Василев не се е договорил с Йорданов, делото за клевета продължава

Искът на Василев бе частичен за 25 100 лв. от 250 хил. лв
24 сеп 2022 13:52, Нели Христова
41
Василев не се е договорил с Йорданов, делото за клевета продължава
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев не е прекратил делото за клевета, заведено от него срещу Тошко Йорданов, зам.-председател на "Има такъв народ". Това съобщи пресцентърът на "Продължаваме промяната" по повод публикации в медиите за постигнато споразумение между двамата.

И Василев, и Йорданов в момента са кандидати за депутати.

Към момента ходът на делото е спрян от Софийския градски съд поради подадено предложение от Тошко Йорданов за извънсъдебно споразумение. Асен Василев не е приел това предложение и съдебният процес може да бъде възобновен във всеки един момент по искане, на която и да е от страните, се казва в съобщението.

Преди ден онлайн медия съобщи, че съдебното заседание по делото, което бе насочено за 20 септември, не е проведено, след като адвокатите и на двамата са внесли молби с еднакъв смисъл - прекратяване на делото по взаимно съгласие. Изданието отбеляза, че, ако някой от двамата - Василев и Йорданов,  не поиска подновяването му в рамките на половин година, то ще бъде окончателно прекратено.

Иcĸът зa вpeди бe зaвeдeн oт Aceн Bacилeв заради твърденията на Тoшĸo Йopдaнoв от парламентарната трибуна, чe пpeз 2013 г. Bacилeв e oтĸpaднaл интeлeĸтyaлнa coбcтвeнocт и e бил ocъдeн зa тoвa oт лoндoнcĸи cъд.

Асен Василев отхвърли твърденията и обяви, че е завел иск в Софийския градски съд.

"Г-н Йopдaнoв нaпpaви eдни изявлeния oт тpибyнaтa нa Hapoднoтo cъбpaниe, зa ĸoитo aз cъм зaвeл иcĸ в Coфийcĸи гpaдcĸи cъд. Cмятaм, чe тoзи cпop тpябвa дa бъдe peшeн тaм", бe oтгoвopът нa Bacилeв тогава, ĸoйтo oтpeчe категорично обвиненията и видя дългата ръка на ДПС в цялата работа.

В исковата си молба си бившият финансов министър твърдеше, че Йорданов му е причинил сериозни неимуществени вреди с клеветнически твърдения, разпространени от трибуната на Народното събрание на 29 юли 2021 г., а след това повторени и в две телевизионни участия.

Искът на Василев бе частичен за 25 100 лв. от 250 хил. лв. Ако съдът присъди сумата по частичния иск, то той може да заведе ново дело за пълния размер до 250 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
до 14 перкото преди 1 година
Той ли ти каза на ухо, или го прочете от медия близка до шайката на Чалгаря ? Не ми се вярва да си го чул от него, той с перковци не харесва да контактува ! Ти си манипулирана овца която вярва само на "главатарите" си, отивай да друсаш кючека и да надуваш дюдюка !
13
1
 
7
 
! Отговори
грух грух преди 1 година
Този Грухльо на снимката бая корем и гушка е отпрал. Не знам кой расте по-бързо настрани: той или Илиана Йотова
12
9
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Сега всички граници на Русия от които може да се "избяга" са задръстени с младежи бегълци от Путин, след 2 октомври ако Тиквата спечели ще стане същото и по българските граници, младите ще бягат от България с "тиквените" 200 и на територия България ще останат само горките пенсионери и стадото от гLупави овце !
11
2
 
2
 
! Отговори
до комунавирус преди 1 година
Че в България няма 700 хил. маNGала бе, от къде ще дойдат толкова гласове, от купуване на гласове и с книжни бюлетини ли ?
10
10
 
5
 
! Отговори
д преди 1 година
Асене липсваш ни! Идвай по-скоро, че от тия гълъби , пауни и *** не се диша вече
9
4
 
7
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
До 7, дано ,ама надали просто Киро ще осъди и то за 500 Хил. Бойко. Сега първо народът ще накаже със седемстотин хиляди гласа за ГЕРБ измекярите от ПП,ДБ и БСП.
8
3
 
1
 
! Отговори
до перко преди 1 година
Ти наистина си Перко ! За какво пишеш знаеш ли ? Кога Василев е признавал ? Кой владика те е кръстил, преди Бог да му разреши да "узакони" г'л'упак ?
7
3
 
9
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
И Тошко Африкански и Асен Василев клеветеха,лъжеха за управлението на ГЕРБ за да управляват. Сега се хванаха за гушата. Дано някой осъди другия,че те трябва да знаят,че клеветите се наказват в съда. Както беше наказан Антон Куртев срещу Нанков-50 хилядарки.
6
3
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Кокорчо сам призна, че такова дело срещу него е имало и е сключил споразуение в съда! Много е важно какво е споразумението!
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко, и той хвърляше обвинения срещу Петков, за корупция с газовите доставки докато Кирчо не заведе дело срещу него за клевета. . Дано го осъди и гушне 500хиляди, Боко има пари да плати.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
асен василев ще умре в затвора
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо може и да ви е неприятен, но ще гушне 250 хилки, а такива като Тошко може да продължават да бълват лъжи, само да знаят, че трябва да имат дебели банкови сметки.
2
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Боже, след всичките лъжи, цялата пУмия и недоказани обвинения с/у политическите си опоненти, кирчовците, кокорчовците и комунистическите им милиционери трябва да бъдат постоянни клиенти на прокуратурата, а адресната им регистрация да бъде в следствения арест ... !!!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм ден на Асен, но с това злобно джудже Тошко няма какво да се преговаря. Бой по манерката докато почне да си затваря голямата уста