Кобрата и Тити: Спортът не вълнува политиците

Кубрат Пулев и Тити Папазов пред Bulgaria ON AIR
2 окт 2022 15:41, Анисия Иванова
8
Кобрата и Тити: Спортът не вълнува политиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Политиката и спортът съжителстват заедно от векове насам. Така както политиците впрягат спортните успехи за национално вдъхновение, черпят личен имидж от досега с успелите на спортното поле или използват спорта като средство за политически цели, така и спортът оказва изключително влияние върху национализма, външнополитическите отношения и глобализацията. И в спорта, и в политиката властват вечното съревнование и битка.

"Спортът е до голяма степен политика. Спортът е презентацията на една държава. Спортистите са индиректни политици и дипломати. Ние също носим отговорността не само за нас самите, но и като част от нашето общество", каза в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Големият залог" най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев.

"Спортистът, когато играе, играе за себе си и за България. Българският спорт и българската култура платиха демокрацията. Политиците се сещат за спорта само когато трябва да се снимат с успешни спортисти. България има в своя народ невиждано амбициозни хора, които приемат спорта за нещо висше, а държавата е мащеха към тях", коментира баскетболният треньор Константин Папазов.

Той добави, че спортът не е сред приоритетите на политиците и е в тотална разруха. Според него решение има, но няма воля.

"Спортът е част от едно управление и от цялостна концепция за управлението на една държава. Спортът сам по себе си е зависим от управлението. Аз съм сменил много спортни министри, които нямат желание, любов и визия какво трябва да се промени. Това са хора, които никога не са били спортисти и нямат понятие какво трябва да се промени. Гледат само партийните интереси", изтъкна Пулев.

Боксьорът подчерта, че е необходима стратегия, която да бъде ефективна и изработена от специалисти. Той посочи, че сме талантлив народ и при по-добра стратегия и ясен план, България ще се върне пак в първите места.

"Ако политиците не се усетят сега какво трябва да правят, българският спорт ще излезе на бунт. Ние няма за къде повече да се свиваме. Спортът няма да плаща за демокрацията. Трябва веднъж да разберат - всяко българско дете има право да спортува и това ще бъде ангажимент на държавата. Ще се финансират клубовете от държавата, а тя ще изисква да са безплатни", обърна внимание Папазов.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 2 месеца
Дори и рапърите политици, не ги интересува рапа !
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смешници, единият само продължава напред да го бият по главата за някое друго евро, а другия само реве.
3
1
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 2 месеца
То народа и спорта вече не съжетелстват...
2
2
 
2
 
! Отговори
Тези са преди 2 месеца
На Тиквата приятелчетата.
1
1
 
6
 
! Отговори
пришълеца преди 2 месеца
Очевадно не са спортисти като боко:)))