Партиите били неспособни да решат реалните проблеми

Заради това изваждали като приоритет оста Русия - Украйна
24
Партиите били неспособни да решат реалните проблеми
Снимка: НС

"Времето, което президентът разумно даде, беше пропиляно безвъзвратно. Конфронтацията започна още на тези предварителни разговори, освен ако на базата на тази конфронтация не се търси формиране на някаква евро-атлантическа ос, както се манифестира, някакво проукраинско правителство, както се надпреварват партиите от десницата - ГЕРБ, ДБ, ПП. И всичко това на фона на редица задълбочаващи се проблеми в обществото, в Европа, които искат работа за законодателни решения, а не политическо говорене, още повече когато става дума за чужди, а не за български интереси". Това коментира пред БНР Михаил Миков, бивш председател на Народното събрание и бивш лидер на БСП.

Още по темата

Според него темата за Русия и Украйна се извежда като приоритет, защото "очевидно има неспособност за решаване на реалните проблеми, свързани с икономическата ситуация, рекордната инфлация, с перспективите за зимата, с дълбоките неравенства в българското общество.

"Темите, които се обсъждат в парламента, са такива, по които българските граждани са разделени. Има много теми, по които гражданите биха дали подкрепа и съгласие, те обаче не присъстват в разговорите, водени в НС", каза Миков.
Според бившия председател на парламента обсъждането дали да бъде поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова на откриващото заседание на НС е било "безумие".

"И ако това безумие не спре, очевидно срокът, който беше даден за търсене на съгласие, се проваля. Вече няма да може да се очаква нищо друго. Дори да се постигне някакво съгласие на мнозинство за проукраинско правителство, то ще влезе в тежък сблъсък с настроенията и очакванията на българските граждани", посочи той. 

Михаил Миков смята, че начинът, по който се тръгва в 48-ия парламент, вещае нови избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите не искат да правят правителство,защото то ще отнесе много негативи,и трудно ще се справи с проблемите-инфлацията,реформите в съдебната система,поддпомагане на бизнеса..Затова залагат на сугурно,протакват,шикалкавят,снишават се да мине бурята,тоест войната,и да се хванат за новите ,евентуално по-ниски цени на газ,нефт.Но така проблеми не се решават,това е бягане от отговорност.
17
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
Скапани партии,загубихме 35г да чакаме партиите да се хагушат,а народа да умре от глад!!!.Крайно време да се направи референдум за промяна в конституция и от парламентарна станем ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !!! СТИГА КРАДЕНЕ !!!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите говорят за някакви евромарсиански ориентации.Не може ли да си заминават на Марс и да ни оставят на мира?Има важни български проблеми за решаване.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на партиите да се забрани да говорят по външно-политически въпроси. България има изключително важни въпроси за решаване!
14
0
 
4
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
Партиите най-добре си решават проблемите: с имотите, с банковите сметки, с разпределението на дрога, на проституция и кражби. Проблемите, които има народа са бел кахър за тях. Какво ги интересува!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са неспособни да се махат до един! Най-добре извън граница!
12
1
 
2
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
А Мишо Миков папка ли народни парички?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука е прав "от" - "до" другаря Миков. С това парламентче и грантово подкованите нищоправници само ядове ще имаме.
10
0
 
8
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Стига ли.гав.щи.ни.Седнете на един открит ТВ дебат и да видим кои са десните, кои левите и кои как мислят да оправят икономиката и подобрят живота на все още останалите да живеят в България. Срамувам се за тези уж народни избраници.
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Заради това изваждали като приоритет оста Русия - Украйна" - Въпросът "Русия -Украйна" е много важен и голяма част от проблемите на България идват точно от там. От прекалено силното влияние на Русия в България и от стари комунистически привички към толериране на корупцията, непотизма, партийните интереси пред обществените и т.н.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившето Б.К.П.Се държат като първа политическа сила
7
6
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Те и на теб са ти блокирали бая мозъчни центрове ама таман за форумен путински ударник си екстра.
6
0
 
5
 
! Отговори
Това са партиите преди 1 година
ГЕРБ са обвързани с терористични атаки срещу Български граждани, МВР и ДАНС им слугуват в симбиоза с мутри , Прокуратурата работи лично за у.трепката Борисов !
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори знаем кои партии не са способни Миков
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миков, не те обичам, ама това си го казал в трезво състояние. Абсолютно си прав!!! Тия хора си търсят поводи, само и само да не работят. Ами сладко е, времето минава в шеги и закачки, но пък заплатките вървят. Че и увеличени, не като прословутите пенсии.
3
8
 
2
 
! Отговори
ПАРКЕТНИЯТ ЛЪВ.. преди 1 година
ДЕЗЕРТИРАЛ ОТ АРМИЯТА И САМОЛЕТИТЕ, ЗА ДА СТАНЕ ПАРКЕТЕН ЛЪВ И ДА УНИЩОЖИ ПАРТИИТЕ, ПО СТРАТЕГИЯТА НА ПУТИН И ЛУКАШЕНКО...ИМПИЙЧМЪНТ..!!
2
16
 
2
 
! Отговори
Радев е руски пудел преди 1 година
руският nygел Радев най-добре да си трая.
1
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това нс е брак за нищо не става затова отиваме на избори 2023 г докатослучим на хора