"Възраждане" щели да направят всичко възможно за да има правителство

"Винаги има шанс, ще разговаряме", обясни Петър Петров
Обновена: 10 ное 2022 07:26 | 9 ное 2022 22:34, Петя Славова
60

Депутатите от "Възраждане" си тръгнаха разочаровани след консултациите с президента Румен Радев, тъй като голяма част от предложенията им не бяха приети.

"Винаги има шанс, ще разговаряме с всяка една парламентарна група по отношение на политиките, които имаме за запазване на българския лев, финансовата независимост на Република България, непредоставяне на военна помощ и въвличането на страната ни в конфликта в Украйна. Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем изпълнен", категоричен беше депутатът от "Възраждане" Петър Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител добави, че партията му ще направи всичко възможно, за да има правителство в рамките на това Народно събрание. И определи "Възраждане" като най-последователната партия. Не скри разочарованието си от отказа за президента Радев за референдум за въвеждане на еврото.

"Остана ни единственият възможен вариант - да съберем над 400 000 подписа с въпроса "Да бъде ли запазен българският лев, докато средните доходи достигнат 90% от средноевропейските", посочи Петров пред Bulgaria ON AIR.

На срещата при президента от партията са поискали също Радев да сезира Конституционния съд за решението на НС да предоставим военната помощ за Украйна.

"След разговори с юристи считаме, че това решение е противоконституционно. Също така не смятаме, че друга войска трябва да пази българското небе - трябва на първо място българската армия да го охранява", заяви Петров.

Депутатът добави, че не вижда изход от ситуацията след отпадането на Миг-овете и при условие, че "Възраждане" е против закупуването на нови изтребители от САЩ.

"Решението - да използваме чужди самолети, не е добро. Българските пилоти, които са обучени на МиГ-овете, трябва да напуснат работа след приземяването им. Решение не може да се предложи в настоящия момент от страна на българските военни управлаващи", посочи народният представител.

Той коментира и убиийтвото на българския граничен полицай. Изрази задоволството си, че предложението на "Възраждане" за законодателни промени е било подкрепено от част от партиите.

"Много по-важна е превенцията. Армейски части, поне 1000 души, трябва да бъдат разположени на границата, за да можем да предотвратим влизането на нелегални мигранти в България. Помолихме за това и президента, той отговори, че това е една от възмажностите. Трябва нова ограда, но най-добрата защита за българската граница са българските войници. От 50 г. не е имало изстрел от външна страна към българска територия, важна е превенцията, а не последващите санкции", подчерта депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Еврозона 2022 г. преди 1 година
Видяхме ги тези, които правеха всичко възможно за да има правителства и министри през последните 2 - 3 г. Толкова много министерски съвети, минисътр председатели и министри, за толкова кратко време, България никога не е имала. Може би в началото на 90-те г. на миналия век да бяха повече, но тогава балансьор беше Ахмед Доган, когато го убиха на една от конференциите на партията му.
29
1
 
3
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
"Спасителите" нека обяснят на избирателите си защо Виктор Папазов им е съветник и защо Костадинов има тесни връзки с Милен Врабевски. Първият е "млад глобален лидер", завършил школата на Клаус Шваб - идеолога на Новия Световен Ред, цифровите пари със срок на ползване и автор на нашумялата фраза за 2030 г. "аз нямам нищо и съм щастлив". Вторият е масонче с няколко фондации, тясно свързан със Сорос и фарма-мафията, организирал е кампании в Македония за ковид-отровите.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масква, Масква, ти пак пламтиш, ти пак туптиш... ти пак ламтиш.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Възрожденец Това той ли ви го обеща. Споко, нЕма да стане. Никогиж!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките наопаки, тия - терсенЕ.
25
1
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
И аз предпочитам ДПС-то пред тези маргинали.
24
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Честит ден на Освобождението 10.11.1989г на всички Българи!!!
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен изобщо не трябва да се меси там където не му е работа.. той нк може да изисква от партиите какво да правят или приемат..
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия първо влязоха на вълната на ковида, после на вълната на войната, а третият ще опитат с вълната срещу еврото.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, да не правят нищо!!! Освен мутрафонката никой друг не ги иска!!! М.и НЕ Мерси!!!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То, ако еврото се въведе през 2035 година, както смята Копейкин, може до тогава да няма земя на която живеем, ако на неговите кремълски господари не им хрумне да я изпепелят! Камо ли да го има еврото още! А може дотогава и България да я няма с тези некадърност политици
19
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Ние добре се бъзикаме с Копейката тук, но като се замисля колко народ гласува за тоя кукувец и лошо ми става.*** народ
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин стана за смях като предложи приемането на еврото да се отложи докато българина не постигне на 90 % от заплатата на европееца.И Радев го контрира като го попита ,...И след колко време очаквате това да стане?..Копейкин се окопити и му отговори напосоки...,,Ами някъде към 2035 година"...хахаха...Абе Копейкин.Нали тогава България няма вече да е в Европейския съюз а в Русия.Как ще забогатееш?...хахахаха
17
6
 
9
 
! Отговори
Гошо Тарабата преди 1 година
Колко му е да изкалъпим едно правителство... Само трябва да го одобрят от Москва, ама може и без одобрение -- и без това каквото наредят от Кремъл, това ще изпълняваме. Само да ни превеждат парите в евро или в долари, че копейките и рублите ще трябва да ни ги пращат с товарни камиони. Да живей България! Да здравствует Наша Матушка Россия! На здоровье, товарищи!
16
5
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Този прилича на извънземен. Но за запазването на лева съм абсолютно ЗА. В Чехия са казали, че ще въведат еврото, когато доходите им се изравнят с немските. Дотогава ще работят с крони. Ето - това е правилно държавническо решение!
15
3
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 година
Заповедите на централата за харесване на "хубавите" коментари и слагане на минуси на лошите е изпълнена от послушниците на поредната еднолична партийка. Да не си помислите нещо, "хубавите коментари" са оставени от същите послушници. Да не си помислите нещо, "хубавите" коментари са оставени от същите послушници.
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** са новата Атака, малко им остава.
13
40
 
22
 
! Отговори
Възрожденец преди 1 година
Костадинов е бъдещият президент на Президентска република България!
12
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев му обяснява като на студент 1 курс и Костаьинов вика:точно така.Ами като е точно така къде си тръгнал да лъжеш ,че вярваш уж на глупостите си?Казал му нещо Стив Ханке,един пенсиониран американски кукувец.Те там за пари и майките си им сменят половете.Много се изложи това момче.Днес беше направо за 2 ка
11
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния шут като Сидеров заработва си парите за къщи палати а ние трябва са му гледаме налудничевата грозна физиономия Противен тип