Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри

Той призова за уважение към държавните служители
6 юни 2023 18:20, Йоана Цонева
155
Денков скочи на Донев заради освобождаването на всички зам.-министри
Снимка: БГНЕС

“Аз съм известен с това, че в МОН направих всичко възможно да има приемственост. Това е разбирането ми за политика. Ще опитам и сега, доколкото мога. Не разбирам защо трябваше да бъдат освободени всички зам.-министри, това не позволява да имаме приемственост”.

Така новият премиер Николай Денков се обърна към служебният министър-председател Гълъб Донев на церемонията по предаване на властта в Министерския съвет.

По-рано днес със заповед на Донев от служба бяха освободени всички зам.-министри.

Няма нищо по нормално от това парламента да избере редовно правителство. Изненадан съм защо това може да е проблем за партиите, но също и за някои институции, каквато беше президентството. Призивът ми е с този нов кабинет да забравим за тези емоции и негативизъм и така, както сме се клечи да направим така, че да работим за гражданите и бизнеса, каза Денков.

Преди това пък Донев приветства Денков и министрите му така: С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство. Днес Народното събрание избра правителство, което дава надежда че ще бъдат решавани приоритетните проблеми. Тази надежда може да прерасне в довери и сигурност, ако продължите да работите за всички приоритети на България. За тези 10 месеца служебното правителство свърши много работа. Заварихме държава на пауза, предаваме я с добре функциониращи системи.

Убеден съм още повече от декларацията днес в парламента, че редовното правителство ще продължи работата по приоритетите. В енергетиката скъсахме със зависимостта от доставки на газ и ядрено гориво от Русия, компания ще строи газопровода Александрупулис - Бургас, заизрежда Донев. Напомни за споразуменията с Азербайджан, Румъния, Словаки, за пика на инвестициите и в туризма.

Институциите работят в пълен синхрон и в екип. Те са гръбнакът на държавната служба. Не подценявайте работата на държавните служители. Отнасяйте се с тях с уважение, призова Денков.

Убеден съм и се радвам на декларираната приемственост в приоритетите на редовното правителство. Ние направихме прозрачна и достъпна средата в Министерския съвет - за първи път гражданите имаха възможност да влязат тук, докоснаха се до всяко едно кътче в сградата. Не се отказвайте от тази идея. Нека вратите на МС стоят отворени по всяко време за българските граждани, допълни още вече бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другарю Академик!Не бива така!Скоро ще има бял автобус за вас!Есента....или ранна зима!
91
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А РАДЮ ДРЪНКА,ЧЕ Е ГРЕШКА ДА СЕ ОСВОБОЖДАВАТ ЗАМ МИНИСТРИ.КОЙ ЛЪЖЕ?!!
90
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А Тагарев веднага заяви, че трябвало да изпратим помощ на Украйна, сигурно ще я пуснат и тук тази новина, видях я в Дир-а.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
много са ми интересни *** които са на принципа "по добре каквото и да е правителство от колкото никакви" , и в същото време плюха боко, излизаха на митинги, писаха постове във фейсбук, и изведнъж, тежка амнезия, по добре някакво правителство ...
88
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тройната колациция част втора
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Институциите работят в пълен синхрон и в екип." Това със синхрона го знаем.
86
6
 
6
 
! Отговори
Сега преди 11 месеца
Кой освободи зам .министрите донев ни лук ял ни мирисъл
85
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква коледна песен ще слушате на Коледа? Джинг Гьобеллс, Джинг Гьобеллс!
84
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв звук издават мисирките? Гьобеллс, гьобеллс, гьобеллс.
83
4
 
4
 
! Отговори
Долния малоумник 53 преди 11 месеца
Хахаха, и ракети няма нали и с чипове от пералните, много хумористично, а целия запад дали е питал Русия, ти да не си с тежки мозъчни увреждания ве.
82
8
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
ама тия воистина ужасно прекаляват вече!!!!..Само забележете:..-На ТЯХНАТА СЕДЕНКА Асен,подкрепен от Киро В ОТКРИТ ТЕКСТ заявиха,че били щяли да сменят шефовете на всички служби,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали това е законно или не !!!!..Сега па тоя очиларко пита Донев защо били сменили зам-министрите !!!????..Значи за БАНДАТА "на сорос",както ги нарича Костадинов "МОЖЕ" ,за Донев-НЕ може ?!?!...За кой ли път :..-Наглостта и арогантността на тияподметки ще доведе до "римейк" на Гео Милевата балада "Септември"
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вече може да гледа филми
80
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чао Гълъбе достатъчно окради държавата 1;5 стига
79
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев с фейк одобрението си отива на кино. Да излезе от залата, докато свирят химна - позор. Обединител на нацията, с вдигнати комунистически юмрук. ХА ХА ХА. Нищо няма да успее да саботира, всички ще си врътнат гъ....зъ към ГЕРБ и ПП. Така става в България.
78
8
 
7
 
! Отговори
ЗАЩО преди 11 месеца
Това Правителство е съставено от Макрон . Както беше със СРМ .
77
7
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Хайде вече спрете с цирковете,че омръзнахте на всички. От мен довиждане или по скоро сбогом.
76
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На който не му харесва, че България има правителство, да ходи в Раша, където всички правителства са служебни. Кой си мислите, че трябва да състави правителство - Възраждане? Ха ха ха, Костадинов е пръв на американската хранилка, бе г..лу..паци. И бройка несъгласните. Не разбрахте ли, че малка държава без армия като България ВИНАГИ ще е нечий сателит и сега е по-добре да сме сателит на Запада? Вие на кой свят живеете?
75
2
 
9
 
! Отговори
това ще е най-голяма преди 11 месеца
грешка, защо мислите, че с подмяна, някой ще работи качествено и ще ви слуша, то вече хора няма, за експерти на ниво говоря, кой пък ще се и довери на такова скалъпено правителство!
74
9
 
16
 
! Отговори
ППДБ - ПЛЪХОВЕ. преди 11 месеца
ППДБ са тотални пл1хове.
73
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма кой да покаже на Габриел къде е тоалетната във Външно. Това е проблем, заложен от Радев.