ГЕРБ нямало да бави процеса, ако не успее да сформира кабинет

Избирателите казали, че трябва да има коалиционен кабинет
76
ГЕРБ нямало да бави процеса, ако не успее да сформира кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите не постигнат консенсус около първия мандат за съставяне на кабинет, заяви Екатерина Захариева. По думите ѝ обаче българският народ за поредни избори казва, че трябва да бъде намерен начин за коалиционен кабинет.

„Ние няма да казваме не искаме този да е министър-председател и тези да са министри. Нека започнем първо разговорите, за които считаме, че са най-важни за България в момента”, добави тя пред Нова телевизия.

Относно преговорите за еврозоната, Захариева каза: „Поне „Да, България” и ДПС са много ясно „за” това. За „Продължаваме Промяната” имам съмнения предвид факта, че всичко, което правиха във финансовата политика ни отдалечаваше от еврозоната”, уточни политикът.

Дали хората в евентуален кабинет ще бъдат експерти, предстои да бъде уточнено по време на разговорите. „Това ще бъде политически кабинет. След като бъде подкрепен от партиите в парламента, той е политически кабинет”, каза Захариева.

Все още не е ясно дали партията на Бойко Борисов ще подаде ръка за втория и третия мандат. „Считаме, че е важно да има правителство. Българският народ очаква това от нас. Ние обаче спечелихме изборите - и нека видим какво ще стане с първия мандат”, заяви още тя.

От ГЕРБ-СДС ще изпратят свои представители на срещата, инициирана от БСП по въпросите за цени, доходи и бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сьстави ли правителство - герб напускам страната -12 г потънах в мизерия и нищета при управлението им - на зьболекар дори не ми остават пари да отида или лекарТегля заем от бьрзи кредити и духвам
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е ясноВсички партии са еднакви НЕ СТАВАТНямаме политициХвани едните одари в другите
38
2
 
9
 
! Отговори
Холокоста преди 1 година
Герб са поканили - зеленски за откриването на парламентаСмятам , че и - рудолф хес би се гордял с тях ако бе жив днесСмазаха всякаква опозиция , милион бьлгари липсват а почти толкова са извьн пределите на страната
37
1
 
2
 
! Отговори
Игралец по природа преди 1 година
Поради какви причини НЯКОИ ХОРА НАДНИЧАТ върху моят живот ?Щом като НАДНИЧАТ, нека да вземат да ми оправят живота , нали и на мен трябва да ми бъде ИСТИНСКИ добре в живота, освен това ме ИМИТИРАТ, така че нека да ми оправят живота, в крайна сметка и на мен трябва да ми бъде ИСТИНСКИ добре в живота, ама не за кратко, какъв е проблема ?!Проблема е че имам диагнози ли, ми нека да бъдат изтрити и да съм добре, а не зле ! НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ ?!
36
1
 
9
 
! Отговори
Айде напънете се още преди 1 година
Малко ! Пуснете реч на ЗЕЛЕНИЯ във Парламента и направо забравете за следващото НС !
35
2
 
4
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
Жалко ръководителите на нацистката партия причинили - холокоста поне са били сьдени
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ - ние можем да лавираме.
33
2
 
4
 
! Отговори
Бандеровец преди 1 година
Не разбрах дали нашия главнокомандващ ЗЕЛЕНИЯ - НАРКОМАН ще дава интервю за парламента във БЪЛГАРИЯ ???? Можем да ви го отстъпим да ви ръководи няколко месеца и ЕС и ДЕМЕНЦИЯТА ще ви засипят със милиарди ЕВРАЦИ и долари !!!!! Не ви трябва да влизате във ЕС вие ще ги финансирате !!!!
32
1
 
3
 
! Отговори
Човек в 21 век преди 1 година
Поради какви причини НЯКОИ ХОРА НАДНИЧАТ върху моят живот ?Щом като НАДНИЧАТ, нека да вземат да ми оправят живота , нали и на мен трябва да ми бъде ИСТИНСКИ добре в живота, освен това ме ИМИТИРАТ, така че нека да ми оправят живота, в крайна сметка и на мен трябва да ми бъде ИСТИНСКИ добре в живота, ама не за кратко, какъв е проблема ?!Проблема е че имам диагнози ли, ми нек ад а бъдат изтрити и да съм добре, а не зле ! НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ ?!
31
5
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
АБЕ Я НЕ ГО БАВЕТЕ ИЗОБЩО И НЕ ВЗЕМАЙТЕ МАНДАТА !!!! ДОКАТО БОЙКО НЕ СЕ ИЗПРАВИ И СПРЕ ДА КОЛЕНИЧИ НА ДЖЕНДЪРЛЯКА И ФАЛШ!!!!!
30
3
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Ясно е, че няма да бави мандата, те миналата година три пъти репетираха " връщане на мандат "
29
4
 
6
 
! Отговори
Холокоста преди 1 година
Геноцидьт при герб беше ужасен дано никога повече бьлгарите не намаляват с близо -2 милиона при управлението на която и да било партия
28
5
 
9
 
! Отговори
Мутри и мафия вън! преди 1 година
Вън крадците от властта, които грабиха Бъргария 12 години!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя таа ся ли и светна , че всеки бяга като дявол от тамян от тях? То кой е тоя дето ще иска с крадци и лъжци да управлява? Боку - министер - председател, Дилянчо фактурата - министер, Танасова - министер, Тая- министер и ще цъфним и вържим!
26
6
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
НИКОГА ПОВЕЧЕ СБИРОТОЦИТЕ ВОДЕНИ ОТ РАДЕВ НИНОВА ИЦО ЛОДКАРЯТ НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ НИКОГА
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спечелила изборите , когато хората ходят за риба . И с тия напъни когато повече от 75 % не гласуват вие взимате едва 25% и си спечелила !? Спечелиха изборите тия отегчените , макар че съвсем не са на ясно че им откраднаха гласовете а ако сложим и купените (знаете кои имам в предвид ) и то ще се окаже че едва ли гласуват и 30 % . И после ЗНАХАРОВА пак печели .........
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не ви е срам да се показвате, разрушена и ограбениа България от вас долни и***роди. За 12 години проклето управление на герб прогонени над два милиона души по света. А вие станахте милиардери от грабежи на всякакво ниво за което се сещам. НИКОГА ПОВЕЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ВАС НА ВЛАСТ!!!!!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакви хора ми дават минуси и невярват , че бьлгарите намаляха с близо милион по времето на гербДокато прес холокоста жертвите на нац германия са били около - 6 мил евреи ето публикувамТова се обяснява с факта, че броят на убитите съветски военнопленници (около 5 10 милиона) е по-голям от този на избитите евреи (6 милиона)[4][5]. Освен това на геноцид са подложени различни социални групи от хора от окупираните от Германия страни.
22
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
връщате веднага мандата и не се мотаете при тази изб активност кои какво е казалотиваме на избори 2023 г
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се докосне до тия , остава завинаги жигосан , така , че да съставят правителство е абсурдно !