Експерти за консултациите при президента: Случва се нещо много особено, трудно и неясно

Те още говорят предизборно пред камерите, подчерта доц. Лозанов
20 апр 2023 21:17, Нели Христова
94
Експерти за консултациите при президента: Случва се нещо много особено, трудно и неясно
Снимка: БГНЕС

Започнаха консултациите при президента. Днес Румен Радев разговаря с представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Утре ще са разговорите с останалите парламентарно представени партии. Ще излъчи ли кабинет 49-ото НС? Темата коментираха медийният анализатор доц. Георги Лозанов и социологът от „Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

„Случва се нещо много особено, трудно и неясно. Двата централни опонента в българската политики, даже врагове, се налага заедно, не само да си говорят, но и да правят политика заедно. Трудно е от онова агресивно предизборно говорене изведнъж да минеш в едно, което да е конструктивно и същевременно да не изглеждаш неискрен с избирателите”, коментира доц. Лозанов.

„Те още говорят предизборно пред камерите. Очакваме сега някакво политическо инженерство, да се измисли език, на който изведнъж едни тежки опоненти да започват да водят благи преговори. Не си го представям”, каза доц. Лозанов.

Скептицизъм, че ще бъде излъчен кабинет изрази и социологът Първан Симеонов.

„Това е базисно очакване”, каза Симеонов. Според него опциите оттук нататък са няколко.

„Борисов прави кабинет с първия мандат, който ПП няма да подкрепят очевидно”, каза Симеонов. По думите му евентуалната подкрепа да дойде от някои от другите партии в парламента. „Или пък някои от ПП-ДБ вземе, че има особено мнение. Трудно ми изглежда, но … Въпросът е легитимен ли този вариант? И след „пералнята на изборите” въпросът е дали Борисов вече е толкова чист, за да я понесат хората. Моят отговор е – не”, каза Симеонов.

Според него за ПП-ДБ това е идеалният вариант, а всички други опции са им губещи.

„Вторият вариант е той да ги подкрепи с техния мандат. Но Борисов вече каза, че няма да го направи”, каза Симеонов.

Третата опция е да отидем на избори. Имало вариант и с третия мандат да бъде излъчен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ББПо-спокойно, пази си ентусиазма за фронта. Краварите ще ти дадат възможност да материализираш омразата си към руснаците така както го правят украинците. Промити мозъци!
42
1
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Военно положение и закриване на партизаните :)))
41
4
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
да сте чули копейкин или комунистите от бсп да дават решения как да върнете децата си от "лошият"запад?какво ще работят?дасте ги чули как ще доведат...лада или москвич да инвестират и създадат работни за децата ви?ежедневно руските на пеевски ви облъчват как трябвало да си останете...техни роби и да гласувате за тях за да могат да ви ограбват!Живеем в глобален и ще платят цената...справка кадафи,садам...хитлер ако щете,САЩ ги подцениха...но ще платят!!!
40
2
 
6
 
! Отговори
До ББ преди 1 година
Ако не си тр.ол значи си много глупав, ако наистина си вярваш! Кирето не е дошъл да направи живота на българите по-добър, неговата задача е да обслужи господарите си и да ни поробят до гроб!
39
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
цирка...*** ви обещава...пригожин плаща най-добре!удобно *** не споменават,че не доживявате първа заплата!!!...успех на авантюристите...алчният копейкин краде в "лошият" ЕС!?!?защо не бяга в "прекрасната"раша???
38
6
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Подкрепа г-н Петков,върнете българчетата по домовете им,докарайте инвестиции,достъп до адекватно образование и високи заплати,Безкомпромисна съдебна...Независима,подкрепих ви и ще ви подкрепям заради тези заявки...който иска раша...пригожин набира...ама грабят нашите деца и ги манипулират от *** и бсп,грябат ЕС данъци!!САЩ по сериозно...подценявате русоробите!гръмнете...борисов...или гешев...е се изненадате от резултата
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият цирк, който ни разиграват ни показва много ясно колко зависими са от техните господари от Козяк. Само глупаците не разбират какво се случва! Ние сме фронтова държава според закона, който сащ се канят да приемат - Закон за сигурността в Черно море 2023(Black Sea Security Act of 2023). Прочетете какво ни готвят! - https://congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/1680/text?s=1&r=6fbclid%3DIwAR07KsgoF3D07xRD86gUs3Ukzo5f37siYZIpkbxg5Bydvu___RIqTEzcUuI
36
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау..поредните руски манипулации,ПП-ДБ заявиха...Няма да подкрепим правителство на герб!!!България обаче има нуждата да вземе едни милиарди от ЕС, жизненоважни...на *** и раша не им дреме разбира се и ви манипулират!трябва да се приемат Закони полезни за България и Народа ни за да вкарат парите от ЕС в икономиката на България!
35
2
 
3
 
! Отговори
Каскада преди 1 година
Боко трябва да слезе от джипа и да се качи на тротинетка. Както Радев слезе от самолета и се качи на тротинетка.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 Анонимен Избори до дупка . Тия ги знаем кво могат. Промяна а не пак същите некадърници. . . . . . . . . . Промяната има едно име - Възраждане! Дали ти харесва или не! Това са фактите! Досега са само на думи! И най вече могат да говорят на български!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори до дупка . Тия ги знаем кво могат . Промяна а не пак същите некадърници .
32
0
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Няма неясни неща, има нови избори.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво стана ПП изчегъртахте ли герб с итн :)))?кирчо вкара лли боко в затвора? "този път ще ги вкараме" илииии си стиснахте ръцете за кражби и разпродажби ?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекмеджето си намери парапет...
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма сила,която да накара ПП и ДБ да признаят властта на ГЕРБ! И няма да го направят Пак! -:) ГЕРБ ще върне мандата неизпълнен!-:)))
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 Само *** гласуват за тия. Необразовани и неарелизирани хора винят всичо и всички за техните неуспехи и мизерия. ЕС, Сащ и демокрацията са виновни, че голяма част не искат да се развиват и да са нормални и цивилизовани хора. Всеки е виновен на мързеливия
27
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре герб и ПП, отколкото израждащите се ***, барабар с диктаторчето Радев или Копейката. Политика му се вика
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните партии в България няма да направят нищо за България а ще продължават да работят за запада за сметка на България . Българите трябва да гласуват за българската партия Възраждане както турците си гласуват за ДПС . Няма друга възможност засега .
25
14
 
2
 
! Отговори
Тежкара преди 1 година
Панелни мишоци, яд ли ви че тежкар като мен живее в къща 1500м2 и ходи ден през ден на екзотични екcкурзии докато вие слушате съседа как пърди и ръмжи и ходите по черно море да ядете вмирисана цаца?
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дa кажат "патриотите" защо митрофанова ще гласува ако може за копейката. Нали отричате, че сте руска партия. Патриотите с "руските знамена", които не познават историята си.