Биков: Друг човек от ГЕРБ, освен Борисов, не би говорил с ПП, ДБ...

Само той имал "достатъчно дебели нерви"
17 сеп 2022 22:17, Нели Христова
94

Имайки предвид, че отиваме на четвърти избори в рамките на година и половина, е нормално да няма такъв ентусиазъм за предизборната кампания. Причина вероятно е и това, че няма поле за дебат. От ГЕРБ се оказваме без опонент в това да сблъскаме своите позиции и идеи. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Тома Биков в ефира на предаването "Опорни хора".

По думите му за разлика от останалите партии, от ГЕРБ-СДС са посочили откъде ще дойдат всички средства за предлаганите от тях социално-икономически мерки.

"Асен Василев направи три сбъркани бюджета. Когато приемахме първия, говорих в парламента и казах, че това е първа крачка към финансова криза. След това обаче той продължи в същия дух и то с груба некомпетентност", коментира той. Според Биков цената за лошото управление на външния дълг ще бъде 1 млрд. лева за 7 години.

"Заплатите изобщо не са догонили нивата на инфлацията. Първата задача е България да има управление. Ще рискуваме, ако за втори път служебен кабинет предложи бюджет в парламент, в който няма мнозинство", констатира той.

Бившият депутат подчерта, че пенсионната система е пред срив.

"В момента тя е поставена пред огромен риск", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Биков коментира и защо никоя от останалите партии не желае да се коалира с ГЕРБ-СДС.

"България трябва да има едно проевропейско управление, което да положи усилия да консолидира обществото в ситуация на най-различен вид кризи. Бихме се коалирали с този, които смята, че България трябва да има подобен тип управление", поясни той.

В отговор на въпрос дали такъв партньор биха били от "Продължаваме промяната", Биков заяви, че не знае на каква тема би могъл да разговаря с тях.

"Осем месеца бяхме колеги с тях, нямам нищо против конкретните хора, които бяха в Народното събрание. Не успях да разбера какво искат и за какво се борят. Трябва да говорим с всеки не за съставяне на правителство, а за нормализиране и възстановяване на политическия диалог", смята бившият депутат.

"Г-н Борисов е един от малкото хора в ГЕРБ, които имат достатъчно дебели нерви да изтърпи част от тези партии. Трудно друг човек, освен него, би говорил с тези партии", отговори Биков на изказванията на Даниел Лорер, че "Продължаваме промяната" биха разговаряли с ГЕРБ, ако Борисов не е в състава.

Той не отхвърли възможността партията да разговаря с ДПС, тъй като смята, че трябва да се разговаря с всички - независимо дали са в опозицията, или управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
12
 
! Отговори
До Вики преди 1 година
Само да спомена, че при управлението на ГЕРБ, България е намаляла с 850000 души. Това е национална катастрофа. Като гледам и какво излиза от образователната система (благодарение на ГЕРБ) проблемите ще стават много сериозни. А иначе мен не ме мисли, аз имам достатъчно пари да се установя във всяка точка на света, и такива като мен не са много в България и ще намаляват.
16
8
 
8
 
! Отговори
111222 преди 1 година
Такива недоразумения не трябва да съществуват, камо ли да управляват...това джудже е вредно отвсякъде
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25....България има недостиг на работна ръка.Нс специалисти.И официалната статистика го потвърждава.Тук цари несигурност и пълна незащитеност на работниците.Законите ги кове един бивш комсомолец , самоиздигнал се до предс. на работодателите ГРАБ се сближиха с престъпните олигархисни кръгове от статуквото вместо обещаното да се разправят с тях.Безправието и несигурната среда направиха така тези хора да бягат
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами се определят като проевропейци.Нима ние сме кьорави , че не виждаме какви ,,европейци " са.Пълно подчинение на Путин.Бяха близки и конушмак с ,,Атака".Атака " какви са?? ДПС и двойният агент на КГБ Ахмет Доган какви са.?...Е я сега кажете и ГЕРБ какви са?
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народната воля е тези крадци да бъдат осъдени и завинаги отстранени от властта.Народа ясно го казва .ПП е партия която идва от нищото и печели избори Какво по ясно трябва да чуят тия де- били.Киро ясно каза.Без Борисов и Борисов модел.Какви ги бръщолеви тоя умник?
12
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банкянcкия трябва да говори само пред съдия, в качеството си на обвиняем!
11
9
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Аз съ правилния човек за .разговори.
10
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ГЕРБ са първа сила след изборите, ще трябва да се емигрира. Това значи, че народът който обитава територията е тотално неадекватен. Такъв народ няма бъдеще.
9
14
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
ГЕРБ, ДПС/ с отвращение/, ИТН И СТЕФАН ЯНЕВ. За 1 година.
8
6
 
22
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Как ще говорите с гнома Атанасов,който щял да разгражда Бойко Борисовата държава.На костовиста му дай две неща да разгражда държава.Той да строи нещо не знае,не иска и не умее.Да разгражда,руши,тогава е в стихията си.Борисовата държава му напомняла на Живков.Тоест на гнома не му харесва,когато се гради нещо,а само когато се затварят 3/4 блок на Аец,да речем.Пълен психопат!
7
28
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При герб беше по добре. Строяхме магистрали, булеварди, спортни зали и нямаше хиперинфлация. Не се теглиха и милиарди нови дългове които да изезват безследно!
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за БСП, ДБ или ПП! Няма никакво значение за кого точно! Гласовете ви отиват на едно място. Тези хора ви оправиха и гарантирано ще продължат да ви оправят!
5
19
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Изкъртете пейките по парковете... За да спечели гнусната най долна партия на гробарите... ===)))
4
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял ЕС вече е социализъм,САЩ също са възприели марксизма,само нашите загубеняци още със старите костовистки лафове срещу комунизма.Докога?Пак закъснявате.
3
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биков, Сачева, Копейкин, Бареков, Антон Тодоров са наети от Боко, защото добре плюят. Харесал ги е как добре го обиждаха и му се подиграваха и им плати да работят за него срещу другите. Обърна ги на 180 градуса за пари.
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биков е бик.И с това бомбе как мрази комунизма.Абсолютен костовистки б....к.На квадрат.Бъдещето обаче е на комунизма и скоро ще получите директивата.
1
26
 
25
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Герберастите Не са хора!