Гари Каспаров за ГЕРБ: Партия, която стои на правилната страна на историята

Борисов заяви, че войната трябва да спре
Обновена: 20 сеп 2022 13:10 | 20 сеп 2022 12:53, Нели Христова
286
Гари Каспаров за ГЕРБ: Партия, която стои на правилната страна на историята
Снимка: БГНЕС

Искам да се възползвам от възможността да се срещна с господин Борисов и колегите му, защото научих, че ГЕРБ е единствената политическа партия, която има много силна позиция относно войната в Украйна и руската агресия. Това заяви легендата на шахмата Гари Каспаров. Той се срещна с младежката организация на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов по време на посещението си в страната ни.

"Това е момент, който може да се опише с много прости термини от шаха. В политиката в момента няма сива зона - всичко е само черно и бяло и трябва да направиш единственият морален избор, който е приемлив за онези, които вярват в демокрацията и правата на човека. Повечето европейски държави се придвижват към правилната посока. Все още има места, като Унгария, но мисля, че е много важно България да остане заедно с ЕС и САЩ по този въпрос, вместо да участва в игри, които могат да имат унищожителен ефект в бъдеще", заяви Гари Каспаров.

Още по темата

"Аз представлявам руски опозиционер в изгнание, който има много ясен поглед върху войната в Украйна. Ние подкрепяме санкциите срещу Русия, докато не постигнат три условия: Украйна да бъде напълно освободена, репарациите бъдат изцяло платени и военните престъпници понесат отговорността си", допълни шахмат легендата. "Работим тясно с приятелите си от двете страни на Атлантика. Използвам всяка възможност да подкрепя онези, които подкрепя единственият път към бъдещето на нашата цивилизация."

"Знам, че съвсем скоро в България ще има нови избори. Мога да изразя надеждите си, че хората ще видят ясно, че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята", допълни Каспаров.

"Искам само да напомня, че днешното посещение е в следствие на нашите действия - партията, която внесе проектозакон да дадем въоръжение на Украйна. Партията, която сложи украинското знаме първа и до ден днешен то седи в централата от началото на войната. Първи казахме, че това е война, агресия и, че трябва да спре. Че цялата демократична общност, към която се числим, ЕС, НАТО, трябва да се опълчи на тези действия", заяви на свой ред Бойко Борисов. "Нашатна партия се обяви за пълна диверсификация от "Газпром", ядреното гориво и младежите събраха 50 хил. лева, които изпратиха на техните украински колеги."

"Само преди няколко дни, умишлено не вдигахме шум, бяха 44 деца с 6 ръководители на издръжка на партията в Слънчев бряг. Изкараха чудесна ваканция и времето беше прекрасно. Музеи, изложби, развлечение. Отърваха се за една седмица от войната с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме. Затова и позицията ни е ясна, и програмата ни е ясна", добави лидерът на ГЕРБ.

Варненският кандидат за депутат, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, тъй като нямал възможност. "Няма да стигнем до там, знаем си възможностите. Да разделим фигурите на бели и черни - знаем. ГЕРБ и СДС ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция", увери лидерът на ГЕРБ.

"Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията да престане и да се възстанови териториалната цялост. Ние сме уязвими от подобни действия на Балканите - те са прекроявани с граници няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и благодаря, че на Запад са я чули", заяви Бойко Борисов.         

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой забелязвали как колкото е по-корумпиран е един човек, толкова повече подкрепя Украйна (най корумпираната държава в Европа, ние сме на второ място)
83
4
 
9
 
! Отговори
114, преди 1 година
Вече ти се писа - това колко и какви победи имал по шах няма абсолютно никакво значение. Все едно да има значение какво мисли Таркан за Бойко, Кирчо и изборите в България. Платени им разни популярни имена едни пари да викат за някой отбор - викат. На възраст са, на която не могат да печелят вече от занаята си. Този, специално, идея си няма какво става с България последните 20 години.
82
3
 
6
 
! Отговори
Хрушчо преди 1 година
Макар че Черепа е в устата на гербавите троляци тук, той не беше разобличен от ГЕРП. Далаверите му бяха оповестени от бившия му ортак, а лерката симеонов се разкудкудяка по натам. До преди това тиквата си пушеше пури с Черепа, а герпаджийски активисти бяха чести гости в офиса на 7777.
81
2
 
1
 
! Отговори
БДЗП преди 1 година
Колко ли черни е бил на шах Гарито?
80
6
 
7
 
! Отговори
Господи! преди 1 година
Поредното доказателство, че някои "гении" на определена възраст получават сериозно увреждане на мозъка! Като и шахматиста Гари! Че КОЙ лази в кракаат на кремълското чудовище като червей бе, Гари?! КОЙ построи в интерес на Кремъл и във вреда на България "Турски поток" и с това развърза ръцете на злодея Путин да нападне Украйна?! Че сикаджийският престъпник е основната причина за страданията и трагедията на украинския народ бе, Гари! Отвори си очите и виж истината! Или и ти си кремълски агент?
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто не е информиран човека, няма как да знае за подмолните прояви на ББ и шайката около негоВъпросът е някой да го осведоми за тези неща, най-лесното е да му се каже за построената тръба, Гари като го научи това, изобщо няма да цепи басма на тулупа
78
2
 
5
 
! Отговори
ПКП преди 1 година
Браво на Хари Крастаров, не се сещам кой беше, но не е от българия и ни хвали, значи сме най-добрите.
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добър няма, но и да имаше, това няма нищо общо с идеята, че изобщо не е наясно с политиката и с условията в България, нито с негативите, които ни донесе тоя, за който е пуснат да клакира.
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Z ките газ пикаят хахахах Браво на Шампиона!
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана като селски цирк за избори на селски кмет - всеки чирак, занаятчия, певач, играч, колач и т.н. крещи по мегдана в полза на тоя, де го черпи с кебапчета. В съвременен вариант - който му плаща.
74
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човечецът е добър по шах. Кой е казал, че разбира нещо от политика? Все едно да ме интересува какво мисли за политиката някаква певица или бар-танцьорка. Всеки да си гледа неговата специалност. Специално този човечец идея си няма какви бели е направил Борисов и наследникът му Кирчо на България. А нас,у българите, това ни интересува. Стига да не сме отплатените калинки и медийни списвачи било на гроб, било на ПП, ДБ илиБСП.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ - партия която стои на чуждоземната за България страна на историята.
72
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каспаров е слабак счупиха го от бой на шах, биха го лошо и сега търси признание . точно пък от бандитите герб ли намира???
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ БОЙКО, МНОТО ИЗПАДНА БЕ ХАХААХ ДА ТЕ ХВАЛИ ТОЯ НИКАКВЕЦ
70
5
 
3
 
! Отговори
чета тука преди 1 година
колко по-умни от Каспаров българи имаме и то много на брой и се чудя с толкоз умници що сме на тва дередже ?
69
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя шахматист национален предател за 5 инфлационни долара какво ли не би направил
68
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЯВНО ПАРИТЕ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТАТА СВЪРШВАТ ЩОМ БАЦЕ Е ПЛАТИЛ НА ЕВТИНЯКА ДА ГО ХВАЛИ
67
5
 
14
 
! Отговори
Ех за ПАРИ преди 1 година
Всеки за ПАРИ ще каже каквото му кажат.
66
0
 
6
 
! Отговори
до 85 преди 1 година
Гари е арменец :)
65
1
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Алфа мъжкар 1.60м няма бе:):):)