Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите

България е разграбен двор след управлението на ПП, смята лидерът на ГЕРБ
13 мар 2023 20:00, Красимир Ангелов
159
Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите
Снимка: БГНЕС

България е превърната в разграбен двор след управлението на „Продължаваме промяната“. За никакъв Шенген не може и да става дума след като всеки ден се залавят мигранти по пътищата ни, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пазарджик, съобщава БГНЕС.

Борисов заяви, че в резултат на политиката на Асен Василев инфлацията е напомпана. „Инфлацията беше пусната умишлено от Василев, гражданите обедняха. Не е войната виновна, инфлацията отиде в небето преди тя да започне“, изказа се Борисов. По думите му „бюджетът на държавата е тотално издънен“.

"След махането на Промяната намалихме цената на горивата, взимаха ви по 1 лев на всеки литър месеци наред. Месеци наред. Живи парички от вашите джобове изтекоха към „Лукойл“ и Русия“, каза бившият премиер и добави: „Не ви ли прави впечатление, че освен нас никой друг не прави кампания. Представете си Кирил Петков и Асен Василев да излязат пред хората, все ще се намери някой, който да им каже, че бензинът е бил по-скъп с 1 лев при тях".

Борисов посочи, че по време на неговото управление България е играла важна роля на Балканите: в София бе взето решението за започване на преговори на РС Македония за ЕС, в София се ръкуваха за пръв път Ципрас и Заев, Тачи и Вучич.

"Всяко нещо за Балканите се решаваше в София и Варна. Там се събирахме всички лидери през два-три месеца. Берлинският процес беше в София, а ние дори не сме страна по този процес. Толкова силни бяхме", каза лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че вече не става дума за съставяне на стабилно правителство, а за редовно: „Вече не е нужно да е стабилно правителство, поне да е редовно. В чужбина вече две години с кратки прекъсвания отиват служебни министри“, посочи бившият министър-председател.

Борисов подчерта, че е необходима политика, която да унищожи неравенството между юга и севера на България. "Родопите трябва да държим като зеницата на окото си. Трябва по половин милиард на година целево. Трябва да изравним юга и севера. Такъв разговор обаче не се води от политиците“, каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
бай Киро брейка преди 1 година
ТУЛУПА ИЗЛИЗА ПО ТРЕБУНИТЕ И ЗАПОЧВА КОЙ МИ *** В ГАЩИТЕ
107
0
 
0
 
! Отговори
баба Мара преди 1 година
СЛЕД 12 ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ШАЙКАТА ГЕРБ СИ НА ТОЗИ ХАЛ ДРАГИ МИ БЪЛГАРИНО ДРУГОТО Е ПУНТА МАРА КАКТО ГО Е КАЗАЛ МЪДРЕЦА ОТ БАНКЯ
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕЧТИ БУДОВИ - "ОММ МАННИ ПАДМЕ ХУМ - О_Л_И_Г_О_Ф_Р_Е_Н ГЛАСУВАЙ ЗА МЕН - ОММ МАННИ ПАДМЕ ХУМ !!..."
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глynocm след глynocm ,кьорфишек след кьорфишек ,всички други са виновни , даже и лунното затъмнетие , замо Боко - не ! И 12 години нямаше чекмеджета , Барселони ,джуджета , отнети бизнеси , умиращи по сълбите на болниците , карантини ,бариери , ремонти на ремонти , некви нефтени потоци ,чертежи на Ф-16 да милиарди и още купища герберски "благини" .Боко алхимика , дето откри формулата за превръщане на асфалта в злато , направо в кюлчета , ви го казва ! Вервайте му ...
104
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 1 година
До ИмеНе за да се построят магистралите, а да се откраднат пари от тях. ОПГ ГЕРБ
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно на коментари , на които искам да и сложа +, не се получава
102
1
 
3
 
! Отговори
АХЕ до грбчета преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭВъпросът е расата на "съществатагроп" къде са ситуирани във Вселената???? И имат ли те почва у България?
101
3
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Пишещите антита къде живеете на Марс сигурно
100
1
 
11
 
! Отговори
Петър Петров преди 1 година
Боко по ваше време не обеднявахме ли. Крадеца вика дръжте крадеца. Колко бяха доходите по ваше време. Пари пак нямаше не вдигахте минималната заплата с години. Единственото правехте магистрали за да сте във властта.
99
3
 
12
 
! Отговори
Хлое преди 1 година
Инфлацията е резултат от множество външни фактори, като Ковид-кризата и войната в Украйна! Добре, че не бяха ГЕРБ на власт, защото положението за българите щеше да бъде катастрофално с Борисовите мизерни заплати и пенсии. Асен Василев компенсира хората, като вдигна пенсиите и минималната заплата! Само ПП-ДБ е спасението за България!
98
1
 
11
 
! Отговори
Име преди 1 година
В действителност при ГЕРБ се живееше много бедно, но - това е вече минало. Само се пестеше от всичко, за да се направят магистралите.
97
1
 
11
 
! Отговори
Те това е преди 1 година
Борисов умишлено държа заплатите и пенсиите на българския народ ниски цели 12 години, за да имат повече милиони за ограбване олигархичните групировки около него!
96
1
 
8
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Поредното изказване на неграмотния Бойко Борисов, който си няма понятие от икономика, инфлация и политика! Виж от рекет и охранителен бизнес вероятно има!
95
0
 
6
 
! Отговори
Напротив! преди 1 година
Асен Василев овладя инфлацията! Ако беше Борисов на власт щеше да има мор с неговата консервативна фискална политика на замразяване на заплати!
94
3
 
8
 
! Отговори
при теб преди 1 година
да не би да сме благоденствали, я се скрий някъде-
93
2
 
6
 
! Отговори
AXE преди 1 година
Тук хипотетично и в рамките на конспирацията би могло да се предположи, че "усилването" на инфлацията хипотетично би могло да зависи от малкия ни пазар, вътрешните зависимости на производители с бивши управляващи и разни субсидийни програми, както и нерегулирането на хиперверигите и тяхното отражение върху пазара. /недопускане на бг производители до щандовете на хиперверигите/???? Та този това трябва да бъде питан! хипотетично: Поръчана инфлация!?!?!?
92
4
 
21
 
! Отговори
до 104 преди 1 година
Лъжи..Лично на летището във Франкфурт видях К. Петков и Василев, без охрана, чакащи чинно на опашката от хора, в разговор с младежи , които искаха да ги поздравят. Ех, къде е Тиквата , заобиколен от 12 гавази, гледащи страшно, важни и непоклатими--С НАШИТЕ ПАРИ.....
91
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам, този ако е знаел 12 години че държавата е така направена, че един човек може пуска или спира инфлации по команда, защо не е в затвора заедно с master of puppets Прокопиев.
90
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро утро. По харесванията разбирам, че дежурните от ГРОБ още не са се събудили.
89
6
 
22
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
ВИЕ БЪЛГАРИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ВЯРВАТЕ ЛИ НА ТОЗИ КОЙТО 12 ГОДИНИ ВИ ЛЪГА И КРАДЕ НЕ ЧЕ ПП СА МНОГО ХУБАВИ КОЙТО СЛУША СДС ИЛИ ДБ НЯМА РАЗЛИКА ТЕ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ КАК ДА СЕ МАЗНЯТ И ЛЪЖАТ БЪЛГАРИНА