Денков намери знаци за сформиране на правителство около ГЕРБ

Трите абсурдни дни в парламента са имали своята логика, смята той
23 окт 2022 15:27, Петя Славова
49
Денков намери знаци за сформиране на правителство около ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица в парламента съществуваше логиката за сформиране на предстоящо мнозинство. От това зависи не само избирането на правителство, но и бъдещето на България. Възможностите бяха - или мнозинство около ГЕРБ и ДПС, или мнозинство около ПП и бившите коалиционни партньори, или разпадане на парламента. Тези опции бяха пробвани и видяхме най-естествения резултат - беше избран кандидатът на ГЕРБ. Последствията от този резултат тепърва ще се видят".

Това каза пред БНР акад. Николай Денков депутат от "Продължаваме промяната", бивш министър на образованието.

И допълни, че колкото и абсурдни да са били трите дни в парламента, те са имали своята логика: "В тях изкристализираха възможностите. Изкристализира, че ГЕРБ не иска да говори по темата "корупция". Ние казахме, че имаме приоритети, в тях фигурира борбата с корупцията. Причината да не можем да говорим с ГЕРБ е, не защото не сме диалогични, а защото ГЕРБ не са готови да говорят по тази тема. Може би ни трябва още един преход, за да разберем, че трябва да решим този проблем".

Акад. Денков допълни, че този парламент е различен заради неяснотата какво ще е мнозинството, което ще взема решения.

"Постепенно се заформя мнозинство. Виждам готовност за формиране на правителство около ГЕРБ. Знаково беше, че БСП подкрепи кандидатурата на ГЕРБ, че лично председателят на БСП предложи тази кандидатура, което показва ангажимент на друго ниво. Те имат право на избор, но при всеки избор се носи отговорност... България има нужда от правителство, но то трябва да има ясни политически носители".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя *** някой проверявал ли го е как е станал академик? Само е преписвал или си е платил където трябва?
34
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Явно трябва да си академик за да намериш някаква логика в онзи тридневен абсурд. Денков беше министър тип мека Мара и изведнъж сега се превърна в мастит политик за да разсъждава така. Смях!
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . акад. Николай Денков . . . Никой не знае академичните му приноси!
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го пита Дянков за нещо. Той, нали си уреди доктората, докато бе министър на образованието. Би трябвало, да е доволен.
31
1
 
9
 
! Отговори
Николета Денкова преди 1 година
Аз съм шорошпия изпратена на мисия да унищожа българското образование!
30
2
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Е, мислех, че за Денков, като академик, би трябвало да му е под достоинството да се занимава с ниско ниво политически спекулации, но ето че и той се включи в отбора. БСП не веднъж е казвала, че няма да преговаря с ГЕРБ за правителство. А изборът на председател на парламента беше нещо по-различно. Видя се, че без компромис няма как да стане. Е, неприятно е за ПП, че не можаха да прокарат свой човек, но нямаше шанс за това.
29
4
 
12
 
! Отговори
1313 преди 1 година
Кой казва, че това което иска промяната е най-правилното? Всъщност от самото начало има инфантилност в поведението им. Като деца са. Логичния въпрос-редно ли е да управляват? Още повече видяхме куп малоумия. Това го пиша като човек, който живее и работи в България и плаща не малко данъци. Не искам недорасли създания като Кирил и Асен, с явни зависимости, да вземат решения как да се харчат и моите пари.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека позная : знаците са парични ... По традиция ...
27
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска да е около герб, това е падение за всяка партия. Ясно е че правителство няма да има.
26
5
 
24
 
! Отговори
Една преди 1 година
Този господин да се скрие обратно в скритата миша дупка, от която е изпълзял. Най-лошият министър на образованието, който сме имали.
25
3
 
13
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Гласуването на БСП за кандидат на ГЕРБ мен лично въобще не изненадва. На местно ниво в общините, тези две партии са преплетени като "свински черва" и само на парламентарно ниво играта е на разделение;))) А по-важното ниво е местното ниво, където е скрит ключа за барачката. Подобни взаимоотношения са инспирирани от членовете на масонските ложи, участващи в различните партии, като в една партия може да има членове на ГЕРБ и на БСП, но там те са братя;)))Масонството определя партийният живот в БГ;)
24
8
 
17
 
! Отговори
ЧУДОВИЩНАТА ПРОМЯНА преди 1 година
ДОВЕДЕ ДО ЧУДОВИЩНО ОБЕДНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ.. ПАК ЗАПОВЯДАЙТЕ...ДЕНКОВ?
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гледна точка - Кой те излъга, че при управлението на "Продължаваме пОДмяната" не е имало корупция?
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гледна точка - Кой те излъга, че при управлението на "Продължаваме пОДмяната" не е имало корупция?
21
0
 
13
 
! Отговори
Стар виц преди 1 година
По времето на соца имаше един анекдот, според който по онова време в България все пак е съществувала аристократична титла - "наше момче (или момиче)". Това понятие се циментира здраво у нас. С него върви обаче и бонус. Навремето с получаването на аристократична титла е бил даван и феод (феодално владение), от което аристократът да се издържа. "Нашето момче (или момиче)" в близкото социалистическо минало, както и днес получава длъжност, от която да дои облаги. Е, някои наричат това корупция.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мда, Мадагаскар е само за тебе. Ама да не се отметнеш
19
7
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Колкото и скандално да звучи, според мен корупцията е двигател на действия. Защото тогава има кой да прави нещата. Видяхме при управлението на Пълен Провал, че като няма корупция нищо и не се прави.
18
1
 
11
 
! Отговори
При това положение, преди 1 година
Оти ги ручахме жабетата през лятото на 2020 г.? Две години дестабилизиране, ЗА ДА МОГАТ И ДРУГИ ДА СЕ ОБЛАЖАТ ОТ ОБЩИЯ КАЗАН и после пак същата държавна управа.
17
2
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Стига с тая корупция бе. Никога и никой няма да я премахне, защото тя е вкоренена у ганььо на всички нива. Кога ще го разберете?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уф, аман от ялови прогнози. Така уж щеше да има и правителство на ИТН, пък те къде са?