Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

По-високи доходи за пенсионерите и работещите, и подкрепа за децата с парите от прекратените кражби на провалените политици от прехода
16 сеп 2022 15:02, Александър Попов
244
Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

"Продължаваме промяната" (ПП) обяви програмата си, която очертава новия подход в политиката: средствата от спрените кражби и схеми на старите корупционни модели да отиват за по-голяма подкрепа към пенсионерите, децата и работещите българи.

Визията на ПП за управлението на страната след 2 октомври стъпва на всичко, което партията направи по време на последното редовно правителство. В рамките на седеммесечния си мандат, Промяната увеличи пенсиите с над 50% – повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни за всички и спря корупционния канал за отровни храни през ГКПП „Капитан Андреево“.

В условия на инфлация, когато увеличението на доходите е единствената ефективна мярка в подкрепа на гражданите, „Продължаваме промяната“ ще работи за повишаване на минималната пенсия до 900 лева в рамките на следващите четири години, както и за вдигане на минималната работна заплата до 50% от средната - или 860 лв. още през 2023 г.

Тези мерки, паралелно със спирането на рекета върху бизнеса, ще подкрепят нормалното развитие на частния сектор в България и ръста на доходите на работещите българи. А за справяне с ценовия шок в енергетиката, ПП ще внесе предложение за пряка финансова подкрепа - чрез компенсации за бизнеса и фиксирана ниска цена на електроенергията и природния газ за потребителите. За да гарантира, че българите винаги ще ползват енергия на най-ниските възможни цени, ПП поставя приоритет върху експлоатацията на довършената от кабинета Петков газова връзка с Гърция, сътрудничеството с всички потенциални доставчици на природен газ, запазване на енергийния комплекс Марица-Изток и развитие на собствени енергоизточници.  

За младите семейства с деца са предвидени по-големи данъчни облекчения, след като по време на управлението на ПП сумата нарасна до 1200 лева. В подкрепа на децата е и безплатното и качествено образование, заложено в програмата на „Продължаваме промяната“. В новия парламент ПП ще работи за финансиране на нови детски градини и ясли и компенсации за родителите, чиито деца не са приети, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас и редовно актуализиране на учителските заплати на ниво от 125% спрямо средната работна заплата.

Социалната програма на ПП обхваща и здравната система, след като за седем месеца бяха увеличени заплатите на медицинските сестри и лекарите и беше осигурено рекордно финансиране за доболничната помощ. Сред приоритетите на ПП в следващия парламент са спешна помощ в рамките на “златния час” във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти и др.

За да изпълни програмата си за по-социална България, ПП ще продължи решителната борба с корупционните модели на прехода, заради които публичните средства дълги години отиваха за лични облаги на политици и техните приятелски фирми, вместо за хората. Приоритет за ПП е реформата на КПКОНПИ, така че комисията най-накрая да разследва корумпираните, включително да разследва политици, уличени в корупция. А България да стане държава, в която корупцията намалява, а населението се увеличава.

Във фокуса на програмата на „Продължаваме промяната“ са още устойчиво земеделие за качествена българска храна, развити региони, справедливи и стабилни държавни финанси, защитено и сигурно общество, ефективно и прозрачно управление, опазване на българската култура и медийна свобода, чиста природа, активна младеж и спорт за всички, модерна и професионална отбрана и достойна и независима България в Европа и пред света.

Цялата програма вижте тук

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
22
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
С по-високите заплати и пенсии ще платите рекордната инфлация.... е , до къде стигне де!
13
22
 
10
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Боко тиквата не е съгласен заради празното чекмедже
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пpogължaвaмe Пapлaмaтa...
11
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук като чета е фрашкано с икономисти на ГЕРБ...дай им да дават акъл...лошото е че те самите се нуждаят от такъв...
10
4
 
14
 
! Отговори
боко преди 1 година
имахте достатъчно време да покажете-никой не влезе в затвора-да го дупате
9
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да съм изтрещял за да гласувам за тези лъжливи и крадливи мошеници от ПП. Мафията и корупцията са в ПП.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията краде парите за болници, училища, детски градини, улици, инфраструктура. Значи Кирил Петков ще раздава парите за болници и училища и пътища на фирмаджиите да вдигат заплатите на работниците.
7
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези кадри на Харвард е Истината ,не с пожарникаря...от Банкя...
6
7
 
35
 
! Отговори
Омикрон преди 1 година
Някой има ли идея защо ПП изтеглиха толкова милиарди заеми след като има предостатъчно пари за всичко от спряна корупция?
5
33
 
9
 
! Отговори
Работодател преди 1 година
Браво. Приветствам решението на Кирил Петков да превежда на бизнеса парите спестени от корупцията. Така бизнеса ще може да вдигне заплатите на работниците.
4
2
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
До Парламентарно питанеВъзразявам срещу подобно определение!!!
3
5
 
25
 
! Отговори
Парламентарно питане преди 1 година
Тези двамата да не са двойка, кат Пижо и Пенда са вързани един за друг.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тази едеотщина, всички пари трябва да се наливат за растежа на икономиката и вдигане на доходите, от там ще има и за пенсии и стига сте лъгали, всичко ви е със заеми и сега при свито потребление пари няма да има за нищо и заради вас или нови заеми или вдигане на данъците.
1
5
 
45
 
! Отговори
сина преди 1 година
и буци не е цвете, а по-скоро магарешки трън, но и вие сте едни лъжци - нали нямаше да теглите кредити бе, пък закопахте още няколко милиарда за да се подмажете на пенсионерите... Така се създава дългова спирала - харчиш повече, от колкото печелиш! Тео това сте и вие - лабораторно създадената от прокопи, сашо и хера ПП! Щото не успяха да прокопсат с ДБ и създадоха ПП - да, ама народа не вярва и не иска пари - народа иска сигурност!