Лена Бориславова: ГЕРБ нямат управленска, а предизборна програма

Работеща формула за кабинет също не предлагат, пише тя
7 май 2023 12:52, Нели Христова
224
Лена Бориславова: ГЕРБ нямат управленска, а предизборна програма
Снимка: БГНЕС

Бившата депутатка от ПП-ДБ и екс говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова даде заявка във фейсбук, че партията й няма да се откаже с лека ръка от управленската си програма. А заради критиките, които ГЕРБ отправиха към коалицията, че е избрала документът да бъде в екселска таблица, тя се ангажира лично да го прехвърли в друг формат - на Word. Аз лично поемам ангажимент да прехвърлим информацията от ексел в таблица в word, за да намалим драмата, заяви тя.

"Не се караме на медиите, не свикваме истерични прес конференции, защото ни е трудно да работим в ексел, не хулим и не се сърдим, не играем на покер. Тук сме, за да говорим как да се състави работещо правителство, което да свърши работа, а не просто да управлява вместо Радев", заяви тя след като в сряда ГЕРБ дадоха пресконференция в парламента, на която разбиха на пух и прах част програмата на ПП-ДБ. След това хората на Бойко Борисов започнаха преговори за реализация на първия мандат с останалите партии. А лидерът на ГЕРБ заговори за кабинет от личности, но с ограничен срок от действие.

"ГЕРБ управленска програма нямат - ито за 1 месец, нито за 3 месеца, нито за 6. Имат предизборна програма (!), в която се срещат същите обещания като преди 10 години.

Работеща формула за кабинет също не предлагат.

Лицата или “личностите” не се знае кои са", смята обаче Бориславова.

"ГЕРБ имат 3 избора: 1. Да ни хвърлят към избори; 2. Да си стиснат официално ръцете под мотото кабинет “Магнитски” или 3. Да говорят конструктивно и професионално за работещ кабинет с втория мандат", коментира още тя.

"ПП-ДБ имаме конкретно предложение за излизане от политическата криза и за липсата на доверие между първите политически сили. Имаме конкретна управленска програма за конкретен срок, разграфена по приоритети и по тримесечия. Имаме и състав на кабинет, готов да застане зад тази програмата и пред отговорността да решават текущи проблеми при липса на стабилна парламентарна подкрепа", категорична е Бориславова, която напусна парламента с оправданието, че ще е ангажирана с изборите за местна власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
14
 
! Отговори
до 128 преди 1 година
До Анонимен""Програмата е взаимствана от Гьобелс-лъжата повторена сто пъти,става истина.Чудно е и кой от три дена я бута на преден план.А изказванията и са придружени със снимки от НС.Някой нещо пак ни втълпява.Да дава съвети на майка си как се раждат деца.Колко стаж има и къде?Нахална ***.
129
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е много кофти цялата държава да те знае като "лена общата"...
128
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Василев ..., има топки :)))" ---- има той.. чифт тоопки в устата и един дето удря неговите изотзад.
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя политическа партия има програма ? :))) Сега макетата ги подхванаха ГЕРБ, ама те се чувстват разочаровани от вас, не че не се сърбеят, но бяха част от изкуствената създадена нарочно от Великите сили Югославия :)))
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бориславова има още много хляб да яде преди някой да я вземе на сериозно. Изказванията и са от вида "по-добре ще е да мълчиш, че иначе се излагаш".
125
15
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Управленска програма ли?!...Защо си прави майтап Лена ?!...Гробарите НЯМАТ намерение ДА УПРАВЛЯВАТ,а да съставят "кабинет" и да РЪКОВОДЯТ И УСВОЯВАТ паричните потоци !..А управлението?..-Хунтата знае,че държавата може да си се движи и на "самотек",както и до сега..Що се отнася до "предизборната" им такава,то учудващо е как някой може да нарече непрекъснатите БРУТАЛНИ атаки,клевети и обиди "програма" ?..Та Хунтата само това правеше,забравихте ли?
124
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 134Василев доста агресивно се държи за харвардско гаменче, ама явно в Харвард такива ги искат, има топки :)))
123
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднокнижникът е като Академик в сравнение с харвардските курсисти.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То май никой няма управленска програма, само лозунги :)))
121
18
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Е че каква програма има герб? Драсканици с чертички на лист хартия. Ексел и Уърд някак си е на светлинни години пред хартията, но вие избирателите на герб нямате аналитично мислене като ващия ту-лу-п!
120
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе Ленче нямали програма, а вие каква имате? Изобщо не заете какво да правите, ама се натискате за власт!
119
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До121. ГЕРБ съсипа частното земеделие още в първата година на управлението си 2011-2012. Партията разби и ограби фонд земеделие с бонусите от Европа , които бяха за частниците. Дадоха ги на арендаторите , които пък напълниха касата на ГЕРБ.
118
3
 
27
 
! Отговори
Архитект преди 1 година
Освен това намат нито един парапет , на който да се присегнеш да се подпреш !
117
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Хубавото Наде " стана "Хубавото Ленче" .Даже и номерата им не са оригинални като китайци са -всичко крадено и копирано !Като казах Китай се сещам че Петко Петков (бащата на Киро )който се води обикновен учител по биология на времето чрез ДС избягва в Канада като десидент 88 *** година и без никаква друга професия участва и печели конкурс по пограма за развъждане на змии за остров Гуам което е владение на САЩ .За да се прибере от Гуам в България прескача през Китай.Когато се връща у нас даскала дава пари на Фондация ДА България да стане ПАРТИЯ! Става учредител там.
116
3
 
24
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На Тая и вярвам, колкото вярвам на "кривия" ъгъл на парапета
115
2
 
19
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
не ми е ясно защо темата не се коментира от икономисти на БАН,а давате трибуна на това момиче?Колко стаж и къде има и коя е тя в момента.Сега може да дава акъл само на простоКиро.И защо така стремително и аварийно напусна НС?Като на пожар?Кой и с какво я заплаши?
114
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко ***,гледай си животеца не се меси в неща,които не са ти в компетенцията.Смешна кифлa.
113
1
 
7
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Е да,ако си от кръговете на клептоманите,ще си заситен.Но държавата е съсипана.
112
23
 
6
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
Да е жив и здрав Баце, той " оправи "(съсипа) България.
111
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълнa Пporpaмa Пo Пapaneтa Пpegcтaви Пъpвa... ...MинgиЛeнa!