Филип Попов: ПП преписа програмата на БСП

Социалните политики се случиха зарази левицата, допълни той
10 окт 2022 09:21, Анисия Иванова
23

Лидерът на БСП Корнелия Нинова остава на поста след решение на Пленума на левицата. Мнозинството в Националния съвет на БСП реши "червените" да влязат в преговори за съставяне на правителство с втория мандат, а именно - този на "Продължаваме промяната".

"Нашите партньори са всички, с изключение на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", защото те са едно цяло. В предишния парламент в близо 70% от случаите "Възраждане" гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС, включително и по теми, които се опитват да изземат тази русофилска линия. Те гласуваха за изтребителите F-16. Ние бяхме против, защото във време на криза тези пари са необходими за всяко едно домакинство, работни места, а не просто хвърлени на вятъра", каза Филип Попов от БСП в студиото на "България сутрин".

Според него са били допуснати някои грешки в коалиционното правителство.

Още по темата

"Една от основните е, че "Продължаваме промяната" преписа програмата на БСП. Всички тези социални политики и разходи, които са на стойност близо 23 млрд. лв., се случиха заради нашата партия. Увеличаването на пенсиите, безплатните детски градини, енергийните помощи - всичко това беше извоювано от БСП", допълни Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му те са имали спорове по всяка една от точките.

"Ние заявихме "не" за оръжията за Украйна, защото това би въвлекло България във война. Когато "Продължаваме промяната" предложи за министър на отбраната г-н Тагарев, ние от БСП категорично се противопоставихме на тази кандидатура, защото това отново би означавало въвличане на страната ни във военни действия. Трябва да се преговаря с "Газпром", защото това е в интерес на България и на всеки един българин, и на българския бизнес", категоричен е политическият представител на БСП.

Той смята, че ГЕРБ е символ на "грабителското" отношение към всеки един гражданин.

"След като те свалиха този кабинет, нека те сега съставят правителство и да поемат своята отговорност. Чувам г-н Борисов, че сега имало криза - а преди 2-3 месеца нямаше ли световна и европейска криза? Сега са се сетили за национално съгласие и обединение", възмути се Филип Попов.

Попитан за изборните резултати и защо са пета политическа сила, той отговори: Не акцентирахме достатъчно върху това за какво е допринесла БСП в това правителство. Този служебен кабинет на Радев тотално се провали в основната си цел - провеждането на честни избори. Вижте в Северозапада как изведнъж хората са заобичали тези партии, които бяха опозиция. А всеки един от нас следва да поеме тази отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Червена тиква преди 1 година
Ти ли беое дето не влезе в арламента ни едно място за червените от Видин - някогашен червен бастион благодарение на курника и ей тоя ***
20
0
 
1
 
! Отговори
това виц ли е преди 1 година
До Алоо БСП- асан видите ли "мислел" за пенсионерите. Да ходим на избори и ще се види, че тези 200 000 излъгани от ПараПетите пенсионери, дето не получиха лъжливите увеличения вече няма да гласуват за тях. супер, да отиват при слафчу. На пенсионерите не им пука за милиардите заеми дето ще ги плащаме ние и децата ни. И тези пенсии отиват директно във WC-то. Предпочитаме асфалт
19
0
 
1
 
! Отговори
И какво от това,бе преди 1 година
Филипчо?Вие сте жалка партийка със затихващи функции,която с изпадналото си в нелеп нарцисизъм ръководство начело с КорНи пътува смело към бунището на историята,гледа се в кривото си огледало и изпада в самовлюбеност колко е красива и умна и какви космически решения е измислила.Комунизъм-даваме на нямащите,но откого ще го вземете?От имащите,но това сте вие,милионерската партия.Приписали ви тезисите-те не могат да бъдат изпълнени,и то най-малко от вас.Вие сте лакома за власт пародия.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филипе, харвардско образование, що се чудиш? Подозирам, че и изпитите така са си вземали.
17
1
 
2
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НАЛИ НА ВСИЧКИ ВИ ГИ ПИШАТ В КВ БОЯНА НА УЛИЦА СЕКВОЯ.
16
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Просто само това учат нейде си
15
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Филипе,Ами те само copy/paste знаят
14
2
 
7
 
! Отговори
иванов преди 1 година
филипе, като сте толкова умни и всички от вас преписват програми, защо сте в 3 глуха, а ти дори не си депутат. Смятай колко си мил и драг на избирателите си.
13
0
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
5 ти като пишеш лъжи попита ли Кокорчо откъде взе някакви левчета да ги раздаде на такива като теб малограмотни инфлация заеми грабежи къде живееш 5
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,ама без ПП вие нема начин да приложите каквато и да е програма.Мерете си приказките,че пропадате безнадеждно.
11
0
 
3
 
! Отговори
КулебЪ: преди 1 година
Благодарим на БКП(С) за неИзпратените оръжия за покрайна!
10
1
 
16
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
За наказание повече няма да си играете и да се коалирате с тях, нали?Аааа, забравих. Ти, Филипе нямаш думата - не успя да влезеш в парламента.Сядай бързо да пишеш нова програма и хубаво я скрий, че Венко Сабрутев те дебне да я препише ;)
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние заявихме "не" за оръжията за Украйна, защото това би въвлекло България във война." Това, разбира се, е лъжа. Колко страни дариха оръжие на Украйна, но нищо не им стана. Даже русофилите обещават територии на Полша.
8
5
 
8
 
! Отговори
леля Пена преди 1 година
Хайде бъдете малко по-държавници! Седнали сте да ревете за неща,които трябва да се случат независимо кой ги прдлага, А ПЪК СТЕ НА СТРАНАТА НА АГРЕСОРА ПУТИН.ЛИЦЕМЕРИ!
7
6
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Тези от БСП много лъжат. Продължаваме Промяната именно затова не се коалираха с Демократична България, защото последните подкрепят Само бизнеса. А Продължаваме Промяната исщат злда вложат в човешкия капитал, т.е. в развитието на хората!
6
2
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
БСП и младежкото БСП - ПП отиват в трета глуха :))))))))))))))))))))))))))
5
18
 
6
 
! Отговори
Алоо БСП преди 1 година
Созиалните политики се случиха благодарение на Продължаваме Промянатаэи Асен Василев, който отдели парите от бюджета за пенсионерите и младите семейства. Бойко Борисов що не го направи, ами влагаше само в некачествен асфалт. Във всички страни преоритет са хората, а не само асфалта, от където се краде лесно.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като си пишете програмата по салфетки по ресторантите ще ви я препишат.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов ВЪЗРАЖДАНЕ СА РУСКИ РОМИ
2
7
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ми Възраждане са българска партия за разлика от бсп.