Петър Петров: Ако парламентът заработи ще е за около 2 месеца

Той е на мнение, че доверието на гражданите в НС е сринато
21 окт 2022 09:50, Нели Христова
12
Петър Петров: Ако парламентът заработи ще е за около 2 месеца
Снимка: БГНЕС

Доверието на гражданите към парламента е изключително сринато. Това видно и от ниската избирателна активност. Това каза пред NOVA Петър Петров от "Възраждане".

"Трябва да променим това, включително като изберем председател, който да направи всичко възможно да възстанови пряката връзка между парламента и обществото. Трябва да издигнем кандидатура, на която всички парламентарни групи да гласуват доверие", каза той.

На въпрос защо "Възраждане" са сменили кандидата за председател на парламента, Петров заяви следното:

"На първо място виждаме динамиката в тези два дни. Искаме да предложим нетолкова ярка политическа фигура и не е част от ръководството на партията. Фигура, която би могла да обедини повече парламентарни групи. До момента има внесени 24 законопроекта, трябва да ги разгледаме. Може да издигнем и друга кандидатура. „Възраждане” никога няма да излезе от зала", посочи той.

Според него, ако парламентът заработи, вероятно това ще е за около 2 месеца.

"За този период може да се сформират постоянни комисии, които да излязат с доклади на съответните законопроекти, включително и проектобюджета. Не искаме да саботираме парите на държавата. Все пак сме избрани от 250 000 души, за да свършим нещо в това НС. Когато отидем на избори около 15 март, тогава да можем да увеличим своя резултат и да вървим към самостоятелно управление", заключи депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Закривай още сега.
8
0
 
2
 
! Отговори
ХАХ преди 1 година
ТОЙ И СЛАВИ ИСКАШЕ САМОСТОЯТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ... И ВОЛЕН.
7
1
 
2
 
! Отговори
Долу преди 1 година
Браво на авторите на прозвището на законодателния орган на република Бг (от френски ез.) parler-говоря / mentir- лъжа = parle-ment (заповедна форма на глаголите) значи говори-лъжи. Затова ви припомням, б о ку ци: д смърт на партиите, които се надлъгват за различни чужди интереси и корупционни схеми. Свобода на народа и всеки му своето! Сменяйте формата на законодателната власт защото държавата изчезна.
6
0
 
1
 
! Отговори
ДЕБЕЛКО преди 1 година
МНОГО ПИШЕШ-МИСЛИ
5
0
 
1
 
! Отговори
СТИГА преди 1 година
СТЕ ПЪЛНИЛИ ПАРЛАМЕНТА С БОЛНИ ХОРА
4
1
 
3
 
! Отговори
Ко?Не! преди 1 година
Г-н Петров, опитайте се да направите така, че парламентът да НЕ заработи. Това искаме избирателите на Възраждане - направо на нови избори. Иначе ще ни набутат във войната...
3
2
 
10
 
! Отговори
Във ВОЙНА преди 1 година
ще ни вкарат! Това е целта! Това ще се и глсува! ДБ първото им внесено предложение е да пращаме директно оръжия за нацистите в Украйна. Скоро ще предложат да прати. и жива сила. Затова им е нужен действащ парламент.
2
0
 
1
 
! Отговори
Това беше въпроса преди 1 година
Защо МВР ни гледат вътре в домовете включително тоалетната!?
1
1
 
3
 
! Отговори
Гледат ни с СРС преди 1 година
Борисов гледа Мъжки г.ъзове със СРС техника хахаха за да отмъщава....