Премиерът обсъди организацията на изборите с областните управители

Акцент беше поставен върху мерките за противодействие на купения вот
16 сеп 2022 21:20, Красимир Ангелов
6
Премиерът обсъди организацията на изборите с областните управители
Снимка: Пресслужба МС

Премиерът Гълъб Донев, министри от служебния кабинет и областни управители обсъдиха действията на правителството по подготовката на изборите, както и решаването на редица проблеми на местно ниво, съобщиха от пресслужбата на служебния кабинет.

Акцент беше поставен върху превантивните мерки за противодействие на контролирания и купения вот. Изтъкнати бяха мерките за гарантиране сигурността на машините за гласуване.

Целта е с реални действия да бъдат разсеяни всякакви съмнения в обществото, че вотът може да бъде манипулиран, се посочва в съобщението на Министерския съвет.

На срещата в премиерът Гълъб Донев акцентира и върху значението на цялостната координация между изпълнителната власт и областните управители.

Според министър-председателя по-добрата координация ще подобри и качеството на живот на българските граждани. Като пример за добро взаимодействие той посочи действията по преодоляването на последиците от бедствието в Карловско.

"Когато работим организирано и в синхрон, можем да се справим и с големи беди", отбеляза министър-председателят и открои усилията на институциите и гражданската активност.

Дървата за огрев бяха друга тема, която беше обсъждана в хода на срещата. От страна на правителството бе заявено категоричното намерение да има пълна прозрачност по проблема, както и безкомпромисност по отношение на злоупотреби.

Работи се също по подготовката на законодателни предложения, които да запълнят дефицити в нормативната уредба и които да бъдат предложени на вниманието на следващия редовен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Гълъбът пита гълъбите. Готови ли сте. Чуват се залпови откоси Цвък Цвък Цвъъъъъък. И замириса.
1
3
 
1
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Какво обсъждане как да спечели Боко тиквата и Пеевски и Доган. Радев слуга на ГЕРБ и ДПС ИТН дъното лешояди *** прецакват България винаги. ПП спряха далавери на ГЕРБ и ДПС ИТН дъното бутнаха правителството. Боко тиквата и Пеевски и каскета са на чеверме при Доган на Росенец послучай изборите и връщане на границата с Турция магистралите тунелите евро фондове и всичко останало което носи пари