Борисов: Единственото добро в зима и война е редовно правителство

Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията му е готова с кабинет
Обновена: 10 ное 2022 09:04 | 10 ное 2022 08:52, Петя Славова
245
Борисов: Единственото добро в зима и война е редовно правителство
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му е готова с кабинет и той няма да е номиниран за премиер. "Ние можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте". Това заяви той пред bTV.

Борисов обясни, че може да ръководи "най-добре от всички", но няма да е премиер на страната. Също така той благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение като не бърза да връчва мандата за да се постигне консенсус.

Още по темата

По думите му, единственото добро в зимата и войната, е редовно правителство и работещ парламент. "Това го иска народът, това го диктува здравият разум, всичко останало е катастрофа", каза той.

"Вече имаме една много добра коалиция. Има един факт – гласуванията в парламента – този съюз се оформи още по темата РСМ с огромно мнозинство около ГЕРБ", обясни Борисов.

Според него решението за предоставяне на военна помощ за Украйна също е получило огромно мнозинство в парламента. Така е станало и с решение за втората част на ескадрилата за F-16, която е дала стабилно мнозинство от четири партии. Примерите продължиха с решението за еврозоната, решението за 100% диверсификация на руското гориво.

"Ако парламентът продължи да работи така, как ще обясним защо го разваляме?", попита Борисов. Той коментира и връщането на хартиената бюлетина като нарече твърдението за "хартиена коалиция" - "груба инсинуация". Лидерът на ГЕРБ подчерта, че машинният вот остава на 100% и всеки българки граждани, искащ да гласува с машини, може да го направи, но към машините се прибавя и хартиената бюлетина.

Борисов заяви, че е готов да се срещне с лидерите на другите партии в парламента, при подготвена среща от експерти. Той обясни, че не искал подкрепа с мандата на ГЕРБ, но и те нямало да подкрепят другите.

Той изрази мнение, че в края на контактните групи в Народното събрание трябва да се подпише документ, в който да бъдат включени всички приоритети на партиите и след това да се гласува само по тях и уточни, че ако всички са мъдри, ще има и правителство.

Борисов също така не изключи идеята да има съставяне на кабинет без политически лица, министрите от който да изпълняват само точките, по които партиите са се споразумели.

Според него, най-лесното правителство ще е с мандат на "Български възход", който обаче ще е с кратък живот.

Лидерът на ГЕРБ коментира още и изслушването на Росен Христов в парламента за доставките на газ като допълни, че е доста ядосан на това, което направи служебният министър на енергетиката.

"Служебното правителство е да прави избори, не оценки. От къде на къде Христов ще напада нашите възможни партньори – "Продължаваме промяната". Той извърши политически акт на атака срещу ПП. Да, вярно е, но има ДАНС, прокуратура, а Христов каза чудовищни неща. Кирил и Асен не бяха в зала, но предполагам, че ще вземат мерки", заяви Бойко Борисов и подчерта, че не вярва на този министър. Той съобщи също така, че иска оставката на Росен Христов, тъй като по думите му, не можел да напада по подобен начин ПП.

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не е премиер в правителство на герб, какво променя това нещата? абсолютно нищо - неговите партийци са безгласни букви, изпълняват каквото им нареди, безропотно. Събрал ги е от кол и въже точно по тези критерии - да не се правят на отворени пред него, това е частна политическа партия, за източване на държавни средства и създаване на някаква видимост, че функционира като нормална партия по законите. Такова е и гротескното му говорене, което предизвиква смях и въпроси за умствените му качества.
60
5
 
16
 
! Отговори
Каквото преди 1 година
и да става, важното е кражбите да продължат.
59
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На къс повод го държат американците. Но да видим докога?!
58
13
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
То си личи по джобовете и цените в магазините, по емигрантския натиск и кредитния рейтинг на България,кой е водил правилната политика при управлението си. Така, че плюйте си колкото искате Бойко , не пречите на никой и не влияете на никой, който гледа безпристрастно на ситуациите. Що се отнася до кражбите, ще видите много скоро истинските крадци, маскирани като борци срещу корупцията и кражбите . Ще има поискани депутатски имунитети и доста потресени от фактите съотечественици.
57
1
 
8
 
! Отговори
бай Шиле комето преди 1 година
абе по добро през зимата е свинско със зеле
56
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е най-опитният политик от наличните в момента! Много добре си играе картите! Идва бързо времето да се види практически какво струват останалите в НС!
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе чиба бе ***
54
3
 
17
 
! Отговори
сина преди 1 година
боце, ти не си ли в пенсионна възраст вече ?
53
4
 
23
 
! Отговори
Оле мале преди 1 година
Как може да го давате тоя. Забравихте ли как ни биха по площадите ? А ?
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гониш го през вратата, влиза през прозореца. Нема оправия....реформииии и зандани за тия крадци
51
2
 
19
 
! Отговори
Бойкостан преди 1 година
Време е за промяна защо дават тва нещо по тиливизоро
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо по-добро от сикаджийски крадлив бидон хипертоник в панделата.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много неприятна ситуация за българските псевдодемократи -- крадци и предатели, губят всякаква легитимност, народът отказва да ги припознае за каквито се представят.
48
10
 
6
 
! Отговори
2020-2022,ЧЕРЕПИТЕ преди 1 година
ТОГАВА НАРОДА СПЕШЕ....... ПОЗВОЛИ НА ШЕПА ЛУЗЪРИ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА..... СЕГА ИМ СЪРБА ПОПАРАТА........
47
3
 
24
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Ее тиквичке, уникален си с простотията си. След 12 години начело постиженията ти са безспорни. Направи от държавата най-бедната в европа, с най-бързо намаляващото население, само, за да можеш да се гавриш с мизерниците, които не могат да си платят тока и храната. Но не искаш да коментираш защо не могат, защо са мизерни и защо децата им избягаха да чистят *** в чужбина, докато твоите приятели крадат от магистралите, фондовете, а назначените от теб полицаи разпространяват дрога.
46
4
 
20
 
! Отговори
Нагъл Агент Буда!!! преди 1 година
Ти си причината да не може да има Правителство! Изчезни и всичко ще си дойде на мястото.
45
8
 
1
 
! Отговори
Само слави преди 1 година
Ли нъ прави само слави ли му прави само слави ли му прави само слави
44
6
 
19
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Ей тоя не спря със селските си номера! Гърчи се като червей ,върти сучи само и само пак да се докопа до власта.Най-лошото е ,че мисли сме забравили какво беше при неговото управление.Кражби и корупция само.Некъдърници във власта и наглост до безобразие.Млади хора не останаха в България.
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов плаща и за цензурата на този сайт. Какво не е ясно ?
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчегъртаме докрай. Както изчегъртахме Бай Тошо преди 33 г