Политическите страсти - толкова нажежени, не се знае какво ще се случи

ГЕРБ ще направи всичко по силите си да състави правителство
Обновена: 12 окт 2022 09:11 | 12 окт 2022 09:06, Камелия Цветанова
88
Политическите страсти - толкова нажежени, не се знае какво ще се случи
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ никога не е бойкотирал. В тази ситуация нека първо да дойдем до първия мандат и тогава да коментираме втория и третия. Политическите страсти са толкова нажежени, че трудно може да се предвиди какво ще се случи". Това заяви в интервю за БНР Георг Георгиев от ГЕРБ за различните сценарии з асъставяне на кабинет, ако първият мандат се провали.

В момента всяка секунда, в която не се работи за разрешаване на кризите и за съставяне на правителство, е загубена за държавата, смята той. По думите му пети поред избори ще бъдат фрустриращи за всички.

Още по темата

"ГЕРБ ще направи всичко по силите си да състави правителство, но с 67 депутати няма как да бъде подкрепено правителство в зала. Нека да има не политиканстване, а ум и някакво чувство от страна на политическата класа, че в крайна сметка е избрана за това – да върне стабилността в тази държава", увери Георгиев.

Опасно би било, ако се окаже, че политическите партии не изпълняват основната си функция, предвидена в Конституцията, подчерта той и допълни, че разговорите за съставяне на правителство ще се проведат след конституирането на парламента.

По казуса с поканата към руския посланик Елеонора Митрофанова да присъства на конституирането на 48-ото Народно събрание Георгиев коментира, че не знае защо е станал скандал с това и поради каква причина се опитаха да направят интрига ПП и ДБ.

"В момента най-малко имат нужда от това парламентът и държавата", каза той.

"Ние сме първите, които обявиха Русия за агресор и написахме решение за военно-техническа помощ за Украйна, което в миналия парламент беше торпилирано", напомни депутатът от ГЕРБ.

"ГЕРБ уважава институцията парламент. Ако някой очаква ГЕРБ да стане и да излезе от залата, не мисля, че ще се случи", увери той.

Според Георгиев посланикът на Русия "по силата на собствената си съвест не би трябвало да стъпва в пленарната зала, следва за запази себе си и мнението си в изолация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
беден ми...не ти знам името...САЩ ще преплуват океана както го направиха ВСВ...и с тиквата и вебер няма къде да се скриете за съучастие в геноцид и военни престъпления...САЩ са я играли десетки пъти...първо тръмп приятели за убийствата над американски граждани платени от *** и насърчени от тръмп опитал преврат!!!на Война като на Война!!!
53
4
 
1
 
! Отговори
Ъц преди 1 година
По-добре вожда Винету, отколкото Киро Т. и оКокорчо! Дет съ викъ: от Две Злини по-малката!
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Добре де Бойко: Защо Костя ти омръзна толкова бързо, че се прехвърляш на други юнаци? Ами това моче не е би-.... като Копейката. Може да ти откаже.
51
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Йоцо про гледа преди 1 година
Как да не знаем какво ще се случи? Ще се връткат избори, докато антиотровно трио ЧЧЧ си постигне целите: ЧЧЧ са "Чорапа - Черепа - Чашков". Тримата ще управляват, а Ст. Софиянски, верен фен и на тримата, плюс че е сват на Рашков, ще бъде избран за министър-председател, макар последните трима да са излъготили Радев за президентска републрика. Радев врътка партии, докато не стане на тяхната. ПП ще отиват само надолу, защото не върнаха Черепа на бял кон, както са обещали.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустафата май не знае какво да им каже и затова се суетят
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, знае се - каквото каже Козяк! Тиквун си го каза в понеделник - щял да се консултира с "посолства". Не уточни кои, но историята е ясна!
48
1
 
4
 
! Отговори
Враца Баци преди 1 година
Малиии мa па е убаффф... да откришиш от него!
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати тъпата статия... ГЕРБ не само не иса да съставя правителство, но и го показва от ясно по-ясно - Тиквата се отказва от мандата си за депутат в ДВЕ области, назначава за преговарящи двама души, които и в редиците на ГЕРБ даже не се ползват с друго, освен пренебрежение - Плевнелиев и Паси, даже в настоящата статия ГЕРБ изъква именно собствените си решения и действия, заради които по-късно гласува вот на недоверие на Подмяната. Искат правителство ли!
46
3
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
План за политическа реализация.1. Намери си божество.2. Целуни му ръка с превит гръбнак.3. Папкай.4. Слушкай.5. Усвоявай.
45
4
 
8
 
! Отговори
Е ми преди 1 година
Гьорк е пример за това как костюм, прическа и груминг, не винаги могат да направят така, че да изглеждаш добре.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ защо свалихте редовно правителство??? Развалихте огъня пък сега ви е нажежено дано да изгорите сами в тоя пожар с едно правителство на пълния провал
43
0
 
10
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 1 година
"Политическите страсти - толкова нажежени, не се знае какво ще се случи" - Знае се. Ще поскъпне ракията.
42
2
 
10
 
! Отговори
gog преди 1 година
Абе, лайненца /алоо редактора, не ме трий/, бай Ставри е най-малкият ви страх
41
2
 
3
 
! Отговори
лайното преди 1 година
Само си пожелай- и ще те прегърна
40
2
 
12
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Има много нещо за оправяне в тази държава
39
3
 
15
 
! Отговори
леля Пена преди 1 година
ПИСНА МИ ДА ГЛЕДАМ ЧУЧЕЛАТА-КРЕЧЕТАЛА НА ББ - ГЕОРГ,ДЕЛЯН,ТОМИСЛАВ,ДЕСА И Т.Н. ТЕ ПОЧТИ СА ИЗПАДНАЛИ В НЕСВЯСТ ОТ УЖАС,ОСОБЕНО ДЕЛЯН.
38
2
 
9
 
! Отговори
Добре де Бойко преди 1 година
Абе, оти не ми го пратите тоа
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпи Георг, дали Буци е преминал през женати преди да те запознае с тебе, знам че това не те интересува, но все пак :)))
36
3
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
Правителството на ПП го свалиха тиквите, турците, рубладжиите, начело с главатарите им Радев и Митрофанова. Сега да си берат грижата.
35
3
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ губят София преди 1 година
Отдавна върви приказката ,че ГЕРБ изгряха в София и от София ще тръгне залеза им. За това бързат да направят правителство преди местните избори ,защото без кмет на София доминото за ГЕРБ ще тръгне. На всички е ясно ,че в София ще изгубят местните избори в София.