сбирток от чужди платени слуги и след два три месеца пак избори
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ние в момента сме. това са 4-ти избори в рамките на малко повече от година.. никой не може да спре пропадането на фатмашката номенклатура.
8
3
 
15
 
! Отговори
хаха преди 1 година
а помните ли как всички чегъртачи казваха : ние постове нещем ?
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се отсеят лъжците като Киро и Асен, колкото и избори да са нужни.
6
1
 
11
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Цитат: претенция няма да съм този или онзи. Тази претенция докара славчо да в на бариерата. Сега в е подхванал кирчо. Той е най-умен и красив, въпреки че докара рекордни обедняване и инфлация за 6 месеца само. Но ето, пак ще хване минимум 15%. Следователно и на народа му е още широко около врата. Но като свие студа и дойдат първите сметки, резултат от променкаджиите ще се опомнят. Другото е евентуална война на юг между Турция и Гърция, което дано не става. Кирчо с прищевките ще си замине.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маляка от Войната на таралежите.
4
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 1 година
Не само е възможно, но и така ще стане.
3
12
 
6
 
! Отговори
Е как няма преди 1 година
Просото племе не нация,която се възхищава на кюлчета, Чекмеджета, просташко поведение. Няма такава деградира държава, добре, че има Интернет да избивате комплекси, но това за съжеление не помага да осъзнаете, че живеете в турско WC
2
5
 
8
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
15%ще ви гласуват и то главно интересчии на хранилката и ромаля!Това е положението!На народа му пуши главата и безизходица!
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще плачите за президентска република