Кольо Колев: При едни следващи избори може би и разумът ще дойде

Според него се оформя мнозинство за връщане към хартиените бюлетини
Обновена: 28 окт 2022 16:47 | 28 окт 2022 16:45, Петя Славова
79
Кольо Колев: При едни следващи избори може би и разумът ще дойде
Снимка: БГНЕС

Парламентарните представители продължават работа по допълване състава на парламентарните комисии. Вчера се оказа сред най-спорните - спортната комисия. ГЕРБ и ДПС овладяват управлението на парламента, но вече се твърди, че партиите прогнозират нови избори.

Първите работни дни на депутатите, коментира социологът Кольо Колев.

"Целият дебат в парламента, яростната конфронтация понякога за нищо, понякога безсмислена, няма излъчването, че това нещо може да заработи съвместно. Има формули, които казват, че може да има правителство, но по-скоро ще се печели време за приемане на неотложности и ще предстоят нови избори", каза той пред БНР.

Още по темата

И посочи, че би било хубаво "разумът да дойде още след тези избори, но това не се вижда":  

"Може би едни следващи избори ще ни донесат повече разум, примирение и по-малко крясък... Партиите са се хванали в един морален капан - още преди изборите всяка партия се легитимира с отблъскване от другите. И сега, като тръгнат да правят форма на коалиция, то тя ще изглежда в очите на хората като коалиция между "мошениците, крадците, лъжците". И едно такова управление би имало доста съмнителен авторитет".

Социологът допълни: "Стефан Янев няма самочувствието да лидерства с 12 депутати. "Български възход" вижда реалната възможност третият мандат да дойде при тях. Има шанс да бъдат натоварени със задачата да съставят компромисно правителство. Партията на Корнелия Нинова ще играе за участие във властта, защото БСП има вътрешнопартийни проблеми. Едно такова желание може да бъде посрещнато добре както от ГЕРБ, така и от ДПС, които ще търсят начин за излизане от изолацията".

Според него се оформя мнозинство за връщане към хартиените бюлетини, "което значи отново връщане на същите безумия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти не прогнозираш ли избори по_рано от на пролет??
68
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Узнах безмисленоста на своето съществуване, и илюзърноста на най - високите си мечти и надежди, но всичко е точно, понеже снощи в парламента правих Кекс, Кекс, Кекс. Песен на "Papi Hans - KEKS " в YouTube!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото дойде и твоят разум ли, червен Кольо ?!
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 64А с хартиените бюлетини фалшифициране няма, нали? Преди време лично кметът на шайкаджжжите от Пловдив беше организирал семинар как да се правят невалидни бюлетини и да се манипулира вота...а напечатаните стотици хиляди неяалидни бюлетини в Костинброд какво бяха, гербаджжите с помощта на тяхната си прокуратура онвиниха пресстъпника желязков,сега муттрите ни го навирагха за прдседтел на парламента...е то избраха друг муултак...няма спасение от маффффията..
65
1
 
9
 
! Отговори
Рапунцел преди 1 година
Разумът казва, че ДБ е вредна за страната.
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората, които са тук си гласуват и активността си е добра. Проблема е, че половината от избирателите ги няма в България. Да, наистина възрастните се притесняват от електронното гласуване, което е абсолютно безумие и ограничаващо правото на избор на определена група хора и е редно да има два вида гласуване.
63
5
 
9
 
! Отговори
Дано преди 1 година
се вразумим и изхвърлим БСП от парламента,за да няма повече фалити на държавата.
62
3
 
5
 
! Отговори
Бръчков преди 1 година
Разумът ще дойде ако гласуват поне 60 % от имащите това право !
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Може би и разумът ще дойде...", не подхожда на една евроатлангическа демократична страна, членка на ЕС да си служи с вероятности, когато решава съдбата си. Може би и Кольо Колев, е някакъв социолог.
60
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Дали връщането на хартиената бюлетина е безумие ?. Ако приемем тази теза , то тогава Германия и почти всички страни в Европа са безумци, особено германците, които и със закон забраняват използването на машини, след като няколко години са наблюдавани манипулации и фалшификации на вота, чрез елементарно препрограмиране на софтуера .Сега с тези машини сме поставени на равна основа с доста изостанали страни по света.
59
1
 
4
 
! Отговори
3 в 1 преди 1 година
Избори на една дата- в Турция и в България-/Парламентарни и Местни/ е най добрият вариант за България!!!
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червен Колю му дават трибуна и вместо да плюе ГЕРБ почнал да говори за разум. Чвно и на мутроолигарсите почна да им светва че избора им са слугички не върши работа. Откраднаха едни пари , милионерите на прехода си изплатиха кредитите - ама до тук. Върнахме всичко в старото русло на комуномизерията. Та слушайте медиите като ви се живее бедно
57
3
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
На следващи избори Костадинов ще има най малко двойно повече депутати.Това го знаят и Герб и Бсп и всички други произлезли от БКП.Та затова ще се обединят уж в името на България за да не бъдат забранени.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да гласувамЗащото няма за когоИ много хора мислят така
55
4
 
5
 
! Отговори
въпеосче преди 1 година
как така в европа и в цивилизования свят се гласува с хартиени бюлетини или поне винаги има такава опция а ние се натискаме да гласуваме с машините *** мадуро-радев, хайде моля ви се затова избирателната активност е под 35% Кoгато се върне нормалния начин за гласуве с хартиена бюлетина тогава пак ще гласувам
54
2
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До 55: Не знам дали си *** ,най- вероятмо си такъв,.но на другите ще кажа: Хора излезте и гласувайте .Това е спасението.Призовават да не се гласува от герп и дпс .Те си имат твърд електорат и купуват масово *** гласове ,За тях е най- добре обикновенйите хора да не излязат да гласуват.Превърнаха ни в най-бързо изчезващата нация в света.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам при гласуване под 50% -кандидат политиците да си даряват органите и каквото остане да се изгаря в пешите на Стомана Индъстри .. Веднага след това нови избори със нови политици )
52
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-често ще ходим на избори. Решението беше поне 60% гласували и вече щяхме да имаме правителство със стабилна подкрепа в парламента. С други думи хората трябва да постъпят разумно и да гласуват.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна им на българите от избори. Разумът не на хората, а на политиците трябва да им дойде. Както и на техните политолози, социолози и анализатори. Колко избори трябва да има, за да направят политиците правителство. Само за последните година и половина, гласувах три пъти. Като са некадърни да съставят пранителстов, поне сда си плащат осигуровките, защото т. нар. НОИ отдавна е фалирало. Както и държавата наречена България.
50
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
Да правим едно и също и да очакваме различен резултат - дали това се нарича Разум. Всякакви ще ви ги наразправят само да не признаят че пропорционалната избирателна система ВИНАГИ води демокрацията до задънена улица. След такива кризи винаги идва диктатурата. Демокрацията е родена с мажоритарни избори и без тях е невъзможна. С менте избори получаваме менте демокрация и менте държава.