Росен Желязков: Шансовете за втори мандат минават през разговор

ГЕРБ ще води разговори с всички политически формации
23 окт 2022 11:41, Петя Славова
44
Росен Желязков: Шансовете за втори мандат минават през разговор
Снимка: БГНЕС

"Ако не се случи нещо с първия мандат, шансовете на втория биха минавали през търсенето на разговор. Ние не стигматизираме разговорите си с политическите формации, които изповядват евро-атлантическо виждане за бъдещето на България. ... Важният разговор минава и през развитието на страната на база на следващите 2-3 години".

Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, заместник-председател на 48-ото Народно събрание, бивш министър на транспорта и информационните технологии.

По думите му експертен кабинет би трябвало да има подкрепа в парламента около политики: "Един такъв кабинет би трябвало да отговори ясно в каква посока върви страната - дългова спирала, растеж, поемане на отговорност за допуснатите през последните 2 години хаотични действия в сферата на публичните финанси. Това ще е разговорът за следващ кабинет и за търсене на решение на ситуацията".

Росен Желязков подчерта, че ГЕРБ ще води разговори с всички политически формации:

"Ние сме казали коалиции да няма с БСП и "Възраждане", но разговори ще има с всички".

Той изказа очакване президентът Румен Радев да даде около седмица време за консултации с партиите и добави:

"Работата на Контактната група не я смятаме за безполезна, защото това е опит политическите формации да започнат да говорят помежду си и да излязат от декларациите, че няма да говорят една с друга".

"В избора на председател на Народното събрание нямаше никакъв залог, но се превърна в нещо средно между следизборния делириум и очакването за някаква нова предизборна емоция. Този сблъсък, заедно с очакването, че парламентът трябва задължително да се раздели по осите на някакви нови мнозинства и коалиции, за да се оправдаят опорните точки, че има ново мнозинство, доведоха до тези безплодни гласувания. Най-накрая разумът надделя и то надделя в старите партии", коментира Желязков, който беше един от кандидатите за поста председател на 48-ото НС.

Според него парламентът ще работи трудно, ако депутатите не разберат, че изборите са приключили и ако не спрат да живеят с очакването, че изборите предстоят:

"Комбинацията от двете води до силна фрагментация, защото всяка парламентарна група ще разглежда своето поведение през тази призма".

"Искаме (парламентът - б.р.) да задължим Министерски съвет да внесе всички законопроекти по Плана за възстановяване, за да може да тръгне това изключително важно финансиране. ГЕРБ-СДС внасяме антикризисни мерки в сферата на енергетиката. Компенсации на бизнеса за цените на тока и газа с неданъчни източници и т.н.", заяви той и уточни, че паралелно с влизането в конкретната работа на парламента ще тече и конституционната процедура по връчване на проучвателния мандат.

"Пропагандата има своето въздействие. Ние сме в света на хибридните атаки и не изключвайте възможността да е измислен сценарий прекаляването с темите за размера и размаха на корупционните теми. ... А че има корупция на всички нива, това е ясно", коментира още депутатът от ГЕРБ и добави, че в една правова държава корупцията се доказва в справедлив процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е кукла на конци на банкянския разбойник -- не струва абсолютно нищо, като някакви референции. Просто трябва да му се каже, че нямат шансове с миналото сиуправление и с никакви положителни резултати. Единствените положителни резултати и референции са икономически растеж и разумно управление на постъпленията в инвестиции. Всичко друго са празни приказки.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано не доживея повече да ме оправят с -200 герб и киретата
25
3
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Можи и да има правителство,НО ЗОДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗ УЧАСТИЕ НА БАНКЯНСКАТА РАЗБОЙНИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.Тези *** окрадоха народната пара и разсипаха държавата.Арест на багдадския кредец и негоните приближени.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, БСП, и още някой от патриотичните, да се хванат да правят коалиция. Хората за какво гласуваха да им дадат власта.
23
7
 
6
 
! Отговори
Червенушко преди 1 година
На следващите избори ПП и БСП смятали да се явят заедно с ново име БКП за да покажат че червената идея е още жива !
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувах "Не подкрепям никого", но след като има избрани депутати, крайно време е да се разберат. Няма ляво, няма дясно във време на криза и война близо до нас. За всички е ясно, че депутатите са там за да крадат от парите за възстановяване. Все ще остане нещо и за българите. Време е да се обединят в името на България и да крадат по-малко като се дебнат взаимно. ПП и ДБ са разрушители и нищо добро не чакам от тях. Другите пък са печени в краденето, но ако има добра опозиция ще крадат по-малко.
21
1
 
11
 
! Отговори
морски преди 1 година
ГЕРБ нямали план ли?! Айде по-сериозно, моля! Само на брега на морето мноого гербери направиха лесни милиони парички.
20
1
 
6
 
! Отговори
2 тарифи 100 мандата преди 1 година
- ДС ще командва и краде! Така стоят нещата!
19
4
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Преди да разрушиш старата си къща трябва да имаш план как да си построиш нова.ГЕРБ събори редовното правителство без идея как ще сформират ново.Доста безотговорно и преследващо тясно партийни интереси.
18
9
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Евентуално правителство с мандат на пп също ще бъде неблагонадеждно и опасно за България."Харвардците" водят страната ни към безпътицата,благодарение на липсата на житейски опит,какъвто дипломите им не им дават.България се нуждае от правителство равно отдалечено от всички партии и задкулисия,работещо за просперитета на България..
17
5
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Абееее...........герП са пълна трагедия!Избори рано напролет без тях, че пак ще е същия цирк.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз кво да направя
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 През тези години ГЕРБ е бил в коалиция и с БСП.
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 Българите ще продължават да пътуват в чужбина. Обезлюдяването в Източна Европа не е заслуга на Борисов, а на това, че сме потткомунистическа страна, ограбване десетилетия от комунистите. При ГЕРБ имаше фискална дисциплина и инфлация под 4%. Българите са получавали толкова, колкото са даработили. Сега ще им де отели вола, като ще трябва да връщат неизгждните милиарди заеми, направени от ПП. Които дават в единия джоб, но ви го вземат от другия.
13
4
 
9
 
! Отговори
Киро лъжата преди 1 година
Вие имахме шанс 12 години!
12
0
 
5
 
! Отговори
само преди 1 година
жаско жабата е девица ненагледна
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички, без раждането, са добре за БГ. Нека сформират правителство, без раждащите, да приемат бюджета, усвоят фондовете, реформират и съдилища, както реформираха прокуратурата.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. На китарата Васко Жабата, той ще свири, драги гости само за вас. Чуете мелодии, хора, народни песни, *** кючеци, всичките са лесни
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костин брод бе фейк на знаменоската Мая Манолова, която си уреди децата на апетита работа при ГЕРБ. И която си призна за фейка.
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разговор с крадците,които оставиха страната на последно място в Европа и изгониха 1 милион българи-НИКОГА!