Националният съвет на БСП ще е без Калоян Паргов и Кирил Добрев

Паргов събрал около 90 подписа за оставката на Нинова
8 окт 2022 11:30, Петя Славова
38
Националният съвет на БСП ще е без Калоян Паргов и Кирил Добрев
Снимка: БГНЕС

Събрахме близо 90 подписа за оставката на Корнелия Нинова. Това заяви пред журналисти Калоян Паргов преди началото на Националния съвет на БСП, предаде БГНЕС.

Още по темата

Според Паргов, имало вероятност "да надделее разумът". Той подчерта, че Националният съвет е свикан, за да може като най-висш орган на партията да обсъди "тази унизителна ситуация", в която се намира левицата, а именно едноцифреният резултат, получен на изборите.

"Това означава, че една партия като "Възраждане", която не ви допуска до пресконференции, само до преди няколко години беше 1%, а днес е вече и тя пред нас", допълни Паргов. Той добави, че не е нормално за една стогодишна партия, която е била твърдо вляво, днес да бъде изместена от една център-либерална партия като "Продължаваме промяната" и от "Възраждане".

На въпрос дали ще иска промяна в устава, Паргов отговори: "Доколкото разбирам и самата Нинова е поискала вчера на бюро да има промяна в устава, само че зависи кой каква промяна иска и как си я представя."

Той обясни, че днес ще си играят с два дневни реда — този, който бюрото ще спусне и този, който Паргов и искащите оставката на Нинова си представят.

Паргов е категоричен, че БСП никога не е била лидерска партия, а партия на колективния дух, в която има сбор от лидери, които колективно спорейки и дискутирайки помежду си решават проблемите.

В същото време на свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 за и 2 въздържали се реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат участие в заседанието на Националния съвет на БСП и да гласуват на днешното заседание, съобщиха от БСП.

Според Петър Витанов, очакванията били да се постави началото на някаква промяна. "Мисля, че това са очакванията не само на нас, не само на членовете на Националния съвет, не само на областните и общински организации, симпатизанти, а на широката общественост.", коментира пред журналисти Витанов преди началото на Националния съвет на левицата.

Според него в партията има достатъчно критична маса. Той заяви, че не е нужна само промяна в ръководството на партията, а че това е първото необходимо условие. "Много дълбоки трансформации трябва да има в БСП, за да можем да станем атрактивни за младите", категоричен е Витанов.

Той допълни, че ако не се случат необходимите промени много хора ще загубят мотивация и са деморализирани. "Просто трябва да дадем някакъв сигнал, така смятам", каза още Витанов и добави, че е убеден, че все пак левицата има и някакъв колективен разум и е сигурен, че ще се стигне до някакво общо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Големо праз.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.22 Стринката от Крушовица търси наивници и деменции да й гласуват, защото сле 6-о място БСП ще бъде зад чертата. Членовете на НС,които на заседанието безрезервно застанаха зад стринката, не смеят да се мернат пред червените старци и бабички, защото ще ги посрещнат с камъни и дървье. Това Зафиров, това Анастасова, Божанков, Кристиян Вигенин, Свиленски, Симов, Иванов, Гьоков - бой по тях, предателите на червената столетница!
22
2
 
3
 
! Отговори
БСП без олигарсите преди 1 година
Браво на Нинова. БСП трябва да се изчисти от олигарсите замесени в кражбата на България през прехода
21
3
 
3
 
! Отговори
БСП без олигарсите преди 1 година
Браво на Нинова. Тези всички които ревът за да са на купанка да продължат да работят за ГЕРБ ДПС и олигарсите замесени в магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция. Вън всички мошеници от БСП. Браво на Нинова
20
1
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Не се предавай Корни. И Путин го е закъсал , но не предава. Никакво оставка.Края е близо.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не понасям нито паргов, нито добре, камо ли нинова. Но, считам, че нинова ще има доста да пише в някоя МВР за да обясни защо не спазва съдебно решение. Закона важи за всички, нинова като юрист трябва да го знае. Вместо да постъпи като всеки редови българин, призован по нечия жалба, тя разиграва циркове. Лично аз съм доволен, нинова ще съсипе напълно и безвъзвратно червената столетница.
18
2
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тоя Добрев си е с промит мозък и комунистическо съзнание..оставете да се радва на успехите на баща си /жалко за детето/*** за зеле не става!!!
17
1
 
6
 
! Отговори
Кварталния преди 1 година
БСП потъна с крайцера МОСКВА.............Русия Умре.......
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо занимават народа с драмите на 5-та по големина партия ????
15
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Раз--пър+%"дя се монолитното БСП
14
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
КАЛОЯН ПАРГОВ НАУЧИ ЛИ СЕ ДА ЧЕТЕ?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЧИ БЕЗ КОНТРАБАНДИСТ И НЕГРАМОТЕН ПРИМИТИВ
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И kвo oт тyй? Тая партия на вторите-третите избори ще падне под 4 %. Светите крепки я крепят. Ако Корни не беше толкова алчна за власт, в най-скоро време трябва да си бие камшика и да бяга. Но кой ще я вземе такава бодлива крава? И тези покорни и жадни за депутатско място членове на ИБ и НС?
11
0
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
откажете се от привилегиите и благата които придобихте за 30г. и ше станете социална партия , тогава може би възрастните хора ше ви повярват напълно . но как ше се откажете , на вас социалистическото ви е само в лозунгите :)
10
1
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
щото не са им удобни .
9
0
 
18
 
! Отговори
Кон с татация преди 1 година
Българските са социалисти са толкова социалисти колкото аз съм марсианец!Социалисти-капиталисти няма!
8
3
 
10
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Като не Ви искат защо се навирате там?Веднъж са Ви изключили , а Вие не та не!Не ставате за социалисти само с далавери се занимавате!Направете си своя "лява" партия на далавераджиите , не става ли?Май някой Ви киха нещо за да правите скандали?А?тарикатчета сте!
7
1
 
6
 
! Отговори
Бачкатор преди 1 година
Социалист милионер,мутра и далвераджия...такоз жуотно нема!Социалистите са бедни като народа!Тия щом са социалисти да делят богатството си с мене..това е социалната идея!))
6
3
 
5
 
! Отговори
ф преди 1 година
Да, обаче другари Вие вече не сте твърдо ляво. Дори вие сами не сте наясно какви сте.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Витанов, витанов, това ви е целта - атрактивност за младите. Не справедливост, не битка срещу социалното и икономическото неравенство, а атрактивност. Шоуто на Слави не свърши работа, партията му се разпадна от атрактивност. БСП не е финансов проект, за разлика от еднодневките на Прехода, и може да съществува само върху ИДЕЯТА. Замените ли идеята с АТРАКТИВНОСТ, ще се превърнете в бутикова партия и ще изтечете в канализацията...Плосък данък и джендърство- великолепна атракция за богати хора!