ПП: Като спряхме кражбите, се намериха пари и за социални мерки

Кирил Петков и Асен Василев продължават срещите си в страната
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 сеп 2022 09:36 | 12 сеп 2022 09:36, Александър Попов
129

Кирил Петков и Асен Василев продължават срещите си с хората в цялата страна. Този уикенд за пореден път стана ясно, че когато се спрат кражбите и нередностите, завещани от ГЕРБ, може се да довърши това, което ПП започна – да осигури средства за по-високи доходи и за важни инфраструктурни проекти, когато се върне в управлението.

В Русе отборът на "Промяната", заедно с кандидат-депутатите от Русе и водача Николай Събев, се срещна с граждани. Кирил Петков се обърна към хората с думите, че задачата на ПП е до 4 години пенсиите да могат да стигнат 900 лв.

"Когато успяхме да ограничим  потока на част от парите  към джобовете на няколко сторителни  фирми, се оказа, че има средства  поне за някои социални мерки. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече отколкото правителствата на ГЕРБ за последните 12 години - с цели 55%. Не е достатъчно, но е безпрецедентно. Обидно е, че цяло поколение в България беше под линията на бедност", припомни Петков.

Мостовете над Дунав също бяха основна тема на разговор с русенци. "След 12 години неизпълнени обещания от ГЕРБ, само за седем месеца в управлението ние направихме първите стъпки и заедно с министър-председателя на Румъния и транспортния министър си стиснахме ръцете и започнахме предпроектните проучвания. Започнахме работа по петте моста и трябва да я довършим", каза Кирил Петков.

"Нашите проучвания сочат, че там, където в момента исторически между България и Румъния са изградени фериботни гнезда и работят фериботи, е очевидно, че населението има нужда от такава връзка. Най-важната стъпка я направихме - получихме съгласие от нашите съседи и много добри икономически партньори. Много е важно сега да си довършим работата. Това ще гарантира България да бъде транспортен хъб на Балканите", сподели Николай Събев.

Асен Василев и водачът на листата на ПП в Ямбол Мирослав Иванов се срещнаха с хората в града в събота. Василев обърна внимание на ловен дом “Ормана” - символ на политиката от последните 12 години. Той отбеляза, че почти 1 млн. лв., държавни пари са вложени за сграда, която се ползва от 5 човека, вместо да се оправи болницата на Ямбол и да се ремонтира пътят към Елхово, пълен с лунни кратери.

Асен Василев отбеляза, че сред задачите на «Продължаваме промяната» след 2 октомври e минималната заплата да се определя по формула 50% от средната, или още догодина да стигне 860-900 лв. Според него, ако партията изпълни програмата си, за четири години пенсиите могат да се удвоят. А Антикорупционната комисия най-накрая трябва да започне да изпълнява функциите си.

По-късно в Хасково, където е водач на листата, Василев коментира, че един от уроците за ПП през последните седем месеца е, че само с ентусиазъм и младост не става, «трябва и малко бели коси». Затова в «Продължаваме промяната» събират около тях хора, които имат опит и могат да помогнат в процеса.

«Ако възрастните и младите започнем да гледаме в една и съща посока и започнем да работим заедно най-накрая, а не едните да са на компютъра, с другите да са в съседната стая, нещата ще тръгнат в правилната посока“, заключи Асен Василев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ее гати мошеника ,е тоя предатели украински
76
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешефтурата беше създадена от правителството на ГРАБ.с цел първо закрила от конкурентни крадци на властта , партийни .От друга потушаване непредвидимо излезне скандални корупционни практики от общественото внимание ,,Калинки" като термин излезна точно по тяхно управление Назначена от Бойко Методиев дъщеря на негов бивш началник от Пожарната за главен пост мисля в земеделието , ако не бъркам С никакъв опит и гафове след гафове
75
0
 
41
 
! Отговори
Поли преди 1 година
А бе страшни сте със ,,спирането на кражбите".През 2 месеца теглехте заеми за милиарди, с парите за пътищата увеличихте пенсиите,с 18% инфлация си ги прибрахте.,да не говорим как,,добре " се справихте с газта.Изобщо ,като гледаме действителността(за разлика от вас) бедна ви е фантазията какви,,мераци" ни гонят да ни управлявате.Марш бе лъжци,негодници.А 9 милиарда дето изчезнаха безследно къде са бе мошеници?
74
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната паднаха и веднага горивата по бензиностанциите слезнаха с 30% надолу.
73
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте спрели бе. Трохите дето давате са от заемите дето изтеглихте. Затвор само за вас.
72
0
 
24
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Тия сериозни ли са. Каквото и да увеличат (като пенсии, заплати) ще дойде от бюджета. Проблема е че тази година според Държавния бюджет има над 6 милиарда дефицит. Това значи нови заеми. Следователно парите идват не от спиране на кражби, а от заеми. За да се разбере по-добре за последните 10 години дефицита (приход - разход) в бил следния - 6 години около 1 милиард и по-малко. 1 година около 2 милиарда. 2020 и 2021 между 3 и 4 милиарда. Сами си правете изводите откъде идват парите.
71
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето спял кражбите на другите ,а той продължи да краде и лъже ,нищо не направи за народа ,освен че ни натресе украинци безплатно по моретии и ни вкара вблатото
70
1
 
28
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Киро Не стой на релсите идва влакаа :)))
69
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен 101 преди 1 година
Не бе, ***. Единственото, което спряхте е строителството на магистрали, оставяйки десетки хора без работа. Дето се вика камък върху камък не сте сложили, на две магарета сламата не можерте да разделите. Далаверите просто ги пренасочихте към вас. А социалните плащания са от спрените пари за строителствио. Мизерници невменяеми.
68
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН, Възраждане, а преди това Атака, Яни Янев, Бареков.. са все проекти за манипулация на нискоинтелигентните българи. Колко пъти настъпват все една и съща мотика - не е за вярване.
67
0
 
25
 
! Отговори
Мафията преди 1 година
Точно за тези мафиоти ще гласуваме, защото при тях бензинът беше 1,30, а при вас той гони 4 лв и добре, че дойде служебното правителство да ви спре кражбите, които правихте от вашия семейно-олигархичен кръг Лорер-Василев-Прокопиев.
66
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте спряли бе?! Само пренасочихте към вас.
65
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които гласуват за възраждане са наистина много неподострени.
64
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито една обществена поръчка няма стартирана за изграждане на каквото и да било при ПП, вкл и за мостове над Дунав
63
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да го усукваме. Ако гласуваме за ПП и ДБ - ще има правителство. В противен случай няма как да стане. Радев и служебния гъъб цяла зима.
62
1
 
5
 
! Отговори
до 68 преди 1 година
Нищо не си сърбал, защото попречиха на сервитьора. Ама то малко акъл се иска.
61
4
 
2
 
! Отговори
,,, преди 1 година
Време за МИР
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за ДБ или ПП ако ясно и недвусмислено обявят БСП за партия на статуквото, а не Мичев да говори отрано за коалиция с тях.
59
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя път изборът е наистина съдбоносен. Тези, които не вярват в прогреса и развитите общества, хората с оскъден морал и знания, ще гласуват за Възраждане. Всички сотанали - за ПП и ДБ. За да я има БЪЛГАРИЯ за нашите деца и внуци!
58
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като говориме за кражби и сме кражби облечени във власт и законово.В последните години от престъпното управление на шайката ГРАБ , я удариха през просото.Дори документално в Магистрали не си бяха опекли кражбите в милиони.Дори камерите ги заснеха как изкарват в чували парите