Лена Бориславова: ГЕРБ нямат управленска, а предизборна програма

Работеща формула за кабинет също не предлагат, пише тя
7 май 2023 12:52, Нели Христова
224
Лена Бориславова: ГЕРБ нямат управленска, а предизборна програма
Снимка: БГНЕС

Бившата депутатка от ПП-ДБ и екс говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова даде заявка във фейсбук, че партията й няма да се откаже с лека ръка от управленската си програма. А заради критиките, които ГЕРБ отправиха към коалицията, че е избрала документът да бъде в екселска таблица, тя се ангажира лично да го прехвърли в друг формат - на Word. Аз лично поемам ангажимент да прехвърлим информацията от ексел в таблица в word, за да намалим драмата, заяви тя.

"Не се караме на медиите, не свикваме истерични прес конференции, защото ни е трудно да работим в ексел, не хулим и не се сърдим, не играем на покер. Тук сме, за да говорим как да се състави работещо правителство, което да свърши работа, а не просто да управлява вместо Радев", заяви тя след като в сряда ГЕРБ дадоха пресконференция в парламента, на която разбиха на пух и прах част програмата на ПП-ДБ. След това хората на Бойко Борисов започнаха преговори за реализация на първия мандат с останалите партии. А лидерът на ГЕРБ заговори за кабинет от личности, но с ограничен срок от действие.

"ГЕРБ управленска програма нямат - ито за 1 месец, нито за 3 месеца, нито за 6. Имат предизборна програма (!), в която се срещат същите обещания като преди 10 години.

Работеща формула за кабинет също не предлагат.

Лицата или “личностите” не се знае кои са", смята обаче Бориславова.

"ГЕРБ имат 3 избора: 1. Да ни хвърлят към избори; 2. Да си стиснат официално ръцете под мотото кабинет “Магнитски” или 3. Да говорят конструктивно и професионално за работещ кабинет с втория мандат", коментира още тя.

"ПП-ДБ имаме конкретно предложение за излизане от политическата криза и за липсата на доверие между първите политически сили. Имаме конкретна управленска програма за конкретен срок, разграфена по приоритети и по тримесечия. Имаме и състав на кабинет, готов да застане зад тази програмата и пред отговорността да решават текущи проблеми при липса на стабилна парламентарна подкрепа", категорична е Бориславова, която напусна парламента с оправданието, че ще е ангажирана с изборите за местна власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
21
 
! Отговори
Лено преди 1 година
Ти не си вече депутатка а домакиня! Гдай си мкинството ;)
109
3
 
24
 
! Отговори
Киро от Дупница преди 1 година
"Лено ,Лено Ленчеее с тебе искам да живея . С тебе да живея,пари народни да пилея"
108
4
 
29
 
! Отговори
ППДБ преди 1 година
Просто не могат да разберат, че те загубиха! Отново! Имат когнитивни проблеми!!
107
8
 
5
 
! Отговори
История даге преди 1 година
Истината е ,че държавата все още се движи по енерцията на тройната коалиция ,а те бяха по енерцията на Костов и царя...слет тройната коалиция просто се загуби визията и свободата на стартъпите...
106
3
 
17
 
! Отговори
ППДБ преди 1 година
Сауплавлявали цеели 5 месеца, тезнаят най-добре как се уплавлява от дълги години опит
105
21
 
7
 
! Отговори
Разумен преди 1 година
ГЕРБ не са свикнали да работят със срокове, нито пък прозрачно, нито пък да се отчитат на народа, нито да се явяват на изслушване в Парламента!
104
14
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
ГИРБ не са свикнали да управляват по управленска програма, при тях има само общи приказки и една и съща предизборна програма от 10 години, която още не могат да изпълнят, защото не могат и не искат! При тях управлението на страната беше на самотек, без срокове, без критики.
103
5
 
23
 
! Отговори
В качеството си преди 1 година
На какво се обажда??
102
17
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Гласуваш за ГЕРБ, получаваш Магнитски мошеници и крадци!
101
19
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ са шарлатаните! преди 1 година
От 1 месец шарлатаните ГЕРБ разиграват цяла България с манипулациите си и се занимават само с това, върху кого да прехвърлят собствената си вина! Нито управленска програма имат ГЕРБ, нито кабинет, нито визия с кого исщат да управляват!
100
8
 
4
 
! Отговори
Високите технологии преди 1 година
С избирането си за депутат и напускането на парламента Лена си изчисти името с вота на народа ,който я избра за депутат. Но си беше уговорено да се оттегли после -много добри ПР имаха ПП и със социалните мрежи добре работеха имаха реклами в деня на вота ,но в закона социалните медии не са включени и всяка реклама ще е отделно дело ако някой протестира което е милиони-невъзможно за наказание...
99
15
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ некадърници преди 1 година
ГЕРБ са подли манипулатори! Понеже нямат управленска програма (не предизборна!), са представили управленската програма на ПП-ДБ за своя при срещата си с БСП!!!
98
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившата депутатка от ПП-ДБ - даси трае!
97
17
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
ГЕРБ много ги боли, че българския народ каза НЕ на кражбите им!
96
18
 
6
 
! Отговори
Браво, Лена! преди 1 година
Чест и почитания на смелата Лена Бориславова! Вън неграмотните гербери от властта!
95
5
 
8
 
! Отговори
Еколога преди 1 година
До Анонимен какво е това име ...?-Лена е река в Сибир може да са я правили край реката Париж е клише друго е в дивата природа ! ;)
94
2
 
9
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Политиката ни стана ,пици кекс и рап-чалга...
93
6
 
3
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Абе общо взето нема друг като Бойко, три папи са го галили,лавира добре и вади максималното от големите играчи. А Лена си е млада жена без брак и може да си прави каквото иска.Киро добре ,че жена му е католичка при тях развода е смъртен грах равен с обийство и самоубийство и развода е тема табу.А бай дъ вей то и президента остави жена и две деца заради друга колешка също омъжена жена и си я взе-смел мъж,ама немаше песен за него. Мразя т разни асексуални типове дето само воайорстват другите...
92
3
 
18
 
! Отговори
Янко преди 1 година
Много е нагло това нещо лена. Тази не е направила нищо за България а както си личи и нищо няма да направи. Никога. Защо я натрапвате?
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб представиха програма от 30 съраници, а ПП юоказаха една екселска таблица с булети. Толкова са програмата на Ленка.