ДБ: ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от изпълнителната власт

Партията не искала да разруши корупционния модел
74
ДБ: ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от изпълнителната власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от изпълнителната власт, както и ДПС. Това е наш ясен ангажимент. Да напуснете ГЕРБ в изпълнителната власт, е като да оставите дете само в сладкарница". Това каза пред bTV Ивайло Мирчев от „Демократична България“. Относно предложението на ГЕРБ да се състави кабинет с "носеща конструкция" ГЕРБ-ДБ Мирчев коментира, че партията на Бойко Борисов иска да си измие ръцете с "Демократична България".

"Още в предния парламент Христо Иванов (съпредседател на ДБ) много ясно се обърна от трибуната на Народното събрание към новото мнозинство между ГЕРБ, ДСП и „Възраждане“ и им каза: "Ако сега свалите правителството, нямате план какво да направите оттук нататък. Когато дойде нов парламент, също нямате план, нямате партньор. Сега се вижда, че ГЕРБ няма партньор", напомни Мирчев.

Той посочи като основен проблем липсата на борба с корупционния модел.

"Освен на думи и на пресконференции ГЕРБ трябва да предприеме реални действия по отношение на разрушаване на корупционния модел. Ако искаме да променим страната, трябва да започнем от там. ГЕРБ в тази посока не правят нищо", заяви Мирчев.

Представителят на ДБ признава, че са допуснати грешки при управлението на четворната коалиция – "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". По думите му една от тях е начинът, по който беше арестуван лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ние разбрахме от медиите за този арест, уточни Мирчев.

ДБ ще реши кого да подкрепи за председател на 48-ото Народно събрание след дискусия в парламентарната група, обяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ГЕРБИвайло МирчевДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ не е в позиция да иска, каквото й да е. Христо Иванов засечен във връзки с Маджо, на платения от Божков черепа протест. Влизащ в колата на обвиняемия Бобоков. В безпринципна коалиция с БСП, под чието управление България отказа оръжие на Украйна.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То бива самочувствие без покритие ама тая партия от гноми и лъжливи дървени човечета д аказва кой трябва да управлява е пълен нон-сенс! На гло и нах ално! С тия 8% преставени в парламента кой ги пита та се обаждат?
37
6
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
Всички ще плащаме заради некомпетентното управление на партията ГЕРБ която заради кражбите и алчността си използва пестене за да може да напълни джобовете си които са по големи от Ягодинската пещера! Жалко че има облъчени хора които са до такава степен внедрени в тяхната мрежа че е много бавно и трудно връщането на нормален живот! Много много жалко за магистралите за природата ни за живота на младите и възрастните хора които биват ограбени мнооого през годините!
36
2
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Нещо не разбрах... Не казват ли самите избиратели (чрез %-те за всяка партия) кой да управлява и кой не? Защо умуват върху и въпреки гласа на народа?
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато егото, глупостта и омразата са над националните интереси на България е ясно, че не може да има коалиция и правителството... Болшинството от политиците ни са на нивото на селските кръчмари или престъпници извън затвора. ДБ например са точно такива.
34
2
 
11
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Вие също трябва да сте колкото се може по-далеч.
33
1
 
6
 
! Отговори
Свирчеф, преди 1 година
Всичките евроатланДици сте едни и същи алчни, угоени майцептодавци,без изключение! Вие сте позор за България!
32
2
 
13
 
! Отговори
15 човека преди 1 година
от ДБ, ще държат 70 от ГЕРБ извън изпълнителната власт? И кой ще управлява?
31
4
 
16
 
! Отговори
teo преди 1 година
Единствено кОмунистите от БСП-БКП трябва да се държат ДАЛЕЧ ОТ ВЛАСТТА, както направиха мноогоо държави от СОЦА И ЗАПАДА ! САМО така ще тръгнем напред и нагоре ! Комунистите са по-опасни от фашистите, защото те избиват в мирно време без съд и разрушават държавата много успешно !!! Българино ???
30
18
 
7
 
! Отговори
основно правило преди 1 година
ГЕРБ-ВЪН
29
4
 
15
 
! Отговори
ДеБе преди 1 година
То и вие трябва да сте извън всякакви властови позиции, че ще още по-продажни и от гербаджии
28
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Хе, че те хората си го казаха още при предизборната кампания-напролет избори, отсега се готвим за тях. При положение, че повечето влизат в парламента с тая нагласа, какво очаквате? Ще полапат малко парички, ще оправят тоя и оня и напролет пак. Те видяха, че номера минава вече няколко парламента и пак и пак ще го правят. Няма наказания, няма гонения...а и псевдогоненията не доведоха до нищо, освен до някакви резолюции в ЕС...в полза на арестантите, хаха.
27
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ трябва да бъде държана далеч от всякаква власт. Ще "усвоят" всички пари по Плана за възстановяване.
26
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрахме,че предложението на ГЕРБ за шеф на НС било оня Желязков с фалшивите костинбродски бюлетини.А за м-р председател щели да посочат Лъчо мозъка.Само кърджалийската поцинкована кофа липсва,за да бъде пълен цирка.
25
5
 
14
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Точно па либовниците на Нинова да определят кой ще е "във властта"? Странно, като се има предвид символичното им присъствие като квота! Е, ние пък не щем бузестата Нинова "във властта" Мирчев, което според теб е "алтернативата". И ко праим са? Играете си на избори ли? Не съм убеден, че суверена още дълго ще ви гледа цирка, преди да хване сопата.
24
8
 
13
 
! Отговори
перко преди 1 година
Гоеми напъни за спасяване на олигархията, а съдебната реформа на ДБ се свежда до смяната На Гешев!
23
6
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Всички партии трябва да бъда съдени.И изобщо да се премахне такава система на управление. Никакви партии, никви пр езер вати ви "президенти"никви народни избраници
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъвто им вожда,каквито са им медиаторите,такива са им и последователите на гербавите-корумпета и недоучени наивни хора от маалите.На последните избори ромите в Ихтиман са гласували 90 % за ДПС,а на предишните избори със същия % за ГЕРБ.Сами си направете изводите кой кога повече е платил.
21
7
 
12
 
! Отговори
анономен преди 1 година
Партийка с 20 депутата, ще говори от името на повече от 500000 избиратели на ГЕРБ. Е няма такъв смях))))))))))))))))))))))
20
7
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Какво ще решаваш ти бре, с 20 депутати?!? Шoпap :)))))))))))))))))))))))))))))))))