Предизборните послания - негативни, интересът към вота - слаб

Всеки говори с кого няма да се коалира, коментират експерти
27 сеп 2022 20:15, Петя Славова
139
Предизборните послания - негативни, интересът към вота - слаб
Снимка: БГНЕС

Серия от кризи трябва да преборва новия парламент, а как ще изглежда той ще стане ясно след изборите на 2 октомври. Самите послания, които отправят кандидатите за да станат част от Народното събрание, звучат силно негативно.

Според социолога Юлий Павлов, кампанията е изтъкана от издигане не на червени линии, а направо на червени зидове кой с кого няма да се коалира и не отговаря на очакванията на гражданите".

Той е категоричен, че почти всички кампании са насочени към твърдите ядра и поради тази причина няма голяма надежда да се повиши избирателната активност. Отбеляза, че икономическите теми тревожат хората, а те много малко присъстват в разговора на кандидатите с избирателите.

Още по темата
Според Юлий Павлов пряка намеса на служебния кабинет в предизборната кампания няма.

"Има упреци от една или друга страна, че той префокусира определени теми. Що се отнася до организацията на изборите - досега не сме чули някакви упреци, каквито имаше преди изборите миналата година", уточни Юлий Павлов.

Социологът Юрий Асланов подчерта пред БНТ, че масовият интерес към тази кампания е слаб.

"Няма определени силни и оптимистични очаквания за развръзка на политическата криза, макар че хората биха желали да се стигне до някакъв компромис и разбирателство между политическите сили и след изборите да се направи опит за сформиране на редовен кабинет. Към вътрешнополитическата криза, която преживяваме от две-три години, се наслагват няколко външни кризи, които са тежки и сложни - те могат да разрушат социалните баланси, да влошат икономическото положение. Политическите сили, участващи в кампанията, използват посланията по-скоро за взаимни нападки или за оправдания, но не и за разговор с хората", коментира Юрий Асланов.

Той допълни, че тази година делът на колебаещите се за кого да гласуват е съществено по-нисък, отколкото миналата година.

 "Факторът на умора е налице. Преди тези избори се увеличава делът на хората, които очакват отново да не бъде съставено правителство или то да е краткотрайно. Шансовете за съставяне на правителство сега не изглеждат добри и участниците в предизборната борба допълнително предлагат аргументи в тази посока с поведението си и с посланията си", каза още Юрий Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
6
 
! Отговори
Киро Брейка обаче преди 1 година
казва, че е глупаво да се гласува. Може и да е прав, но когато има партия като Възраждане и да не гласуваш за нея - това си е престъпление и безразличие към бъдещето на България
50
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
За да имаш право да псуваш политиците трябва да си гласувал! Дали ще е защото са те измамили или защото не са избрали твойте за които ти си убеден, че ще се справят по добре няма значение, важното е да се гласува! Защото иначе ще има 4 години да се чудите кой е гласувал доверие на тези индивиди в парламента! Като не гласувате вие давате своето съгласие да си продължават по същият начин! После ревете, че вота от чужбина или купеният вот ви управлявал съдбата! 15 Мин отнема да гласувате.
49
8
 
2
 
! Отговори
Може да е ял филии с преди 1 година
мас в миналото, но Бойко от всички политици има дълъг стаж като политик и министър - председател на България
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как интереса ще е слаб? цяла години разни хора кфичат във фейсбук и се заканват, а сега интереса бил слаб. хайде стегнете се малко и гласувайте, че ми писна да ми опяват от всички страни и като ги питаш защо не гласува, да цъкат намусено палчета надолу. не става така другари и другарки.
47
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Ало, онова "просто селянче" с жипката има опит и години в политиката. Друго си е да гласуваш за онези импотентни г.ейове и ялови феминистки от Дe.би.ли Против България!
46
1
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
" Абе гласували, негалсували, важното е да сме твърди като дърво след 5 минути, както казва каката между коментарите."Що ли твоята кака ми се оплака, че *** за зеле не ставаш?
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най голям интерес от негласуване имат сектите ГЕРБ и Възраждане защото имат твърд електорат и съответно при по малко гласували могат да вземат по голям процент
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам търпение да чуя воя на възрожденците в неделя като ги свалят на земята - кой ще е по тъжен копейка или тиква ?
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за Копейкин.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте,в противен случай гласът ви отива за Дедо Байдън.
41
1
 
4
 
! Отговори
ТЪПИ ПОЛИТИЦИ Е преди 1 година
ИМАЛО И ПРЕЗ 1941 ГОДИНА, ПО ЦАРСКО ВРЕМЕ. ПРОДАЖНИТЕ БГ ПОЛИТИЦИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ ОБЯВЯВАТ ОТ ПАРЛАМЕНТА ВОЙНА НА АНГЛИЯ И САЩ! ОТГОВОРЪТ НЕ ЗАКЪСНЯВА, А БЪЛГАРИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ГО ОТНАСЯТ, НО НЕ И ТИЯ ШИ.БВА.НИ,ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ!
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гласували, негалсували, важното е да сме твърди като дърво след 5 минути, както казва каката между коментарите.
39
7
 
6
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 1 година
Никакво гласуване,безмислено е.ЕС и Краварите управляват България.
38
6
 
7
 
! Отговори
ДО 62 преди 1 година
ХУБАВО Е ДА СЕ ГЛАСУВА, ВЪПРОСЪТ Е ЗА КОГО?! ХОРАТА ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ З АКОГО ДА ГЛАСУВАТ,А НЕ ДА СЕ ПИЛЕЕ НАПРАЗНО ИЗБОРНИЯ ВОТ. НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА МАЛКИ, НОВИ, КРАДЛИВИ, ИМОТЕНТНИ И ЯЛОВИ ПАРТИЙКИ КАТО ДБ, ЗЕЛЕНИТЕ (ЧАСТ ОТ ДБ), ИТН, МАЯ МАНОЛОВА И ДР.! АКО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПАРТИЯ, КОЯТО ДЪРЖИ НА БЪЛГАРСКОТО, ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ РАЗОЧАРОВА СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, НИТО СЕ ПРОВАЛИ, ДОКАТО БЕШЕ В ПАРЛАМЕНТА!
37
1
 
2
 
! Отговори
Про Комбо преди 1 година
Мафия.Мутри Вън.Чорапи,Толупи,Митрофанова,Кирчо,Кокорчо.Пълна лудница.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички клонирани матрьошки на *** са като радио точка. На всяко показване на кандидат русороб от *** още преди да си отвори ямата всички знаем, че ще започне да цитира заученото което Копейката им е дал. 1 от тях не съм чул да каже нещо различно, всички са готови да гласуват под строй и съдейки по изказванията им всичките делят един общ мозък.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЙ ГОЛЕМИ РУБЛИ, ГОЛЕМА АГИТАЦИЯ ЗА ТВА ВЪЗРАЖДАНЕ! ЩЕ КАЖЕШ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ. А ТЕ СИРОМАСИТЕ ЕДВА ИМАТ 3-4% ПОДКРЕПА!
34
1
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 1 година
ТИЯ ГИ С;УШАМ ОТ 33 Г.! СТАНИ ТИ ДА СЕДНА АЗ. АКО НЕ ГЛАСУВАШ, ПОДКРЕПЯШ КОМУНИСТИТЕ, АКО НЕ ГЛАСУВАШ - ПОДКРЕПЯШ ТИКВАТА, И Т.Н... ИЗМИСЛЕТЕ НЕЩО НОВО И ИЗКАРАЙТЕ КАДЪРНИ КАНДИДАТИ - ПРОСТО Е! НЕ С ТИЯ КУЦИ КОНЕ ДА СЕ БЪЗИКАТЕ С НАС!
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова отвратиха хората, че сега обърквацията е стигнала до там Възраждане да са втори или трети и Киро простия е най-виновен за това.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласовете за *** ще покажат колко са заклетите ***. Гласовете за Гроб ще покажат колко са обвързаните с тях и са на лапачка. Поне ще разберем колко са умствените инвалиди в държавата като съберем гласовете на гроб и ***.