Радев: България се нуждае от стабилно редовно правителство

С работещо НС трябвало да се вземат стратегически решения
Обновена: 13 сеп 2022 18:22 | 13 сеп 2022 18:00, Камелия Цветанова
98
Радев: България се нуждае от стабилно редовно правителство
Снимка: Прессекретариат на президента

България се нуждае от стабилно редовно правителство и работещ парламент с дългосрочен хоризонт, така че да могат да се взимат и следват стратегически решения за страната. Това заяви държавният глава днес на среща с представители на ОССЕ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

Службата за демократични институции и права на човека (БДИЧП) към организацията откри на 31 август мисия за наблюдение на предсрочния парламентарен вот на 2 октомври. В разговора участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
Президентът подчерта, че за да се увеличи избирателната активност на предстоящите парламентарни избори и да се постигне висока легитимност на вота, партиите и кандидатите за народни представители трябва да градят предизборната си кампания на съревнование на програми и работещи решения за изход от кризите, а не на лични нападки. Друг важен въпрос е доверието в машинното гласуване, което гражданите приемат като фактор за елиминирането на високия процент отчитани в миналото недействителни гласове, както и за противодействие на купения и корпоративен вот. В този процес е важна ролята не само на институциите, но и на политическите партии, посочи Румен Радев.   
 
Свободните избори и масовото гражданско участие в тях са стълб на всяко демократично общество, заяви още държавният глава и отново открои необходимостта партиите да не горят мостовете помежду си по време на предизборната кампания, защото след броени седмици ще трябва да работят за управленско мнозинство и сформирането на правителство.
 
Представителите на мисията за наблюдение на предсрочния парламентарен вот от ОССЕ поставиха редица въпроси, свързани с организацията и провеждането на изборите, хода на предизборната кампания с посланията за противодействие на купения и контролиран вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ОССЕРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 1 година
да не искаш да заприличаме на Русия с президент диктатор и шайка шарлатани около него ?
68
0
 
2
 
! Отговори
МОЛЕТЕ СЕ преди 1 година
НА БОГОВЕТЕ И АРХАНГЕЛИТЕ ДА ПРЕДОТВРАТЯТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ! ЗАЩОТО НА ПОЛИТИЦИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА ! АЛЧНИ И НАХАЛНИ СА, И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА НАРОДИТЕ СИ, САМО ВЛАСТ И ПОДКУПИ ОТВСЯКЪДЕ ТЪРСЯТ !
67
0
 
2
 
! Отговори
БНБ преди 1 година
България се нуждае от нормални политици, а не от пенсионери като бившите военни. Като се пенсионираха, взеха заплати от държавата. Понеже са глупави и прости, решиха да стават политици. Това е причината страната да е на такова дередже. Честито на Каримански от ИТН.
66
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
България се нуждае от...импичмънт още първият ден на новото НС,ти си руско *** и национален предател...гласувах за теб и ме псуваха... и плющяха минуси защото те защитавах...и срещнах едно войниче...помаче...бил си му командир...-корумпиран...давал отпуски да ти носи ...пъстърва...балканска...позор си!Оставка!!!приятели САЩ са тук...лъжите на путин и обслужващите го до вчера,споделяйте и изразявайте мнение Свободно...Бог ни едал живота не буда и реЗиденти или догановци...ограбващи ги!!!
65
5
 
2
 
! Отговори
Президентска Репуб преди 1 година
Само това решение остава иначе с партиите пак същите мизерии стари до без край.
64
1
 
1
 
! Отговори
...... каза човека преди 1 година
който се отрече от протеста и промяната и се сгуши със старите муцини!
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как бе радеф ще се случи това стабилното правителство когато в парламента ще се натикат 8 партийки, които не могат да се понасят взаимно? И омразата тръгна от навирения ти чукан на площада!
62
0
 
2
 
! Отговори
айде сега преди 1 година
До Анонимен 71 Баш президентина ги пробутва!От 44-та до сега все червени управляват!Когато на нашенеца му казаха да направи лустрация и да подреди държавата,той хукна на запад да мие чинии!Че на всичкото отгоре иска и да гласува!
61
1
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Я, а небето е синьо нали и водата е мокра и снегът е бял и хлъзгав,ученото си е учено разбира ги тези работи.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до президента,к.65 Червените муцуни ги пробутва не презодентът,а експремиерът. Струва ми се, че бърка - със стари ки, пък били те и верни, нов бардак не се прави, но нейсе.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.71; Извинете: стРаната, не стАната.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не смятам, че президентът е на станата на Промяната. Тя от 4-5 месеци се движи от посолство на държава разположена на десетки хил.км от БГ. Борбата е между ЕНП и това посолство. Само че експремиерът обърка нещата и потърпевша ще бъде посланичката.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е назначен от москва/ Коминистите не можаха да направят от България 16 република, а ти ще ни направиш територия
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, България се нуждаеше от стабилно правителство и когато ти хрумна да влезеш в ролята на Че Гевара и да размахваш юмрук. От там са тръгнали проблемите - незнайно откъде домъкна тези навлеци Киро и Асен, които хептен са объркали нещата.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ ще получи парвителство като последните 32 години зависимо от вън,което освен да краде,други права няма да има,и ще изполнява плана герйт рисет.
54
3
 
20
 
! Отговори
до президента преди 1 година
Ами престанете да пробутвате старите червени муцуни,които освен че са крадливи,ами са и некадърни!Проста работа е!
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цензурата няма да ви спаси Дойче Веле, напротив има обратен ефект! Ето на, ДБ няма да влезнат в парламента например!
52
5
 
19
 
! Отговори
ама преди 1 година
Тоя освен клишета да ръси за друго не става
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има стабилност, всички павета да се набият обратно на мястото им в паважа!
50
6
 
19
 
! Отговори
Кирил е емигрант преди 1 година
Дали е умствено изостанал? Хората-как ли го оценяват, като го видяха колко струва