Партиите нямали полезен ход, но ще има съвет отвън да се състави правителство

Искаме ли средства от фондовете за възстановяване, трябвало да има кабинет
Обновена: 4 окт 2022 09:00 | 4 окт 2022 08:57, Камелия Цветанова
126
Партиите нямали полезен ход, но ще има съвет отвън да се състави правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже каква е избирателната активност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, но не се подават данните“. Това коментира пред bTV бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров.

Още по темата

„Има седем дни, в които трябва да се оповестят крайните резултати. След като бъдат обявени избраните народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото заседание държавният глава може да започне консултации с партиите за формиране на правителство“, уточни той.

Според него „ще има съвет отвън“ да се състави правителство.

„Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че ако искат средства от фондовете за възстановяване, трябва да има правителство. Все пак трябва да се гласува бюджет за следващата година“, подчерта проф. Киров.

„Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на кризите. Българските партии не можаха да разберат какви са политическите програми“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
2
 
! Отговори
домного ясно преди 1 година
Докато имахора които да вярвят че има разлика между комунисти и фашисти/нац. СОЦИАЛИСТИ/ няма управия.
101
0
 
1
 
! Отговори
Много ясно преди 1 година
Още ли не сте разбрали че "Отвън" не ги интересува какви са управляващите - "комунисти" или "фашисти". Важното е да слушкат. А тези етикети се слагат за да може електората да си мисли че нещо всъщност зависи от него.
100
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Анонимен/112"Кумовете са Паси и Плевнелиев" - че кои други да са: Паси - спасител на БКП от лустрация и разпад и Плевнелиев - наследствен комунист и обещаваащ БКП кадър - комсомолски секретар и БКП член още в 3ти курс на ВМЕИ. Което потвърждава, че най-добрите атлантици са бившите комунисти факт.
99
0
 
4
 
! Отговори
Тик так преди 1 година
Отново безпринципна коалиция и вече чао, чао хайде чао на евроатлантическия сатанизъм.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Вовата хвърли атома преди това!!!
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ СЪВЕТ ОТВЪН ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО! ТОВА СА ЛЪЖИ!
96
2
 
3
 
! Отговори
митко преди 1 година
Първо Боко Тиквата и Пеевски-в затвора пък тогава правителство.Време е за справедливост,а не за безпринципни коалиции.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дедо Този съвет е от Козяк! Вервай ми!! Вече са измислили кои са кумовете, кои са сватовете. Кумовете са Паси и Плевнелиев. Сватовете сега се харесват под крилото на губернатора! Айде честито щом се харесват младите да се вземат!! Андъмо?!
94
5
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Този съвет от вън ако ще е от Русия,по добре да се изнасяме. Ииии последният Българин да загаси тока.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебен *** и нови избори !ЧЕСТИТО ,.... ПАК !
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля всички депутати в Бг- НС да получават заплати , които да са колкото е средната работна заплата в България ...
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Томислав Дончев се ХВАЛИ , за ''големият ''резултат'' на герб . Но защо се излага , след като гласувалите са 25 % , при което заедно с не-гласувалите , за герб са гласувалЕ едва 8% ?
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов.. Ами , Ботев и Левски са СОЦИАЛИСТИ , защо ? Защото , за какво са се борили ---РАВЕНСТВО -БРАТСТВО-СВОБОДА --- , което НЕ Е ПРИСЪЩО ЗА КАПИТАЛИЗМА !
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89Явно не разбираш какво има предвид.Съвет да се състави правителство/а не кой да го състави/за да имат право на еврофондове.Иначе ще ги гледат през крив макарон.
88
1
 
9
 
! Отговори
Заслужаваме си ГО ! преди 1 година
След като българите не могат да управляват , както е било винаги , то много ясно че ОТ ВЪН ще ни управляват , защото неграмотността е най-големият враг на една държава , а в България ВСЕКИ 2-ри Е НЕГРАМОТЕН , но пък в НС всеки 1-ви се оказа неграмотен !По резултатите ще ги познаете , БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА , , строи ли се държава с такъв ''материал'' ? МЕРСИ !
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 103 "м да от къде ли ще дойдат тия съвети - да познаем от 3 пъти" Бе кой те лъже че ще има съвети бе??? Никой няма нищо да ни съветва, сами ще си затънем!!! Щот' сме тарикати!!!
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майк Помпео__АХ,МАЙК ПОМПЕО - ТОЛКОЗ ТИТУЛОВАН И ТОЛКОЗ НЕГРАМОТЕН. ПРИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ СЕ ОТВАРЯ КУТИЯТА,БРОЯТ СЕ БЮЛЕТИНИТЕ И СЕ ИЗЧИСЛАВА ДЕЛЪТ=БЮЛЕТИНИ ЗА ПАРТИЯ/ДЕЙСТВИТЕЛНИ БЮЛЕТИНИ. ЧАЛГА ПРИЯТЕЛИ СА ПОЛУЧИЛИ ПО-МАЛКО ОТ 4% ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ БЮЛЕТИНИ. САМО ТИ ЛИ НЕ ГО ЗНАЕШ ИЛИ НИ БРОИШ ЗА ЛИ-ЛА-ВИ МАЙ-МУ-НИ?!!!
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майк Помпео __АХ,МАЙК ПОМПЕО - ТОЛКОЗ ТИТУЛОВАН И ТОЛКОЗ НЕГРАМОТЕН. ПРИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ СЕ ОТВАРЯ КУТИЯТА,БРОЯТ СЕ БЮЛЕТИНИТЕ И СЕ ИЗЧИСЛАВА ДЕЛЪТ=БЮЛЕТИНИ ЗА ПАРТИЯ/ДЕЙСТВИТЕЛНИ БЮЛЕТИНИ. ЧАЛГА ПРИЯТЕЛИ СА ПОЛУЧИЛИ ПО-МАЛКО ОТ 4% ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ БЮЛЕТИНИ. САМО ТИ ЛИ НЕ ГО ЗНАЕШ ИЛИ НИ БРОИШ ЗА *** МАЙ-МУ-НИ?!!!
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-успешното си развитие България получава в периода след 1934 година, когато забраняват партиите и разпускат парламента...
83
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАРИАНТ Е СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО С МАНДАТЪТ НА ГЕРБ-СДС ОТ СТЕФАН ЯНЕВ- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, С БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА!!! ВСИЧКО ДРУГО Е ДОСАДНА АГОНИЯ. СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ БОРИСОВ Е ДОСТИГНАЛ ДО НИВО НАЦИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!