Машина блокира в Харманли, унищожи вотът до 11 ч.

Техник установил, че паметта не може да бъде спасена
40
Машина блокира в Харманли, унищожи вотът до 11 ч.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осъщественият вот до 11:00 ч. в СИК 10 в Харманли е унищожен, след като машина е блокирала, а повиканият техник установил, че паметта не може да бъде спасена.

Секцията е била с 2 машини и вотът там продължава, предаде БНТ.

В СИК 18 в Димитровград обаче гласуването е на хартия отново заради блокирала машина. За сега не е ясно дали паметта е запазена. За случаите е уведомена ЦИК.

В СИК 99 в Хасково избирател снимал разписката от машината, но бил забелязан от членове на комисията и вотът му няма да бъде зачетен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: машинаХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
И как точно преди 1 година
Ги унищожава като след всяко гласуване има разписка???? Или така е лесно да се подхвърли кокалчр на раята
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инцидентите не се случват просто така, теса причинени от някого. Същото е и с машините за гласуване. Машина просто така не блокира. Блокират я тези, на които не им изнася машинния вот.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да броят разписките.Тече кампания да се съботират машините.
8
0
 
9
 
! Отговори
хайде стига преди 1 година
Вота няма как да е загубен, защото могат да си преброят разписките. Хайде стига с тези спекулации, явно тази, която е написала статията или съвсем нищо не разбира или ги пише нарочно тези неща
7
3
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
-Тети булка, Спасовден... Това са прехвалените, лесно манипулируеми пластмасови кутии на Мадуро. Цял Свят ги забрани - само тук, у нас ги пробутаха тия, що по класическия и прозрачен метод на гласуване, нищо добро не ги очаква.
6
1
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Почват се манипулациите
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама иначе ми говорят разни "специалисти" че онлайн гласуването било лоша идея и нямало как да стане. За тия машини дадоха 100 милиона лева и само проблеми с тях. И няма никаква гаранция че не са манипулирани. Те са черна кутия..... Само за 1% от тази цена може да се разработи онлайн приложение което е много по сигурно и удобно. Отворен код, блокчейн технология, напълно прозрачно. Гласува се директно през телефона. С три степени на верификация. Невъзможно за манипулация.
4
1
 
2
 
! Отговори
мани мани преди 1 година
е нали бяха проверени от специалисти бе :)
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха мда "унищожен", нали си има буквално, черно на бяло, хартиени документи след всеки човек и се пускат в кутийката. Всичко си е там и си е наред.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са на дилянчо кюсето пипалата.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машината има енергонезависима памет и отделно контролна флашка с дубликат на записите...няма как да се затрият едновременно записите и на двата носителя просто така...Статията е образец на смукане от пръсти, без проверка на фактите и техн. спецификации...